Filipini iz Zagreba

Filipini iz Zagreba

cena od
2.140
EUR ,00
zdaj od
1.990
EUR ,00
trajanje
14 dni
Prijavi se Povpraševanje
Povpraševanje

Nasmejano pleme vas popelje v raj – na Filipine.

Filipini so arhipelag sestavljeni iz več kot 7100 otokov vulkanskega izvora, za katere so značilne džungle, peščene obale, turkizno zelene vode in številni koralni grebeni. Vpliv več kot 300-letne španske vladavine je ogromen, od arhitekture, praznovanj, imen...

Vključeno v ceno: potapljanje s sardinami, želvami in kiti na otoku Pescador, slapovi Kawasan, dvodnevni ogled El Nida, jadranje s tradicionalno filipinsko ladjo Paraw in uživanje v sončnem zahodu.

Naša prva postaja je otok Cebu, znan po kitih, s katerimi se bomo imeli možnost potapljati. Zaplavali bomo tudi s sardinami in uživali v igri delfinov in želv. Obiskali bomo tudi več slapov. Obiščemo tudi Boracay – enega najlepših otokov na Filipinih. Da bi popolnoma obnovili njegovo naravno lepoto, so ga leta 2018 za 6 mesecev celo zaprli. Dolg je 7 km in širok 4 km. Znan je po Beli plaži, ki se razteza na 4 km in je ena najlepših plaž na svetu. Imeli bomo priložnost uživati ​​v sončnem zahodu na tipični filipinski ladji – Paraw, raziskovali bomo nenavadne kraje Boracaya in uživali ​​v morskem svetu.

Obiščemo tudi Palawan, otok poln zelenja in neverjetnih plaž in razglednih točk. Tu pridemo v El Nido - epicenter dogajanja na otoku, od koder se odpravimo na izlete, kjer nas čaka kajak, snorklanje, plavanje ... Za ljubitelje adrenalina bodo možnosti za zipline in odhod na razgledne točke nad El Nidom. 

Pred vrnitvijo v Zagreb se vrnemo v Cebu, tokrat v prestolnico in spoznavamo zgodovino Filipinov.

Poskušali bomo različne morske specialitete in maksimalno uživali v vsakem trenutku, ki ga bomo preživeli v tej rajski deželi.

 


Pot
Zagreb
Doha
Cebu City
Moalboal
Cebu City
El Nido
Boracay
Cebu City
Doha
Zagreb

Prevoz
Letalo, Lokalni prevoz, Avtobus ali kombi
Namestitev
Hotel
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvaška
Destinacije
Filipini
Koda potovanja
PH2
Zahtevnost
Primerno za otroke
Da
Velikost skupine
Max 20 ,

Načrt in program

Načrt in program velja za odhode

Zbiranje na letališču "Franjo Tuđman" v Zagrebu dve uri in pol pred poletom. Polet iz Zagreba v Doho ob 15:45. V Dohi pristanemo ob 22:10. Odmor na letališču do direktnega poleta na otok Cebu.

Prevoz

 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Zagreb – Doha z vključenimi pristojbinami

Kraj

 • Zagreb
 • Doha

Povezava na let za Cebu ob 03:05. Prihod v Cebu ob 17:55. Prevoz z letališča do hotela, kjer smo nastanjeni. Popoldanski vstop v sobe. Prosti čas za počitek in spoznavanje nove kulture.

Prevoz

 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Doha – Cebu z vključenimi pristojbinami

Namestitev

Hotel 1 noč

Kraj

 • Cebu City

Fakultativni izlet – Ogled Bohola. V zgodnjih jutranjih urah se odpravimo v pristanišče od koder se vkrcamo na trajekt za Bohol. Pustolovščino začnemo z ogledom Čokoladnih gričev, po katerih je Bohol najbolj znan. Po teh naravnih čudesih se odpravimo na obisk terciarjev, ogrožene vrste sesalcev, ki so tako majhni, da so dojenčki veliki kot človeški palec. Pot nadaljujemo skozi znameniti mahagonijev gozd, nato pa si privoščimo kosilo med plovbo po reki Lobok. Pot nadaljujemo z obiskom mini živalskega vrta, kjer bomo imeli priložnost videti različne vrste metuljev, krokodile, ptice, lemurje, pa tudi pitone, ki jih lahko držite v roki. Na poti nazaj v pristanišče se bomo ustavili ob cerkvi Baclayon, najstarejši cerkvi na Filipinih in spomeniku Blood Compact Shrine. Vkrcamo se na trajekt za Cebu City. Prevoz iz pristanišča do nastanitve. Vrnitev v namestitev.

