Libanon iz Zagreba

Libanon iz Zagreba

cena od
940
EUR ,00
trajanje
6 dni
Prijavi se Povpraševanje
Povpraševanje

Libanon - potovanje, kjer bomo spoznavali zgodovinsko dediščino in uživali v okusni hrani! 

Bejrut, milijonsko mesto, ki leži med goro Libanon in Sredozemskim morjem, glavno mesto Libanona. Začetki tega starodavnega mesta segajo v 15. stoletje pr.n.št., ime pa so mu dali Feničani po vodnjakih in velikem vodnem izobilju. Pravijo mu tudi vzhodni Pariz, je kombinacija tradicionalnega in modernega, bogate zgodovine in norih zabav. Kot središče države bo Bejrut naše izhodišče za raziskovanje čudovitega Libanona – dežele cedre, puščav in snežnih vrhov.

Obiskali bomo tudi feničanski mesti Tir in Sidon, kjer bomo obiskali tradicionalne arabske karavanseraje, stare tržnice, obzidje, arheološka najdišča in starodavne naselbine. Nezgrešljiva točka bo tudi Byblos, eno najstarejših stalno naseljenih mest na svetu. Obiskali bomo tudi jamo Jeita, nacionalni simbol države in eno od sedmih naravnih čudes sveta.


Pot
Zagreb
Istanbul
Bejrut
Istanbul
Zagreb

Prevoz
Letalo, Lokalni prevoz
Namestitev
Hotel
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvaška
Destinacije
Libanon
Koda potovanja
LB3
Zahtevnost
Primerno za otroke
Da
Velikost skupine
Max 19 ,

Načrt in program

Zbiranje skupine na letališču Zagreb dve in pol uri pred poletom. Let za Bejrut ob 20:30 s presedanjem v Istanbulu. Prihod v Istanbul ob 23:40 in povezava na let za Bejrut.

Prevoz

 • prevoz

Kraj

 • Zagreb
 • Istanbul

Prihod v Bejrut ob 2:30, nočitev. Po zajtrku začnemo z raziskovanjem Bejruta! Bejrut je znan kot "Pariz Bližnjega vzhoda" in "dragulj Sredozemlja" in je eno najstarejših mest na svetu. Danes ima nekaj več kot milijon prebivalcev in bo naše izhodišče za spoznavanje neverjetnega Libanona, dežele Sredozemlja, puščave in cedre. Na današnjem ogledu mesta bomo spoznali naslednje lokacije: Golobja skala, trg Etoile, promenada Corniche, mošeja, stari in novi del mesta. Prosti čas. Uživanje v odlični libanonski hrani, močni libanonski kavi, nargilah, čudovitem razgledu in pogovoru s prijaznimi Libanonci. Nočitev.

Prevoz

 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Istanbul – Bejrut z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz od letališča do namestitve

Namestitev

Golden Tulip Midtown 2 noči

Kraj

 • Istanbul
 • Bejrut

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet – dolina Bekaa in najbolj znano starodavno libanonsko najdišče Baalbek. To arheološko najdišče uradno po uničenju Palmire velja za enega najbolje ohranjenih arheoloških kompleksov, posvečenih bogovom starega Rima. Po ogledu impozantnih templjev, posvečenih Jupitru, Dionizu in Veneri, se odpravimo do najbolj znane libanonske kleti Ksara, kjer si ogledujemo podzemne rove in degustiramo vrhunska libanonska vina. Nadaljevanje izleta in ogled Anjarja, ki ga je zgradila dinastija Omajadov v 8. stoletju. Tam so zdaj ostanki palač, rezidenc, hammamov, trgovin in vsega, kar je imelo to osem stoletij staro mesto. Vrnitev v Bejrut.

