Sirija

Sirija

Sirija je starodavna država z bogato zgodovino in prav tako bogato kulturo. Ta območja, ki se nahajajo na križišču glavnih trgovskih poti, so imela stoletja pomembno trgovsko vlogo. Pred državljansko vojno je bila ta destinacija zaradi svoje lepote, zgodovinske zapuščine in kulturne dediščine, ena najbolj obiskanih na Bližnjem vzhodu. Po hudi vojni, med katero je bil uničen velik del države, se je Sirija, zahvaljujoč dokončni umiritvi konflikta, končno spet začela odpirati turistom.

Na naši turneji po Siriji bomo imeli priložnost raziskati nekatera najpomembnejša mesta te države, Damask, Homs in Hama. Obiskali bomo kraje in vasi, kjer so sledovi predkrščanske in krščanske preteklosti. Eden izmed vrhuncev potovanja bo zagotovo obisk Palmire, monumentalnih ruševin nekoč velikega rimskega mesta, ki so pod zaščito UNESCO-a.

Potovanja

Koristne informacije

Tukaj boste našli koristne informacije o destinaciji, pa tudi nekaj nasvetov za to potovanje.

Sirija

Informacije v zvezi s COVID-19: 

Vsi COVID-19 ukrepi za vstop so odpravljeni!

Ukrepi za vstop v nekatere države se dnevno spreminjajo. Zadnje ukrepe lahko preverite na spodnjih povezavah:
https://www.iatatravelcentre.com/world.php
https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044

Potniki so dolžni upoštevati ukrepe in navodila, ki veljajo v ciljni državi. Enako velja tudi za tranzitne države. Potnik je dolžan upoštevati ukrepe in navodila, navedena v tem besedilu in na spletni strani MVEP. Vsem potnikom naročamo, da se ves čas potovanja držijo predpisanih ukrepov ter vseh osnovnih epidemioloških in higienskih ukrepov ter na mestih, kjer je veliko ljudi, nosijo zaščitne maske, si pogosto umivajo roke s toplo vodo in milom ter imajo vedno s seboj razkužilo in zaščitno masko. Agencija ne odgovarja za situacije, ki nastanejo zaradi neupoštevanja predpisanih ukrepov s strani potnikov.

Viza

Slovenski državljani za vstop v Sirsko arabsko republiko potrebujejo vizum, ki se izda na meji ob vstopu v državo. Za pridobitev vizuma ob vstopu v državo je potrebno pridobiti varnostno potrdilo (security clearance) imigracijskega urada v Siriji. Za posredovanje pri pridobitvi varnostnega dovoljenja je potrebno vplačati 15 EUR na račun agencije, znesek za vizum pa plačate v dolarjih (75 USD) vodji potovanja na destinaciji.