Namestitev

Hotel 1 noč

Kraj

 • Cebu City

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Odjava in fakultativni izlet – ogled mesta Cebu. Ogledamo si zgornji in spodnji del mesta Cebu. Turo začnemo z ogledom čudovitega vrta Sirao in najbolj znanega mesta za slikanje – velike roke, na katero se lahko povzpnemo in naredimo najlepše fotografije. Nato gremo do Leinega templja, novega templja, ki je ovekovečil ljubezen moža do žene, ki ne preneha niti po njeni smrti. Mnogi ga imenujejo "Tadž Mahal" v Cebuju. Nato se spustimo v spodnji del mesta in obiščemo Magellanov križ ter cerkev sv. Niño, kjer je originalni kip sv. Niña, iz časov, ko so prišli Španci. Obiskali bomo tradicionalno filipinsko hišo prednikov San Diego-Yap in nadaljevali do spomenika Heritage. Izlet zaključimo z ogledom utrdbe San Pedro. Po ekskurziji se odpravimo proti Moalboalu.

Namestitev

Hotel 1 noč

Kraj

 • Cebu City
 • Moalboal

Hrana

 • Zajtrk × 1

V zgodnjih jutranjih urah se odpravimo v Oslob, približno dve uri vožnje od našega hotela, od koder se po lahkem zajtrku z motorji odpeljemo do slapa Tumalog, kjer se kopamo in uživamo v naravi okoli nas. Nato se gremo s čolnom kopat s kiti. Otok Cebu je po vsem svetu znan po kitih in delfinih. Otok Cebu je po vsem svetu znan po kitih in delfinih, zato je plavanje s temi morskimi velikani nepozabno doživetje. Sledi kosilo in priprava na adrenalinsko avanturo kanjoniringa! Po uri in pol vožnje si oblečemo opremo za kanjoniring - čelado, brezrokavnik in čevlje za vodo. Avantura kanjoniringa traja me 3 in 4 ure: skakanje s 4 metrov visokih pečin, plavanje, plezanje... Možni so tudi fakultativni skoki z višine 7-10 metrov! Ko se opremimo in se podamo na avanturo, se lahko prvi del odpravite z ziplineom ali peš skozi naravo. Če bi se radi odpravili na ta izlet, pa vas kanjoning ne zanima pretirano - lahko ostanete v predelu Kawasan pools in zaplavate ob slapu. Pustolovščino zaključimo s kopanjem ob slapovih Kawasan. Vrnitev v nastanitev v poznih popoldanskih urah.

Namestitev

Hotel 1 noč

Kraj

 • Moalboal

Hrana

 • Zajtrk × 1

Napuštanje smještaja u Moalboalu i prijevoz do zračne luke u Cebu City-ju gdje se ukrcavamo na lokalni let za Palavan. Palavan je jedno od najživopisnijih otoka na Filipinima, njihov biser. Obala Palavana se proteže na 2000 kilometara. Postoje mnoge netaknute plaže sa kristalno čistim morem, prašumama, mangrovama, rekama, vodopadima i neverovatnom prirodom. Transfer do mjesta El Nido (6h vožnje uz nekoliko pauza) gdje ćemo biti smješteni narednih nekoliko dana. Smještaj u hotel u večernjim satima. Upoznajemo se sa mjestom i spremamo se za avanture koje nas očekuju u narednih par dana.