Namestitev

Golden Tulip Midtown 1 noč

Kraj

 • Bejrut

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Danes nas čaka izlet v feničanski mesti Tir in Sidon. Najprej obiščemo Sidon, mesto, ki je v času Feničanov izstopalo kot dominantno na tem območju. Obiščemo križarski grad, tradicionalno tržnico, souk in »Khan al-Franj«, tradicionalni arabski karavanski saraj, ki so ga kasneje Francozi uporabljali kot diplomatsko predstavništvo. Nato nadaljujemo do Tira, slavnega mesta starih Feničanov, ki je zaradi svoje odlične lege in neverjetnega obzidja, visokega kar 40 metrov, v davnih časih veljalo za neosvojljivo. Obiščemo arheološko najdišče Al-Bass, kjer imamo priložnost videti ostanke nekdanjega rimskega hipodroma, triumfalna vrata, akvadukt in nekropolo. Po tem vrnitev v Bejrut.

Namestitev

Golden Tulip Midtown 1 noč

Kraj

 • Bejrut

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet - avtobusni izlet v Byblos, uradno najstarejše mesto na svetu. Prihod v Byblos, mesto po katerem je Sveto pismo dobilo ime in eno najstarejših naseljenih mest na svetu. Ogledamo si mesto, starodavna najdišča, staro pristanišče, kupimo spominke... Prosti čas. Na poti nazaj se ustavimo v Jouniehu, živahnem obalnem mestu, ki slovi po nočnem življenju, pa tudi po kipu Marije Libanonske v Harissi, do katerega pripelje žičnica, ki vozi med visokimi mestnimi nebotičniki. Z vrha uživamo v neverjetnem razgledu na Jounieh, Sredozemsko morje in okolico. Nato obiščemo neverjetno jamo Jeita, ki je bila uvrščena med novih sedem svetovnih čudes. Stara je več tisoč let in velja za eno najlepših na svetu. Obisk jame vključuje ogled njenega zgornjega dela. Spodnji del jame lahko obiščete z ladjico, ki pluje po kristalno čisti »Pasji reki«. Nočitev v Byblosu.

Namestitev

Golden Tulip Midtown 1 noč

Kraj

 • Bejrut

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Odjava iz hotela in odhod na letališče. Let za Istanbul ob 03:55. Prihod v Istanbul ob 05:55 in presedanje na let za Zagreb ob 06:55. Vrnitev v Zagreb ob 08:00 in konec potovanja.

Prevoz

 • Prevoz od namestitve do letališča
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Bejrut – Istanbul z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Istanbul – Zagreb z vključenimi pristojbinami

Kraj

 • Bejrut
 • Istanbul
 • Zagreb

Odhodi in cene

Za to potovanje trenutno ni odhodov.

Kaj je vključeno

Namestitev

Golden Tulip Midtown Primer 5 noči

Prevoz

 • prevoz
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Istanbul – Bejrut z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz od letališča do namestitve
 • Prevoz od namestitve do letališča
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Bejrut – Istanbul z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Istanbul – Zagreb z vključenimi pristojbinami

Hrana

4 × Zajtrk

Ni vključeno v ceno

 • Fakultativni izleti in vstopnice za kulturno-zgodovinske spomenike
 • Viza za Libanon (brezplačno)

Fakultativni izleti

Opomba! Termini in cene fakultativnih izletov so informativni in spremenljivi ter so odvisni od prostih terminov v krajih, števila prijavljenih potnikov in objektivnih okoliščin.

Panoramski ogled Bejruta

Panoramski ogled Bejruta
Cena: 55,00 USD

Začenjamo s spoznavanjem Bejruta, obiskujemo njegove glavne znamenitosti. Obiščemo moderno mestno jedro – downtown, kjer si ogledamo Glavno mošejo, maronitsko cerkev svetega Jurija, grško pravoslavno cerkev, pa tudi pisano četrt Saifi. Nato nadaljujemo do znamenite Pigeon's Rock, ki ponuja neverjeten razgled s celine in za katero lahko rečemo, da je ikonično mesto v življenju prebivalcev Bejruta. Nahaja se na znameniti promenadi Corniche, ki slovi kot ena najdaljših in najbolje urejenih obmorskih promenad na celem svetu. Fotografiramo se, nato pa gremo v čoln, s katerim nas čaka kratka, a nepozabna vožnja po ogromnih razpokah v tej skali.

