Jordanija iz Zagreba

Jordanija iz Zagreba

cena od
1.290
EUR ,00
zdaj od
1.190
EUR ,00
trajanje
7 dni
Prijavi se Povpraševanje
Povpraševanje

Peljemo vas na pustolovščino v še eno daljno destinacijo, v kraljestvo na Bližnjem vzhodu, v čarobno Jordanijo. To je ena redkih puščavskih držav, ki je brez nafte. V tej državi najdemo največjo znamenitost Bližnjega vzhoda, čudež starega sveta, edinstveno Petro, ki se nahaja v rdečih skalah - mesto v kamnu. Ta izlet je vključen v ceno potovanja, kot tudi obisk gore Nebo! Poleg nepozabnih izletov v sklopu te pustolovščine bi izpostavili tudi obisk puščave Wadi Rum, ki ji pravijo tudi »Mesečeva dolina«. 

Imeli bomo priložnost videti čudovite prizore, ki se jih skorajda ni dotaknila človeška roka. To je dežela bogate tradicije in naravnih lepot. Celo veliko svetopisemskih krajev se nahaja v Jordaniji, vključno z mesti, kot sta Sodoma in Gomora. Čaka nas izjemno razburljivo potovanje!

Urnik izleta se lahko spremeni po presoji vodje izleta.


Pot
Zagreb
Istanbul
Amman
Wadi Musa
Wadi Rum
Aqaba
Istanbul
Zagreb

Prevoz
Letalo, Lokalni prevoz
Namestitev
Hotel, Kamp, Apartma
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvaška
Destinacije
Jordanija
Koda potovanja
JO9
Zahtevnost
Primerno za otroke
Ne
Velikost skupine
Max 20 ,

Načrt in program

Načrt in program velja za odhode

Zbiranje na zagrebškem letališču dve uri pred poletom. Polet proti Istanbulu ob 19:55.

Prevoz

 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Zagreb – Istanbul z vključenimi pristojbinami

Kraj

 • Zagreb

Prihod v Istanbul ob 00:10. Povezava na let za Amman ob 02:20. Prihod v Amman ob 04:40. Transfer do hotela in prijava. Po zajtrku, spoznavamo Jerash. To je eno najbolj obiskanih krajev v Jordaniji, takoj za Petro in puščavo Wadi Rum. Starodavno mesto, ki skriva sledi naseljenosti izpred 6500 let. Zlata doba mesta je bila v času vladavine Rimljanov, zato je še danes eno najbolje ohranjenih provincialnih mest starega Rima. Ta izjemno dragocena dediščina, preplet vplivov stare Grčije, Rima, Sredozemlja in Orienta, je bila odkrita pred 70 leti in je prizorišče stoletnega prepleta vzhoda in zahoda. Danes je to sodobno mesto s približno 50.000 prebivalci, večinoma Arabci, Palestinci, Kurdi in Armenci. Kot vsa druga mesta v Jordaniji je to neverjeten kraj, kjer lahko uživate v harmoniji in mešanici kultur in narodov vzhoda.

Prevoz

 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Istanbul – Amman z vključenimi pristojbinami

Namestitev

Hotel Sparr 2 noči

Kraj

 • Istanbul
 • Amman

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

V jutranjih urah nas čaka ogled mesta Amman. Obiščemo glavno mesto Kraljevine Jordanije. Mesto ima nekaj več kot 4 milijone prebivalcev in velja za najbolj liberalno mesto v arabskem svetu. Turistov ni veliko, zadnja leta pa jih je vse več. Mesto se zdi kot ustvarjeno za raziskovanje in uživanje v čarih vzhoda. Obiščemo znamenito utrdbo, ki se nahaja na enem od sedmih gričev Amana, od koder se ponuja neverjeten razgled na samo mesto. Obiščemo templje, muzej, palačo Omajadov in številne druge znamenitosti. Pot nadaljujemo z vožnjo do znamenitega rimskega gledališča v samem središču mesta. Nadaljujemo z vožnjo in spoznavamo ulice glavnega mesta Jordanije. Obiščemo tudi mošejo kralja Abdulaha. Raziskujemo tudi »Novi Aman«, čaka nas sprehod po znameniti »Rainbow Street«. Nepozabna izkušnja!