Prevoz

 • Prevoz od namestitve do letališča
 • Lokalni let na relaciji Cebu - Puerto Princesa (Palawan) z 7kg ročne in 20 kg check-in prtljage
 • Transfer z minibusi in tricikli z letališča v Puerto Princesi do hotela v El Nidu

Namestitev

Hotel 1 noč

Kraj

 • Moalboal
 • Cebu City
 • El Nido

Dan za spoznavanje narave Palawana. Na avanturo se odpravljamo z ladjo. Ustavili se bomo na več plažah in lagunah, kjer bomo imeli možnost najeti kajak in se potapljati. Izlet začnemo z obiskom plaže Seven Commandos, kjer se kopamo, pijemo pivo v baru in uživamo v lepotah Palawana. Nato se odpravimo v potapljaško območje, kjer raziskujemo morsko življenje. Na otoku Shimizu naredimo odmor za kosilo. Pustolovščino nadaljujemo s Secret Lagoon in zaključimo z najlepšo aktivnostjo dneva, to je kajakaštvom v Big Lagoon. Polni doživetij se vračamo v namestitev. Zvečer se odpravimo v enega od lokalov v El Nidu. Vrnitev v namestitev.

Namestitev

Hotel 1 noč

Kraj

 • El Nido

Hrana

 • Zajtrk × 1

Dan za počitek in prosti čas v El Nidu. Če želite, lahko prosti čas izkoristite za sprehod po Canope Walk nad El Nidom in uživate v neverjetni panorami. Obstaja možnost odhoda do plaže Las Cabanas (15 minut) s tuk tukom, kjer se lahko zapeljete s 750 metrov dolgim ​​ziplineom, ki vodi do sosednjega otoka. Z ziplineom se lahko peljete v obe smeri ali pa se na otok spustite samo enkrat in se nato sprehodite do plaže. Sončni zahod na plaži Las Cabanas je vsekakor nekaj, kar morate doživeti...

Nadaljujemo z ogledom El Nida in njegovih znamenitosti. Pustolovščino začnemo z plovbo do jame Katedrala, kjer z ladje opazujemo in fotografiramo to naravno čudo. Nato se potapljamo in plavamo z različnimi vrstami rib... Nadaljujemo z raziskovanjem mističnega sveta jam v jami Codugnon, ki ima skrit vhod, nato pa se sprostimo na plaži in pijemo koktejle. Odpravili se bomo proti Kačjem otoku, ki je dobil ime po videzu in peščeni laguni, ki oba otoka povezuje. Po vzponu na razgledno točko, od koder imamo lep pogled na obalo in ladje, pojemo malico in odjadramo proti zadnjemu današnjemu cilju za še eno kopanje, to je otok Entalula, kjer belega peska ne manjka. Vrnitev v namestitev. Zvečer se zberemo, da v prijetnem vzdušju preživimo še zadnji skupni večer na Palawanu.

Namestitev

Hotel 1 noč

Kraj

 • El Nido

Hrana

 • Zajtrk × 1

Ponoči zapustimo namestitve v El Nidu in imamo prevoz okoli 6:00 zjutraj do letališča v Puerto Princesi od koder imamo lokalni let do Boracaya. Lokalni let s postankom v Manili. Prihod v Boracay. Prevoz do nastanitve z avtobusom in čolnom. Vrnitev v namestitev.

Prevoz

 • Prevoz s tricikli in minibusi iz hotela v El Nidu do letališča v Puerto Princessi
 • Lokalni let na relaciji Puerto Princesa - Boracay z 7kg ročne in 20kg check-in prtljage
 • Transfer z minibusom in čolnom do nastanitve na Boracayu

Namestitev

Hotel 1 noč

Kraj

 • El Nido
 • Boracay

Prost dan v Boracayu za individualne aktivnosti. Popoldan se odpravimo na jadranje s tipično filipinsko ladjo Paraw in uživamo v čudovitem sončnem zahodu na palubi. Vrnitev v namestitev.