V ceno izleta je vključeno: lokalni vodič v angleščini, prevozi, vstopnice, storitve predstavnika agencije
V ceno izleta ni vključeno: hrana, napitnine za lokalne vodiče in voznike, samostojni stroški

Baalbek, Anjar in Ksara

Baalbek, Anjar in Ksara
Cena: 80,00 USD

Odpravljamo se v notranjost samega Libanona, proti meji s Sirijo. Obiščemo arheološko najdišče Anjar, kjer so ostanki zgodovinskega mesta, ki ga je ustanovila dinastija Omajadov in je obstajalo le 40 let, preden ga je uničila druga arabska dinastija. Na njem obiščemo ostanke hammamov, naselij, nekdanjih trgovin, nato ulice, zgrajene pod kotom 90 stopinj po rimskem vzoru, palačo, nekdanjo cerkev, bazen s pitno vodo in še kaj. Fotografiramo se s kamelami, ki čakajo na turiste pred arheološkim najdiščem. Po ogledu tega arheološkega najdišča se odpravimo do vinske kleti Xara, ki so jo leta 1867 ustanovili na tem območju živeči menihi, ki so začeli pridelovati vinsko trto v tem najbolj rodovitno območje in sicer pod vplivom Francozov, ki so takrat vladali v Libanonu. Libanon, znan kot dolina Bekaa. Ta dolina se nahaja med gorama Libanon in Anti-Libanon in proizvede daleč največji delež celotne kmetijske proizvodnje v Libanonu. V Xari si ogledamo temne in hladne rove, kjer hranijo vino in kjer so bile nekoč skrite družine, ki so bežale od vojne. Rovi so danes le del celotnega kompleksa, ki je le delno odprt za javnost. Obisk zaključimo z degustacijo odličnih vin in uživanjem v pogledu na lepo urejene vinograde pred kletjo.

Pot nas popelje naprej proti mogočnemu Baalbecku, kjer si privoščimo ogled monumentalnega kompleksa treh rimskih templjev – posvečenih Jupitru, Bahusu in Veneri. Podobo verskega življenja Rimljanov obujamo ob pogledu na tempeljski kompleks, ki je imel nalogo pritegniti in usmerjati lokalno prebivalstvo, ki ni bilo naklonjeno rimski tradicionalni veri, temveč je negovalo vero starih Feničanov. Namen je bil prepričati Feničane naj sprejmejo uradno rimsko vero. Peljemo se skozi monumentalne prizore in ostanke edinstvenih templjev, posvečenih rimskim bogovom, poslušamo zgodbe o arhitekturi in posebnostih, posvečenih rimskim bogovom. Ustavimo se in si ogledamo najbolje ohranjen Bacchusov tempelj. Barantamo se z uličnimi prodajalci za tradicionalne arabske šale.

V ceno izleta vključeno: lokalni vodič v angleščini, prevozi, vstopnice, storitve predstavnika agencije
V ceno izleta ni vključeno: obroki, napitnine za lokalne vodiče in voznike, individualni stroški.

Tir in Sidon

Tir in Sidon
Cena: 60,00 USD

Odpravili se bomo na spoznavanje južnega dela Libanona. Najprej obiščemo Sidon ali Saido, kot ji pravi danes tamkajšnje arabsko prebivalstvo. V Sidonu si ogledamo morski grad, ki so ga zgradili križarji v 13. stoletju, nato pa se sprehodimo skozi veliki souk, največjo nakupovalno četrt, ki jo imamo priložnost spoznati na tem potovanju. Kupujemo poceni spominke, barantamo se z lokalnimi prebivalci, fotografiramo barvite fotografije z unikatnimi posnetki razstavljenega sadja, raznimi spominki ali ulično hrano. Ogled Sidona zaključimo z obiskom Khan al-Franj, otomanskega karavanseraja, ki so ga v 20. stoletju zasedli Francozi in ga uporabljali kot svoje diplomatsko predstavništvo, zato je dobil svoje današnje ime (francoski khan/caravanserai).