Odpravimo SE proti Wadi Musi. Postanek in ogled gore Nebo, mesta, od koder je Mojzes prvič videl obljubljeno deželo. Nadaljevanje poti do Petre, mesta med Rdečim in Mrtvim morjem, naseljenega od prazgodovine do 7. stoletja. Med helenističnim in rimskim obdobjem je postalo glavno karavansko središče za kadila iz Arabije, svilo iz Kitajske in začimbe iz Indije; križišče med Arabijo, Egiptom in Sirijo. Petra je napol zgrajena, napol vklesana v kamen in je obdana z gorami, prepredenimi s prehodi in soteskami. Je eno najbogatejših in največjih arheoloških najdišč na svetu, postavljeno v prevladujočo pokrajino peščenjaka.

Prevoz

 • Prevoz od Ammana do Wadi Muse

Namestitev

Hotel Oscar 1 noč

Kraj

 • Amman
 • Wadi Musa

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Odhod iz hotela v jutranjih urah. Raziskujemo grobnice in templje, za tiste malo pogumnejše in boljše kondicije pa se povzpnemo na daritveno mesto, do katerega je približno 40 minut hoje po stopnicah, po katerih so hodili sami Nabatejci med procesijami. Po vseh aktivnostih nas čaka enkratna izkušnja nočitve v puščavi pod zvezdnatim nebom. Čarobna izkušnja, ki bo ostala v spominu za vedno.

Prevoz

 • Prevoz od Wadi Muse do Wadi Ruma

Namestitev

Kamp Al Burdah Wadi Rum 1 noč

Kraj

 • Wadi Musa
 • Wadi Rum

Hrana

 • Zajtrk × 1
 • Večerja × 1

Obiščemo puščavo Wadi Rum, ki se je skorajda ni dotaknila človeška roka. Uživamo v neresničnih območjih peščene in skalnate puščave, hodimo, jahamo kamele. 

Namestitev

Hotel Golden Tulip 1 noč

Kraj

 • Wadi Rum

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Odhod proti Aqabi in fakultativni izlet - križarjenje po Aqabi! Uživamo v dvournem križarjenju po zalivu Rdečega morja, ki privablja številne potapljače z vsega sveta zaradi podvodnega vojaškega muzeja, ki ga je zgradil kralj Abdulah II s potopitvijo različnih tipov tankov, bojnih vozil in potniškega letala. Kosilo na ladji. Odhod na letališče v večernih urah.

Kraj

 • Wadi Rum
 • Aqaba

Fakultativni izleti

Let za Istanbul ob 00:50. Prihod ob 05:25 in let za Zagreb ob 08:15. Vrnitev ob 08:25 in konec potovanja.

Prevoz

 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Aqaba – Istanbul z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Istanbul – Zagreb z vključenimi pristojbinami

Kraj

 • Aqaba
 • Istanbul
 • Zagreb

Odhodi in cene

Za to potovanje trenutno ni odhodov.

Kaj je vključeno

Namestitev

Hotel Sparr Primer 2 noči
Hotel Oscar Primer 1 noč
Kamp Al Burdah Wadi Rum Primer 1 noč
Hotel Golden Tulip Primer 1 noč

Prevoz

 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Zagreb – Istanbul z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Istanbul – Amman z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz od Ammana do Wadi Muse
 • Prevoz od Wadi Muse do Wadi Ruma
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Aqaba – Istanbul z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Istanbul – Zagreb z vključenimi pristojbinami

Hrana

4 × Zajtrk , 1 × Večerja

Ni vključeno v ceno

 • Fakultativni izleti in vstopnice za kulturno-zgodovinske spomenike
 • Viza za Jordanijo
 • Napitnine lokalnim vodnikom, voznikom, nastanitvenemu osebju
 • Obroki na fakultativnih izletih

Fakultativni izleti

Opomba! Termini in cene fakultativnih izletov so informativni in spremenljivi ter so odvisni od prostih terminov v krajih, števila prijavljenih potnikov in objektivnih okoliščin.