Namestitev

Hotel 1 noč

Kraj

 • Boracay

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izlet – ogled plaže in snorklanje v Boracayu. Zjutraj se odpravimo na izlet z ladjo, kjer obiščemo plaže in zalive Boracaya. Odplujemo do plaže Puk, kjer se kopamo in sončimo, nato pa se odpravimo do potapljaške lokacije, kjer bomo imeli priložnost uživati v morskem svetu. Nadaljujemo do plaže Tambisan, kjer si naredimo odmor za kosilo. Uživamo v razgledu na sosednje otoke. Možnost odhoda na otok Crystal Cove ali na katero izmed razglednih točk, kot tudi odhod na Magic Island, kjer lahko proti doplačilu skočite s pečin visokih do 10m. Povratek v hotel. Preostanek dneva uživamo na White Beach, eni najlepših plaž na svetu, dolgi 4 km. Vrnitev v namestitev.

Namestitev

Hotel 1 noč

Kraj

 • Boracay

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Uživamo v zadnjem jutru na Filipinih. Odhod iz nastanitve v jutranjih urah. Prosti čas za nakupovanje in sprehod po mestu Cebu do odhoda na letališče. Polet iz Cebuja ob 19:25.

Prevoz

 • Prevoz od namestitve do letališča
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Boracay – Cebu z vključenimi pristojbinami

Kraj

 • Boracay
 • Cebu City

Hrana

 • Zajtrk × 1

Prihod v Doho ob 03:45 po lokalnem času. Povezava na polet proti Zagrebu ob 09:05. Prihod v Zagreb ob 13:50. Konec potovanja.

Prevoz

 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Doha – Zagreb z vključenimi pristojbinami

Kraj

 • Doha
 • Zagreb

Odhodi in cene

Za to potovanje trenutno ni odhodov.

Kaj je vključeno

Namestitev

Hotel Primer 10 noči

Prevoz

 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Zagreb – Doha z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Doha – Cebu z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz od namestitve do letališča
 • Lokalni let na relaciji Cebu - Puerto Princesa (Palawan) z 7kg ročne in 20 kg check-in prtljage
 • Transfer z minibusi in tricikli z letališča v Puerto Princesi do hotela v El Nidu
 • Prevoz s tricikli in minibusi iz hotela v El Nidu do letališča v Puerto Princessi
 • Lokalni let na relaciji Puerto Princesa - Boracay z 7kg ročne in 20kg check-in prtljage
 • Transfer z minibusom in čolnom do nastanitve na Boracayu
 • Prevoz od namestitve do letališča
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Boracay – Cebu z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Doha – Zagreb z vključenimi pristojbinami

Hrana

8 × Zajtrk

Ni vključeno v ceno

 • Mednarodno zdravstveno zavarovanje (lahko se uredi preko agencije)
 • Individualni stroški potnika v času potovanja
 • Fakultativni izleti in vstopnice za kulturno-zgodovinske spomenike

Fakultativni izleti

Opomba! Termini in cene fakultativnih izletov so informativni in spremenljivi ter so odvisni od prostih terminov v krajih, števila prijavljenih potnikov in objektivnih okoliščin.

Ogled Bohola

Ogled Bohola
Cena: od 80,00 EUR do 90,00 EUR

Ujamemo trajekt in obiščemo zanimivosti Bohola. Od Chocolate Hills, preko najstarejše kamnite cerkve na Filipinih – Baclayon in muzeja.

Videli bomo tudi tarsiere, enega najbolj ogroženih sesalcev na svetu. Med križarjenjem po reki Lombok imamo možnost kosila. Dan poln presenečenj na neverjetno nenavadnem otoku.

Končna cena izleta je odvisna od števila prijavljenih potnikov in bo določena po prijavi potnikov.

Ogled otoka Boracay

Ogled otoka Boracay
Cena: od 40,00 EUR do 50,00 EUR

Imamo priložnost raziskati Boracay na edinstven morski način. Ogledali si bomo Crocodile Island, Magic Island, Puka Beach in Crystal Cove Island, če želite. Na tem izletu boste uživali v čudovitem morju Boracaya in dihali s številnimi ribami. 

Cena izleta vključuje: organiziran prevoz po predvidenem programu, storitve predstavnika agencije, kosilo, masko za snorkljanje.