Nato nadaljujemo proti jugu, do skrajne južne točke Libanona. Prispemo v znamenito mesto Tir, ki je bilo v starih časih znano po svojih pomorščakih, kolonijah, trgovini, pa tudi po svoji genialni legi in nepremagljivosti. Ker je mestno obzidje visoko kar 40 metrov, je pri osvajanju mesta imel največji vojskovodja starega veka Aleksander Veliki velike težave. Obiščemo arheološko najdišče Al-Bass, ki je na UNESCO-vem seznamu svetovne dediščine. Glede na to, da gre za nekropolo, torej starodavno pokopališče, so tam številni marmorni in kamniti sarkofagi. Skozi mesto poteka široka rimsko-bizantinska avenija s slavolokom iz 2. stoletja. Skozi en del nekropole se vleče akvadukt za transport vode v mesto, tu pa je tudi hipodrom, prav tako zgrajen v 2. stoletju. Feničanska nekropola, stara skoraj tri tisoč let, se nahaja v severnem delu najdišča. Neverjetno!

Sprehajamo se in gledamo pokrajino Palestino, s tem zaključimo današnjo ekskurzijo. Sledi povratek v Bejrut.

V ceno izleta vključeno: lokalni vodič v angleščini, prevozi, vstopnice, storitve predstavnika agencije
V ceno izleta ni vključeno: obroki, napitnine za lokalne vodiče in voznike, individualni stroški.

Byblos, Harissa, jama Jeita

Byblos, Harissa, jama Jeita
Cena: 75,00 USD

Na tem izletu raziskujemo Byblos, po uradnih podatkih najstarejše organizirano nastanjeno naselje na svetu in mesto, po katerem je Sveto pismo dobilo ime. Po prihodu v to majhno in ljubko mestece se sprehodimo po poti območja, kjer se je pisala najstarejša zgodovina sveta, vdihnemo duh Sredozemlja in med posedanjem v rimskem amfiteatru prisluhnemo zgodbam o feničanskih kraljih in načinu življenje v mestu v rimskih in križarskih časih. Obiščemo kraj, kjer so počivali veličastni sarkofagi feničanskih kraljev, ki smo si jih prejšnji dan ogledali v Arheološkem muzeju v Bejrutu, in skozi lep »souk« z originalnimi spominki nadaljujemo do zgodovinskega ribiškega pristanišča Byblos, kjer so tradicionalno še danes zasidrane ribiške ladje in luksuzne jahte svetovnega »jet-seta«. Gremo do antične cerkve sv. Janeza. Obisk zaključimo s prostim časom za kosilo in sprehodom skozi souk, sledi tradicionalno barantanje.

Na izletu se ustavimo tudi v mestecu Jounieh, živahnem mestu na obali, ki slovi po nočnem življenju, pa tudi po kipu Libanonske Marije v Harissi, ki z visokega hriba nad njim bdi nad celim mestom. Z vrha uživamo v neverjetnem razgledu na Jounieh, Sredozemsko morje in okolico. Vožnja z žičnico med visokimi mestnimi nebotičniki zagotavlja edinstveno doživetje. Med izletom pričakujemo tudi obisk enega od »čudes narave«, ki resnično jemlje dih. Gre za jamo Jeita, ki je bila v konkurenci za sedem čudes sveta. Ko se približamo sami jami, se peljemo skozi gore in uživamo v fantastičnih prizorih, ki jih ustvarja narava. Pred samim ogledom jame se zapeljemo z žičnico nad divjo reko in uživamo v neokrnjeni naravi. Ogled Jeite je sestavljen iz sprehoda po zgornjem delu jame po urejenih poteh, kjer imamo priložnost videti veličastne kapnike. Največja dvorana te jame je visoka preko 100 metrov, ob njenem vznožju pa nežno teče »Pasja reka«. Priložnost imamo uživati ​​v neverjetni pokrajini in pogledu na čudeže, ki jih premore narava. Poslušamo zgodbe o neverjetni jami, ki so jo med vojno uporabljali za skladišče streliva, a je uspela »preživeti« tiste težke čase nedotaknjena in danes sprejema vse, ki želijo uživati ​​v čudesih narave.