Jerash

Jerash
Cena: 50,00 EUR

To je eno najbolj obiskanih krajev v Jordaniji, takoj za Petro in puščavo Wadi Rum. Starodavno mesto, ki skriva sledi naseljenosti izpred 6500 let. Zlata doba mesta je bila v času vladavine Rimljanov, zato je še danes eno najbolje ohranjenih provincialnih mest starega Rima. Ta izjemno dragocena dediščina, preplet vplivov stare Grčije, Rima, Sredozemlja in Orienta, je bila odkrita pred 70 leti in je prizorišče stoletnega prepleta vzhoda in zahoda. Danes je to sodobno mesto s približno 50.000 prebivalci, večinoma Arabci, Palestinci, Kurdi in Armenci. Kot vsa druga mesta v Jordaniji je to neverjeten kraj, kjer lahko uživate v harmoniji in mešanici kultur in narodov vzhoda.

Amman City Tour

 Amman City Tour
Cena: 30,00 EUR

Fakultativni izlet Aman City Tour - poldnevni izlet. Aman je glavno mesto Kraljevine Jordanije. Mesto ima nekaj več kot 4 milijone prebivalcev in velja za najbolj liberalno mesto v arabskem svetu. Število turistov še vedno ni veliko, a se v zadnjih letih povečuje. Mesto, ki je ustvarjeno za raziskovanje in uživanje v čarih vzhoda. Obiščemo znamenito Citadelo, ki se nahaja na enem od sedmih gričev Amana, od koder se ponuja neverjeten razgled na samo mesto. Obiščemo templje, muzej, palačo Omajadov in številne druge znamenitosti. Pot nadaljujemo z vožnjo do znamenitega rimskega gledališča v samem središču mesta, tako da se ta dan nekako sprehajamo med Rimom in Akropolo. Spoznavanje ulic jordanske prestolnice nadaljujemo z vožnjo in ogledom mošeje kralja Abdulaha, dokler se ne vrnemo v »Novi Aman« in se sprehodimo po znameniti dolgi »Rainbow Street«. Nepozabna izkušnja!

Cena vključuje: lokalno vodenje v angleškem jeziku, prevoz in vstopnice, storitve predstavnika agencije.

Wadi Rum

Wadi Rum
Cena: 55,00 EUR

Wadi Rum imenujejo tudi »Mesečeva dolina« prav zaradi neresničnih pokrajin, ki se ne zdijo čisto s tega sveta. Ta puščava se nahaja nedaleč od meje s Savdsko Arabijo. V Wadi Rumu se pokrajine spreminjajo od ozkih sotesk, naravnih obokov do vrtoglavih pečin, puščavskega rastlinja in jam. Ponekod je pesek rumen, ponekod živo oranžen, ponekod pa je teren pokrit z drobnimi kamni. Samo ime Wadi Rum v prevodu pomeni dvignjena dolina, najvišja točka v puščavi pa je gora Um Dami, ki je visoka 1800 metrov.

Prispemo do kampa, kjer prenočimo. Uživamo v neresničnih predelih puščave, kdor želi pa lahko puščavo raziskuje iz različnih perspektiv z vožnjo z džipom ali kamelo ali celo z balonom. Gledamo sončni zahod nad rožnatim peskom in uživamo v mirnem in mističnem vzdušju puščave. Nočitev v šotorih. Drugi dan po sončnem vzhodu in zajtrku uživamo v sprehodu in fotografiranju. Zapuščamo kamp.

Cena vključuje: prevoz, lokalno vodenje, vstopnice, nočitev v kampu, jahanje kamele, vožnjo z džipom, večerjo in zajtrk.

Cena ne vključuje individualnih stroškov, niti najema posameznega džipa, kamele ali balona

Križarjenje po Akabi

Križarjenje po Akabi
Cena: 60,00 EUR

Dvourno križarjenje po Rdečem morju med Jordanijo, Izraelom, Egiptom in Savdsko Arabijo, ki privabi številne potapljače z vsega sveta. Priložnost za snorkljanje v podvodnem vojaškem muzeju, ki je obdan s pisanimi koralami. Muzej je zgradil kralj Abdullah II s potopitvijo različnih tipov tankov, bojnih vozil in potniškega letala. Danes je to prava atrakcija za vse potapljače. Kosilo na ladji.

Namestitev

Hotel Sparr

Hotel Sparr
To je primer namestitve, ki jo lahko pričakujete. Dejanska namestitev je lahko drugačna, vendar podobna v tem, kar nudi.