Cena izleta ne vključuje: vstopnine v Crystal Cove (300 PHP) in Magic Island Cliff Jumping (250 PHP), ki se plača na licu mesta, pristojbine za snorklanje in potapljanje (100 PHP)

Končna cena izleta je odvisna od števila prijavljenih potnikov in bo določena po prijavi potnikov.

Namestitev

Hotel

Hotel
To je primer namestitve, ki jo lahko pričakujete. Dejanska namestitev je lahko drugačna, vendar podobna v tem, kar nudi.

Hotel*** je nastanitveni objekt, ki ima dvoposteljne sobe z lastno kopalnico. Storitev je na osnovi nočitve z zajtrkom. Imena hotelov bodo potrjena po sestavi skupine, najkasneje pa dva tedna pred potovanjem.

Koristne informacije

Tukaj boste našli koristne informacije o destinaciji, pa tudi nekaj nasvetov za to potovanje.

Pomembne opombe

Prosimo, da natančno preberete te opombe. Zelo pomembna se nam zdi dobra informiranost potnikov, ki omogoča manj nesporazumov med potovanjem in bolj prijetno izkušnjo potovanja.

 • Organizator paketnega aranžmaja je turistična agencija Neobična putovanja d.o.o., Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID koda: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponujena kombinacija potovalnih storitev je paketni aranžma v smislu Zakona o opravljanju dejavnosti v turizmu.
 • Potovanje je organizirano za najmanj 10 in največ 35 potnikov na termin za potovanje z letalom oziroma najmanj 40 in največ 95 potnikov na avtobus za potovanje z avtobusom, razen če je v pogodbi o paketnem aranžmaju navedeno drugače.
 • Organizator lahko odpove pogodbo o paketnem potovanju pred začetkom izvajanja paketnega aranžmaja in potniku vrne vsa prejeta plačila za paketni aranžma v celoti, brez obveznosti plačila odškodnine potniku, če je število prijavljenih oseb za turistični aranžma manjše od navedenega minimalnega števila potnikov in če organizator potnika obvesti o odpovedi pogodbe v roku, določenem v pogodbi, vendar najkasneje: a) 20 dni pred pričetkom paket-aranžmaja za potovanja, ki trajajo več kot šest dni, b) sedem dni pred začetkom paketnega aranžmaja za potovanja, ki trajajo od dva do šest dni, oziroma c) 48 ur pred začetkom turističnega aranžmaja za potovanja, ki trajajo manj kot dva dni.
 • Potnik lahko odpove pogodbo o paketnem potovanju kadarkoli pred začetkom turističnega paketa. Potem organizator izgubi pravico do dogovorjene cene aranžmaja in lahko od potnika zahteva plačilo standardne provizije za odstop od pogodbe, ki temelji na obdobju od trenutka odpovedi pogodbe do začetka veljavnosti paket aranžmaja in pričakovani prihranek stroškov organizatorja ter prihodek od zagotavljanja potovalnih storitev drugemu uporabniku. V skladu s standardnimi stroški odpovedi pogodbe organizator ob odpovedi potovanja do 45 dni pred začetkom potovanja zadrži minimalni znesek plačan ob prijavi na potovanje, v vseh ostalih primerih pa se izračuna lestvica odpovedi iz Splošnih pogojev potovanja.
 • Ker nekatere lokalne nastanitve in lokalni prevozi niso prilagojeni osebam z omejeno mobilnostjo, to potovanje ni priporočljivo za osebe z omejeno mobilnostjo.
 • V agenciji Neobična putovanja d.o.o. lahko sklenete turistično zavarovanje, v sodelovanju z zavarovalnico UNIQA osiguranje d.d. Možno je skleniti prostovoljno turistično zdravstveno zavarovanje, nezgodno zavarovanje, zavarovanje prtljage, zavarovanje odpovedi ali prekinitve leta, zavarovanje pred zamudo leta in zavarovanje odgovornosti. Zavarovanje odpovedi ali prekinitve potovanja je možno vplačati najkasneje v 5 delovnih dneh od dneva sklenitve aranžmaja. Ostale opcije lahko plačate do 7 dni pred odhodom. Cena zavarovanja je odvisna od trajanja aranžmaja in od celotne vsote aranžmaja. Za natančen izračun nas lahko kontaktirate na kontakt@jungletribe.si.