V ceno izleta je vključen: lokalni vodič v angleščini, prevoz, vstopnice, storitve predstavnika agencije.
V ceno izleta ni vključeno: obroki, napitnine za lokalne vodiče in voznike, individualni sttroški.

Namestitev

Golden Tulip Midtown

Golden Tulip Midtown
To je primer namestitve, ki jo lahko pričakujete. Dejanska namestitev je lahko drugačna, vendar podobna v tem, kar nudi.

Golden Tulip Midtown**** (po lokalni kategorizaciji) je namestitveni objekt v Bejrutu, ki ima dvoposteljne sobe z lastno kopalnico. Sobe imajo TV in WiFi. Na strehi hotela je bazen.

Spletna stran http://www.midtownbeirut.com/

Naslov Souraty Street
Hamra
Hamra

Koristne informacije

Tukaj boste našli koristne informacije o destinaciji, pa tudi nekaj nasvetov za to potovanje.

Pomembne opombe

Prosimo, da natančno preberete te opombe. Zelo pomembna se nam zdi dobra informiranost potnikov, ki omogoča manj nesporazumov med potovanjem in bolj prijetno izkušnjo potovanja.

 • Organizator paketnega aranžmaja je turistična agencija Neobična putovanja d.o.o., Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID koda: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponujena kombinacija potovalnih storitev je paketni aranžma v smislu Zakona o opravljanju dejavnosti v turizmu.
 • Potovanje je organizirano za najmanj 10 in največ 35 potnikov na termin za potovanje z letalom oziroma najmanj 40 in največ 95 potnikov na avtobus za potovanje z avtobusom, razen če je v pogodbi o paketnem aranžmaju navedeno drugače.
 • Organizator lahko odpove pogodbo o paketnem potovanju pred začetkom izvajanja paketnega aranžmaja in potniku vrne vsa prejeta plačila za paketni aranžma v celoti, brez obveznosti plačila odškodnine potniku, če je število prijavljenih oseb za turistični aranžma manjše od navedenega minimalnega števila potnikov in če organizator potnika obvesti o odpovedi pogodbe v roku, določenem v pogodbi, vendar najkasneje: a) 20 dni pred pričetkom paket-aranžmaja za potovanja, ki trajajo več kot šest dni, b) sedem dni pred začetkom paketnega aranžmaja za potovanja, ki trajajo od dva do šest dni, oziroma c) 48 ur pred začetkom turističnega aranžmaja za potovanja, ki trajajo manj kot dva dni.
 • Potnik lahko odpove pogodbo o paketnem potovanju kadarkoli pred začetkom turističnega paketa. Potem organizator izgubi pravico do dogovorjene cene aranžmaja in lahko od potnika zahteva plačilo standardne provizije za odstop od pogodbe, ki temelji na obdobju od trenutka odpovedi pogodbe do začetka veljavnosti paket aranžmaja in pričakovani prihranek stroškov organizatorja ter prihodek od zagotavljanja potovalnih storitev drugemu uporabniku. V skladu s standardnimi stroški odpovedi pogodbe organizator ob odpovedi potovanja do 45 dni pred začetkom potovanja zadrži minimalni znesek plačan ob prijavi na potovanje, v vseh ostalih primerih pa se izračuna lestvica odpovedi iz Splošnih pogojev potovanja.
 • Ker nekatere lokalne nastanitve in lokalni prevozi niso prilagojeni osebam z omejeno mobilnostjo, to potovanje ni priporočljivo za osebe z omejeno mobilnostjo.
 • V agenciji Neobična putovanja d.o.o. lahko sklenete turistično zavarovanje, v sodelovanju z zavarovalnico UNIQA osiguranje d.d. Možno je skleniti prostovoljno turistično zdravstveno zavarovanje, nezgodno zavarovanje, zavarovanje prtljage, zavarovanje odpovedi ali prekinitve leta, zavarovanje pred zamudo leta in zavarovanje odgovornosti. Zavarovanje odpovedi ali prekinitve potovanja je možno vplačati najkasneje v 5 delovnih dneh od dneva sklenitve aranžmaja. Ostale opcije lahko plačate do 7 dni pred odhodom. Cena zavarovanja je odvisna od trajanja aranžmaja in od celotne vsote aranžmaja. Za natančen izračun nas lahko kontaktirate na kontakt@jungletribe.si.
