Egipt

Egipt

Odpotujte v Egipt – eno najbolj priljubljenih turističnih destinacij na svetu! Egipčanske piramide, Luksor, Aleksandrija, križarjenje po Nilu in uživanje na obalah Rdečega morja so le nekateri razlogi, zakaj bi morali izbrati to deželo za svojo naslednjo avanturo. Na temeljih starodavne vzhodne, helenistične in arabske civilizacije se je razvila bogata kultura trgovine, gostinstva, obrti in najrazličnejšega hedonizma. V vsakem kraju, ki ga obiščete, so tržnice polne trgovcev željnih kupčij, ulice so polne vonjav eksotičnih začimb in lokalnih specialitet, klubi so odprti vsak dan do pozno v noč, gostitelji pa se zelo trudijo, da vam ugodijo, da bi se počutili kot faraoni. Hurgada, veličastno in lepo letovišče ob Rdečem morju, nekoč le majhna ribiška vasica, danes pa upravičeno velja za severnoafriško Ibizo. Eksotične plaže in razkošni bazeni, kopanje, podvodno raziskovanje in vse druge oblike vodne rekreacije so vam na voljo v vseh letnih časih. Egipt vas zagotovo ne bo razočaral!

Odhodi

Potovanja

Koristne informacije

Tukaj boste našli koristne informacije o destinaciji, pa tudi nekaj nasvetov za to potovanje.

Egipt

Informacije vezane na COVID-19

Ukrepi za vstop v nekatere države se dnevno spreminjajo. Zadnje ukrepe lahko preverite na spodnjih povezavah:
https://www.iatatravelcentre.com/world.php

Potniki so dolžni upoštevati ukrepe in navodila, ki veljajo v ciljni državi. Enako velja tudi za tranzitne države. Potnik je dolžan upoštevati ukrepe in navodila, navedena v tem besedilu in na spletni strani MVEP. Vsem potnikom naročamo, da se ves čas potovanja držijo predpisanih ukrepov ter vseh osnovnih epidemioloških in higienskih ukrepov ter na mestih, kjer je veliko ljudi, nosijo zaščitne maske, si pogosto umivajo roke s toplo vodo in milom ter imajo vedno s seboj razkužilo in zaščitno masko. Agencija ne odgovarja za situacije, ki nastanejo zaradi neupoštevanja predpisanih ukrepov s strani potnikov.

Viza

Za vstop v Egipt je potreben vizum. Slovenski državljani lahko za vizum zaprosijo prek spletnega obrazca: https://tinyurl.com/2975rmac.