 • Vsem potnikom priporočamo plačilo zavarovanja za primer odpovedi ali prekinitve potovanja. Zavarovanje lahko poravnate v agenciji Neobična putovanja d.o.o., v sodelovanju z zavarovalnico UNIQA osiguranje d.d., ali neposredno pri eni od zavarovalnic. V primeru utemeljenega razloga za odpoved potovanja (po pogojih izbrane zavarovalnice) potnik, ki je vplačal zavarovanje odpovedi ali prekinitve potovanja, uveljavlja povračilo stroškov pri zavarovalnici.
 • Vsi potni listi morajo biti veljavni najmanj 180 dni (6 mesecev) od datuma zaključka paketnega aranžmaja.
 • Organizator/prodajalec ne odgovarja za ustno podane podatke.
 • V prevoznih sredstvih je strogo prepovedano kajenje, uživanje alkohola in opojnih substanc.
 • Potniki so dolžni v avtobusu in drugih prevoznih sredstvih ostati na svojih sedežih in jih ne zapuščati na mestih, ki niso namenjena odmorom (meje, kontrolne točke, cestninske postaje ipd.). V primeru, da potnik zapusti vozilo brez predhodnega dogovora s predstavnikom agencije, nosi vse morebitne stroške in posledice sam.
 • Potnik, ki bo s svojim neprimernim vedenjem motil druge potnike ali oviral voznike in predstavnike agencije pri njihovem delu, bo nemudoma izločen s potovanja in vsa odgovornost pa bo prešla nanj.
 • Potnik je dolžan upoštevati urnik, ki ga določi predstavnik agencije na potovanju.
 • Na avtobusnih vožnjah ni možna uporaba stranišča v avtobusih; v skladu z načrtom in programom potovanja se vsake 3-4 ure naredijo odmori (odvisno od lokacije in opremljenosti bencinskega servisa), te potniki lahko izkoristijo za uporabo stranišča.
 • Agencija določi sedežni red, kraj odhoda, kraj odmora in njegovo dolžino.
 • V primeru aranžmajev, ki vključujejo letalsko potovanje, je po nakupu vozovnice vračilo le-teh nemogoče in v tem primeru veljajo pogoji letalskih družb.
 • Cene paket aranžmajev, ki vključujejo letalski prevoz z nizkocenovnimi prevozniki, se lahko spremenijo, po prijavi na potovanje in plačilu zneska za prijavo pa se cene preverijo in potniku se sporoči potrjena cena potovanja.
 • Organizator potovanja ne odgovarja za spremembe letalskih povezav letalskega prevoznika.
 • Vozni redi, ki so navedeni v voznem redu ali pridobljeni s strani organizatorja, se lahko spremenijo in so odvisni izključno od letalskega prevoznika.
 • Organizator potovanja si pridržuje pravico do izbire prevoznih sredstev za prevoz in prevoza do namestitve, če je to fizično možno.
 • Organizator potovanja si pridržuje pravico do popravka dogovorjene cene pred pričetkom potovanja zaradi spremembe menjalnega tečaja ali spremembe tarife prevoznika in v primerih, ki jih določa zakon.
 • Za vse ponujene ali razpoložljive izbirne dodatne storitve v zvezi z načrtom potovanja in programom ali namestitvijo je potrebno organizatorju javiti ob prijavi na potovanje.
 • Če se potnik odloči spremeniti del načrta in programa potovanja, organizator ni dolžan potniku zagotoviti prevoz/zgodnejšo ali kasnejšo prijavo ali odjavo v namestitveni objekt/drugačne nočitve v namestitvenem objektu kot je predvideno v načrtu in programu potovanja.
 • Mladoletni potniki morajo imeti za potovanje overjeno soglasje staršev.
 • Priporočamo, da ste med potovanjem še posebej pozorni na osebne dokumente in denar.
 • Za ta aranžma veljajo Splošni pogoji potovanja.