 • Vsem potnikom priporočamo plačilo zavarovanja za primer odpovedi ali prekinitve potovanja. Zavarovanje lahko poravnate v agenciji Neobična putovanja d.o.o., v sodelovanju z zavarovalnico UNIQA osiguranje d.d., ali neposredno pri eni od zavarovalnic. V primeru utemeljenega razloga za odpoved potovanja (po pogojih izbrane zavarovalnice) potnik, ki je vplačal zavarovanje odpovedi ali prekinitve potovanja, uveljavlja povračilo stroškov pri zavarovalnici.
 • Vsi potni listi morajo biti veljavni najmanj 180 dni (6 mesecev) od datuma zaključka paketnega aranžmaja.
 • Organizator/prodajalec ne odgovarja za ustno podane podatke.
 • V prevoznih sredstvih je strogo prepovedano kajenje, uživanje alkohola in opojnih substanc.
 • Potniki so dolžni v avtobusu in drugih prevoznih sredstvih ostati na svojih sedežih in jih ne zapuščati na mestih, ki niso namenjena odmorom (meje, kontrolne točke, cestninske postaje ipd.). V primeru, da potnik zapusti vozilo brez predhodnega dogovora s predstavnikom agencije, nosi vse morebitne stroške in posledice sam.
 • Potnik, ki bo s svojim neprimernim vedenjem motil druge potnike ali oviral voznike in predstavnike agencije pri njihovem delu, bo nemudoma izločen s potovanja in vsa odgovornost pa bo prešla nanj.
 • Potnik je dolžan upoštevati urnik, ki ga določi predstavnik agencije na potovanju.
 • Na avtobusnih vožnjah ni možna uporaba stranišča v avtobusih; v skladu z načrtom in programom potovanja se vsake 3-4 ure naredijo odmori (odvisno od lokacije in opremljenosti bencinskega servisa), te potniki lahko izkoristijo za uporabo stranišča.
 • Agencija določi sedežni red, kraj odhoda, kraj odmora in njegovo dolžino.
 • V primeru aranžmajev, ki vključujejo letalsko potovanje, je po nakupu vozovnice vračilo le-teh nemogoče in v tem primeru veljajo pogoji letalskih družb.
 • Cene paket aranžmajev, ki vključujejo letalski prevoz z nizkocenovnimi prevozniki, se lahko spremenijo, po prijavi na potovanje in plačilu zneska za prijavo pa se cene preverijo in potniku se sporoči potrjena cena potovanja.
 • Organizator potovanja ne odgovarja za spremembe letalskih povezav letalskega prevoznika.
 • Vozni redi, ki so navedeni v voznem redu ali pridobljeni s strani organizatorja, se lahko spremenijo in so odvisni izključno od letalskega prevoznika.
 • Organizator potovanja si pridržuje pravico do izbire prevoznih sredstev za prevoz in prevoza do namestitve, če je to fizično možno.
 • Organizator potovanja si pridržuje pravico do popravka dogovorjene cene pred pričetkom potovanja zaradi spremembe menjalnega tečaja ali spremembe tarife prevoznika in v primerih, ki jih določa zakon.
 • Za vse ponujene ali razpoložljive izbirne dodatne storitve v zvezi z načrtom potovanja in programom ali namestitvijo je potrebno organizatorju javiti ob prijavi na potovanje.
 • Če se potnik odloči spremeniti del načrta in programa potovanja, organizator ni dolžan potniku zagotoviti prevoz/zgodnejšo ali kasnejšo prijavo ali odjavo v namestitveni objekt/drugačne nočitve v namestitvenem objektu kot je predvideno v načrtu in programu potovanja.
 • Mladoletni potniki morajo imeti za potovanje overjeno soglasje staršev.
 • Priporočamo, da ste med potovanjem še posebej pozorni na osebne dokumente in denar.
 • Za ta aranžma veljajo Splošni pogoji potovanja.