Hotel Sparr*** (po lokalni kategorizaciji) v Ammanu je namestitveni objekt z dvoposteljnimi sobami. Storitev je na osnovi nočitve z zajtrkom.

Kamp Al Burdah Wadi Rum

Kamp Al Burdah Wadi Rum
Kliknite na sliko, da odprete galerijo
To je primer namestitve, ki jo lahko pričakujete. Dejanska namestitev je lahko drugačna, vendar podobna v tem, kar nudi.

Kamp v čudoviti puščavi Wadi Rum, ki se je skorajda ni dotaknila človeška roka. Storitev temelji na nočitvi z vključenim zajtrkom in večerjo.

Hotel Oscar

Hotel Oscar
To je primer namestitve, ki jo lahko pričakujete. Dejanska namestitev je lahko drugačna, vendar podobna v tem, kar nudi.

Hotel Oscar v Wadi Musi je namestitveni objekt z dvoposteljnimi sobami. Storitev je na osnovi nočitve z zajtrkom.

Hotel Golden Tulip

Hotel Golden Tulip
To je primer namestitve, ki jo lahko pričakujete. Dejanska namestitev je lahko drugačna, vendar podobna v tem, kar nudi.

Hotel Golden Tulip**** (po lokalni kategorizaciji) je namestitveni objekt, ki ima dvoposteljne sobe. Storitev je na osnovi nočitve z zajtrkom.

Koristne informacije

Tukaj boste našli koristne informacije o destinaciji, pa tudi nekaj nasvetov za to potovanje.

Pomembne opombe

Prosimo, da natančno preberete te opombe. Zelo pomembna se nam zdi dobra informiranost potnikov, ki omogoča manj nesporazumov med potovanjem in bolj prijetno izkušnjo potovanja.