Opombe glede nastanitve

 • Organizator potovanja si pridržuje pravico do razporeditve sob glede na strukturo sob nastanitvenega objekta; če obstaja možnost, bo organizator potovanja poskušal ugoditi željam potnikov, če bo le to mogoče.
 • V namestitveni objekt se vstopi prvi dan bivanja v skladu s pravili nastanitvenega objekta. Najpogosteje je prijava v popoldanskem času (14. ali 15. ura), odjava zadnji dan bivanja pa običajno do 10. ali 11. ure.
 • Opisi namestitvenih kapacitet so informativne narave.
 • Nekatere dodatne vsebine namestitvenih objektov so na voljo proti doplačilu. Možna so odstopanja in spremembe glede razpoložljivosti nekaterih storitev, saj so le-te odvisne izključno od namestitvenega objekta (npr. sef, parkirišče, mini bar, TV, klima...).
 • Potnik je dolžan spoštovati pravila nastanitvenega objekta in nosi odgovornost za izrečne sankcije s strani osebja nastanitvenega objekta.
 • Nekatere nastanitve v Aziji, Afriki in Latinski Ameriki nimajo tople vode.
 • Nastanitvene zmogljivosti sprejemajo potnike in določajo razporeditev in vrsto sob glede na njihovo razpoložljivost v danem trenutku. Organizator strankam ne more potrditi, ali bodo postelje ločene ali zakonske (velika francoska postelja), prav tako ne more zagotoviti na katerem nadstropju bodo sobe v namestitvenem objektu.
 • Potniki, ki potujejo sami, imajo v nekaterih programih možnost, da so proti doplačilu sami v enoposteljni sobi. Če se potnik želi povezati z drugim potnikom iz skupine in ne želi plačati doplačila, se strinja s povezavo s katero koli osebo iz skupine, ne glede na starost in spol sopotnika. V teh situacijah organizator ne odgovarja za morebitne nevšečnosti ali nesoglasja, ki bi jih potniki imeli na poti.

Opombe glede viz

 • Potniki, ki niso državljani Republike Hrvaške, so se dolžni seznaniti z vizumskim režimom države, v katero potujejo.
 • Nekatera veleposlaništva zahtevajo osebno prisotnost potnikov med postopkom pridobitve vizuma, potniki pa so dolžni upoštevati pravila veleposlaništva.
 • Potniki morajo dokumente za vize predložiti v zahtevanem roku, sicer si morajo potovalno vizo zagotoviti sami.
 • Organizator ne jamči za pridobitev vize in ni pooblaščen za ugotavljanje veljavnosti dokumentov.
 • V primeru nepridobitve vize agencija ne odgovarja.

Opombe o fakultativnih izletih

 • Fakultativni izleti niso obvezni del potovanja, prav tako pa fakultativni izleti niso zajeti v garanciji potovanja.
 • Fakultativne izlete realizirajo lokalne agencije in organizator paket aranžmaja ne odgovarja za izvedbo ali morebitno škodo potniku v zvezi z njimi.
 • Fakultativne izlete vodijo lokalni vodniki po samih krajih v angleškem jeziku. S plačilom izleta potnik sprejema vse pogoje lokalne agencije ali organizatorja fakultativnega izleta brez pravice do ugovora. Naknadne spremembe, spremembe in odpovedi potovanja po plačilu niso možne, prav tako v nobenem primeru ni možno dobiti vračila vplačanega denarja. Lokalna agencija oziroma organizator fakultativnega izleta je dolžan potnike seznaniti s pogoji izleta.
 • Vse potnike prosimo, da se pred vplačilom fakultativnega izleta seznanijo s predvidenim programom in pogoji fakultativnega izleta.
 • Organizator potovanja ne more vplivati na dolžino izleta v določen ciljni kraj, čas odhoda, vrnitev ali ogled ter strokovnost lokalnih vodnikov.
 • Termini in cene fakultativnih izletov so spremenljivi in odvisni od prostih terminov v ciljnih krajih, števila prijavljenih potnikov in objektivnih okoliščin.