Opombe glede nastanitve

 • Organizator potovanja si pridržuje pravico do razporeditve sob glede na strukturo sob nastanitvenega objekta; če obstaja možnost, bo organizator potovanja poskušal ugoditi željam potnikov, če bo le to mogoče.
 • V namestitveni objekt se vstopi prvi dan bivanja v skladu s pravili nastanitvenega objekta. Najpogosteje je prijava v popoldanskem času (14. ali 15. ura), odjava zadnji dan bivanja pa običajno do 10. ali 11. ure.
 • Opisi namestitvenih kapacitet so informativne narave.
 • Nekatere dodatne vsebine namestitvenih objektov so na voljo proti doplačilu. Možna so odstopanja in spremembe glede razpoložljivosti nekaterih storitev, saj so le-te odvisne izključno od namestitvenega objekta (npr. sef, parkirišče, mini bar, TV, klima...).
 • Potnik je dolžan spoštovati pravila nastanitvenega objekta in nosi odgovornost za izrečne sankcije s strani osebja nastanitvenega objekta.
 • Nekatere nastanitve v Aziji, Afriki in Latinski Ameriki nimajo tople vode.
 • Nastanitvene zmogljivosti sprejemajo potnike in določajo razporeditev in vrsto sob glede na njihovo razpoložljivost v danem trenutku. Organizator strankam ne more potrditi, ali bodo postelje ločene ali zakonske (velika francoska postelja), prav tako ne more zagotoviti na katerem nadstropju bodo sobe v namestitvenem objektu.
 • Potniki, ki potujejo sami, imajo v nekaterih programih možnost, da so proti doplačilu sami v enoposteljni sobi. Če se potnik želi povezati z drugim potnikom iz skupine in ne želi plačati doplačila, se strinja s povezavo s katero koli osebo iz skupine, ne glede na starost in spol sopotnika. V teh situacijah organizator ne odgovarja za morebitne nevšečnosti ali nesoglasja, ki bi jih potniki imeli na poti.

Opombe glede viz

 • Potniki, ki niso državljani Republike Hrvaške, so se dolžni seznaniti z vizumskim režimom države, v katero potujejo.
 • Nekatera veleposlaništva zahtevajo osebno prisotnost potnikov med postopkom pridobitve vizuma, potniki pa so dolžni upoštevati pravila veleposlaništva.
 • Potniki morajo dokumente za vize predložiti v zahtevanem roku, sicer si morajo potovalno vizo zagotoviti sami.
 • Organizator ne jamči za pridobitev vize in ni pooblaščen za ugotavljanje veljavnosti dokumentov.
 • V primeru nepridobitve vize agencija ne odgovarja.

Opombe o fakultativnih izletih

 • Fakultativni izleti niso obvezni del potovanja, prav tako pa fakultativni izleti niso zajeti v garanciji potovanja.
 • Fakultativne izlete realizirajo lokalne agencije in organizator paket aranžmaja ne odgovarja za izvedbo ali morebitno škodo potniku v zvezi z njimi.
 • Fakultativne izlete vodijo lokalni vodniki po samih krajih v angleškem jeziku. S plačilom izleta potnik sprejema vse pogoje lokalne agencije ali organizatorja fakultativnega izleta brez pravice do ugovora. Naknadne spremembe, spremembe in odpovedi potovanja po plačilu niso možne, prav tako v nobenem primeru ni možno dobiti vračila vplačanega denarja. Lokalna agencija oziroma organizator fakultativnega izleta je dolžan potnike seznaniti s pogoji izleta.
 • Vse potnike prosimo, da se pred vplačilom fakultativnega izleta seznanijo s predvidenim programom in pogoji fakultativnega izleta.
 • Organizator potovanja ne more vplivati na dolžino izleta v določen ciljni kraj, čas odhoda, vrnitev ali ogled ter strokovnost lokalnih vodnikov.
 • Termini in cene fakultativnih izletov so spremenljivi in odvisni od prostih terminov v ciljnih krajih, števila prijavljenih potnikov in objektivnih okoliščin.