 • Organizator paketnega aranžmaja je turistična agencija Neobična putovanja d.o.o., Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID koda: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponujena kombinacija potovalnih storitev je paketni aranžma v smislu Zakona o opravljanju dejavnosti v turizmu.
 • Potovanje je organizirano za najmanj 10 in največ 35 potnikov na termin za potovanje z letalom oziroma najmanj 40 in največ 95 potnikov na avtobus za potovanje z avtobusom, razen če je v pogodbi o paketnem aranžmaju navedeno drugače.
 • Organizator lahko odpove pogodbo o paketnem potovanju pred začetkom izvajanja paketnega aranžmaja in potniku vrne vsa prejeta plačila za paketni aranžma v celoti, brez obveznosti plačila odškodnine potniku, če je število prijavljenih oseb za turistični aranžma manjše od navedenega minimalnega števila potnikov in če organizator potnika obvesti o odpovedi pogodbe v roku, določenem v pogodbi, vendar najkasneje: a) 20 dni pred pričetkom paket-aranžmaja za potovanja, ki trajajo več kot šest dni, b) sedem dni pred začetkom paketnega aranžmaja za potovanja, ki trajajo od dva do šest dni, oziroma c) 48 ur pred začetkom turističnega aranžmaja za potovanja, ki trajajo manj kot dva dni.
 • Potnik lahko odpove pogodbo o paketnem potovanju kadarkoli pred začetkom turističnega paketa. Potem organizator izgubi pravico do dogovorjene cene aranžmaja in lahko od potnika zahteva plačilo standardne provizije za odstop od pogodbe, ki temelji na obdobju od trenutka odpovedi pogodbe do začetka veljavnosti paket aranžmaja in pričakovani prihranek stroškov organizatorja ter prihodek od zagotavljanja potovalnih storitev drugemu uporabniku. V skladu s standardnimi stroški odpovedi pogodbe organizator ob odpovedi potovanja do 45 dni pred začetkom potovanja zadrži minimalni znesek plačan ob prijavi na potovanje, v vseh ostalih primerih pa se izračuna lestvica odpovedi iz Splošnih pogojev potovanja.
 • Ker nekatere lokalne nastanitve in lokalni prevozi niso prilagojeni osebam z omejeno mobilnostjo, to potovanje ni priporočljivo za osebe z omejeno mobilnostjo.
 • V agenciji Neobična putovanja d.o.o. lahko sklenete turistično zavarovanje, v sodelovanju z zavarovalnico UNIQA osiguranje d.d. Možno je skleniti prostovoljno turistično zdravstveno zavarovanje, nezgodno zavarovanje, zavarovanje prtljage, zavarovanje odpovedi ali prekinitve leta, zavarovanje pred zamudo leta in zavarovanje odgovornosti. Zavarovanje odpovedi ali prekinitve potovanja je možno vplačati najkasneje v 5 delovnih dneh od dneva sklenitve aranžmaja. Ostale opcije lahko plačate do 7 dni pred odhodom. Cena zavarovanja je odvisna od trajanja aranžmaja in od celotne vsote aranžmaja. Za natančen izračun nas lahko kontaktirate na kontakt@jungletribe.si.
 • Vsem potnikom priporočamo plačilo zavarovanja za primer odpovedi ali prekinitve potovanja. Zavarovanje lahko poravnate v agenciji Neobična putovanja d.o.o., v sodelovanju z zavarovalnico UNIQA osiguranje d.d., ali neposredno pri eni od zavarovalnic. V primeru utemeljenega razloga za odpoved potovanja (po pogojih izbrane zavarovalnice) potnik, ki je vplačal zavarovanje odpovedi ali prekinitve potovanja, uveljavlja povračilo stroškov pri zavarovalnici.
 • Vsi potni listi morajo biti veljavni najmanj 180 dni (6 mesecev) od datuma zaključka paketnega aranžmaja.
 • Organizator/prodajalec ne odgovarja za ustno podane podatke.
 • V prevoznih sredstvih je strogo prepovedano kajenje, uživanje alkohola in opojnih substanc.
 • Potniki so dolžni v avtobusu in drugih prevoznih sredstvih ostati na svojih sedežih in jih ne zapuščati na mestih, ki niso namenjena odmorom (meje, kontrolne točke, cestninske postaje ipd.). V primeru, da potnik zapusti vozilo brez predhodnega dogovora s predstavnikom agencije, nosi vse morebitne stroške in posledice sam.
 • Potnik, ki bo s svojim neprimernim vedenjem motil druge potnike ali oviral voznike in predstavnike agencije pri njihovem delu, bo nemudoma izločen s potovanja in vsa odgovornost pa bo prešla nanj.
 • Potnik je dolžan upoštevati urnik, ki ga določi predstavnik agencije na potovanju.
 • Na avtobusnih vožnjah ni možna uporaba stranišča v avtobusih; v skladu z načrtom in programom potovanja se vsake 3-4 ure naredijo odmori (odvisno od lokacije in opremljenosti bencinskega servisa), te potniki lahko izkoristijo za uporabo stranišča.
 • Agencija določi sedežni red, kraj odhoda, kraj odmora in njegovo dolžino.
 • V primeru aranžmajev, ki vključujejo letalsko potovanje, je po nakupu vozovnice vračilo le-teh nemogoče in v tem primeru veljajo pogoji letalskih družb.
 • Cene paket aranžmajev, ki vključujejo letalski prevoz z nizkocenovnimi prevozniki, se lahko spremenijo, po prijavi na potovanje in plačilu zneska za prijavo pa se cene preverijo in potniku se sporoči potrjena cena potovanja.
 • Organizator potovanja ne odgovarja za spremembe letalskih povezav letalskega prevoznika.
 • Vozni redi, ki so navedeni v voznem redu ali pridobljeni s strani organizatorja, se lahko spremenijo in so odvisni izključno od letalskega prevoznika.
 • Organizator potovanja si pridržuje pravico do izbire prevoznih sredstev za prevoz in prevoza do namestitve, če je to fizično možno.
 • Organizator potovanja si pridržuje pravico do popravka dogovorjene cene pred pričetkom potovanja zaradi spremembe menjalnega tečaja ali spremembe tarife prevoznika in v primerih, ki jih določa zakon.
 • Za vse ponujene ali razpoložljive izbirne dodatne storitve v zvezi z načrtom potovanja in programom ali namestitvijo je potrebno organizatorju javiti ob prijavi na potovanje.
 • Če se potnik odloči spremeniti del načrta in programa potovanja, organizator ni dolžan potniku zagotoviti prevoz/zgodnejšo ali kasnejšo prijavo ali odjavo v namestitveni objekt/drugačne nočitve v namestitvenem objektu kot je predvideno v načrtu in programu potovanja.
 • Mladoletni potniki morajo imeti za potovanje overjeno soglasje staršev.
 • Priporočamo, da ste med potovanjem še posebej pozorni na osebne dokumente in denar.
 • Za ta aranžma veljajo Splošni pogoji potovanja.

Opombe glede nastanitve

 • Organizator potovanja si pridržuje pravico do razporeditve sob glede na strukturo sob nastanitvenega objekta; če obstaja možnost, bo organizator potovanja poskušal ugoditi željam potnikov, če bo le to mogoče.
 • V namestitveni objekt se vstopi prvi dan bivanja v skladu s pravili nastanitvenega objekta. Najpogosteje je prijava v popoldanskem času (14. ali 15. ura), odjava zadnji dan bivanja pa običajno do 10. ali 11. ure.
 • Opisi namestitvenih kapacitet so informativne narave.
 • Nekatere dodatne vsebine namestitvenih objektov so na voljo proti doplačilu. Možna so odstopanja in spremembe glede razpoložljivosti nekaterih storitev, saj so le-te odvisne izključno od namestitvenega objekta (npr. sef, parkirišče, mini bar, TV, klima...).
 • Potnik je dolžan spoštovati pravila nastanitvenega objekta in nosi odgovornost za izrečne sankcije s strani osebja nastanitvenega objekta.
 • Nekatere nastanitve v Aziji, Afriki in Latinski Ameriki nimajo tople vode.
 • Nastanitvene zmogljivosti sprejemajo potnike in določajo razporeditev in vrsto sob glede na njihovo razpoložljivost v danem trenutku. Organizator strankam ne more potrditi, ali bodo postelje ločene ali zakonske (velika francoska postelja), prav tako ne more zagotoviti na katerem nadstropju bodo sobe v namestitvenem objektu.
 • Potniki, ki potujejo sami, imajo v nekaterih programih možnost, da so proti doplačilu sami v enoposteljni sobi. Če se potnik želi povezati z drugim potnikom iz skupine in ne želi plačati doplačila, se strinja s povezavo s katero koli osebo iz skupine, ne glede na starost in spol sopotnika. V teh situacijah organizator ne odgovarja za morebitne nevšečnosti ali nesoglasja, ki bi jih potniki imeli na poti.

Opombe glede viz

 • Potniki, ki niso državljani Republike Hrvaške, so se dolžni seznaniti z vizumskim režimom države, v katero potujejo.
 • Nekatera veleposlaništva zahtevajo osebno prisotnost potnikov med postopkom pridobitve vizuma, potniki pa so dolžni upoštevati pravila veleposlaništva.
 • Potniki morajo dokumente za vize predložiti v zahtevanem roku, sicer si morajo potovalno vizo zagotoviti sami.
 • Organizator ne jamči za pridobitev vize in ni pooblaščen za ugotavljanje veljavnosti dokumentov.
 • V primeru nepridobitve vize agencija ne odgovarja.

Opombe o fakultativnih izletih

 • Fakultativni izleti niso obvezni del potovanja, prav tako pa fakultativni izleti niso zajeti v garanciji potovanja.
 • Fakultativne izlete realizirajo lokalne agencije in organizator paket aranžmaja ne odgovarja za izvedbo ali morebitno škodo potniku v zvezi z njimi.
 • Fakultativne izlete vodijo lokalni vodniki po samih krajih v angleškem jeziku. S plačilom izleta potnik sprejema vse pogoje lokalne agencije ali organizatorja fakultativnega izleta brez pravice do ugovora. Naknadne spremembe, spremembe in odpovedi potovanja po plačilu niso možne, prav tako v nobenem primeru ni možno dobiti vračila vplačanega denarja. Lokalna agencija oziroma organizator fakultativnega izleta je dolžan potnike seznaniti s pogoji izleta.
 • Vse potnike prosimo, da se pred vplačilom fakultativnega izleta seznanijo s predvidenim programom in pogoji fakultativnega izleta.
 • Organizator potovanja ne more vplivati na dolžino izleta v določen ciljni kraj, čas odhoda, vrnitev ali ogled ter strokovnost lokalnih vodnikov.
 • Termini in cene fakultativnih izletov so spremenljivi in odvisni od prostih terminov v ciljnih krajih, števila prijavljenih potnikov in objektivnih okoliščin.