Tanzanija in Zanzibar iz Zagreba

Tanzanija in Zanzibar iz Zagreba

cena od
2.190
EUR ,00
trajanje
13 dni
Prijavi se Povpraševanje
Povpraševanje

Peljemo vas na pustolovščino v mamo Afriko - od vrhov Kilimandžara, preko obiska plemena Maasai in safarija v znanem narodnem parku, do Kendwe in čarobnih plaž Zanzibarja... Čaka nas pravo doživetje Afrike in pustolovščina, ki si jo bomo zapomnili za vse življenje. Iz sence baobaba bomo opazovali čudoviti živalski svet: slone, žirafe, leve, zebre... Na Zanzibarju nas čakajo čudovite plaže, čudoviti domačini, ki nas vedno znova navdušijo s svojo gostoljubnostjo in pozitivnostjo. Pridružite se nasmejanemu plemenu in se podajte na pravo afriško avanturo!


Pot
Zagreb
Istanbul
Kilimanjaro
Arusha
Kilimanjaro
Stone Town
Nungwi
Stone Town
Istanbul
Zagreb

Prevoz
Letalo, Lokalni prevoz
Namestitev
Hotel
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvaška
Vrste potovanj
Oddaljene destinacije
Destinacije
Tanzanija, Zanzibar
Koda potovanja
TZ11
Zahtevnost
Primerno za otroke
Ne
Velikost skupine
Max 20 ,

Načrt in program

Načrt in program velja za odhode 6. 7. 2024

Zbor skupine na letališču "Franjo Tuđman" dve uri pred poletom. Polet iz Zagreba ob 08:55. Prihod v Istanbul ob 12:15. Povezava na polet proti Kilimanjaru ob 18:20.

Prevoz

 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Zagreb – Istanbul z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Istanbul - Kilimanjaro z vključenimi pristojbinami

Kraj

 • Zagreb
 • Istanbul

Prihod na Kilimanjaro ob 01:25. Namestitev v hotelu. Po zajtrku, okoli 10h, začnemo vožnjo skozi Njiro proti Arusha Cultural Heritage Centru, kjer se nahaja galerija slavne Jane Goodall. Imeli bomo priložnost videti bogastvo afriške umetnosti na stavbah, ki se nahajajo v centru, pa tudi na različnih ročnih delih, skulpturah, maskah, slikah znanih afriških slikarjev... V mestu je tudi veliko lokalov, kjer bomo uživali. Zvečer bomo imeli priložnost uživati v pogledu na čudovito goro Meru.

Prevoz

 • Prevoz od letališča do namestitve

Namestitev

Mrimba Palm Hotel 2 noči

Kraj

 • Kilimanjaro
 • Arusha

Hrana

 • Polpenzion (zajtrk in večerja) × 1

Fakultativni izleti

Zjutraj začnemo pot. Na parkirišču nas pričakajo znameniti safari džipi (5-7 sedežev), o katerih marsikdo sanja. Vsedemo se na udobne sedeže in se odpravimo proti našemu prvemu cilju – nacionalnemu parku Tarangire. Park obsega 2.800 km2 površine, svoje ime pa je dobil po reki Tarangire, ki je edini vir vode na tem območju in je zbirališče številnih divjih živali. Park izgleda kot afriška divjina, ki smo si jo predstavljali vse življenje, prava savana, kjer se svobodno in ponosno sprehajajo sloni, žirafe, zebre, levi in ​​številne druge živali. Poleg živali je ta park znan tudi po velikem številu baobabov, znanih kot afriško drevo življenja. Po treh urah vožnje po parku, tekom vožnje bomo prevozili približno 160 km, zaključimo današnjo avanturo in se odpravimo do naše namestitve v Mto wa Mbu – mestece blizu jezera Manyara. V prenočiščih povečerjamo in gremo zgodaj spat, da lahko čim bolj spočiti nadaljujemo safari.

Namestitev

Mrimba Palm Hotel 1 noč

Kraj

 • Arusha

Hrana

 • Polpenzion (zajtrk in večerja) × 1

Fakultativni izleti

Nadaljujemo naš izlet po neverjetnih predelih Afrike. Po zajtrku in odjavi iz namestitve se odpravimo proti nacionalnemu parku Ngorongoro, najbolj osupljivemu parku v Tanzaniji. Nahaja se znotraj kraterja nekdanjega vulkana. Na poti do dna kraterja, ki tvori rodovitno dolino bogato z živalmi, se povzpnemo na rob kraterja in z razgledišča uživamo v neverjetnem pogledu na pravo čudo narave. Prispemo v dolino in uživamo v kraljevskem dragulju naše avanture. Peljemo se skozi dolino Ngorongoro in občudujemo številne črede zeber, gnujev in afriških bizonov. Količina najrazličnejših živali v tem parku je res fascinantna. Opazujemo slone, leve, impale in druge živali. Popoldan zapustimo kamp in se vrnemo v Arusho.

Namestitev

Mrimba Palm Hotel 1 noč

Kraj

 • Arusha

Hrana

 • Polpenzion (zajtrk in večerja) × 1

Fakultativni izleti

Po zajtrku se odpravimo do znane znamenitosti v Aurushiju, gore Meru, ki je drugi najvišji vrh Tanzanije. Na raziskovanje gremo z lokalnim vodnikom. Tla na pobočjih gore so zelo rodovitna, zato bomo imeli priložnost videti veliko raznolikih rastlin in cvetlic na poti do slapu, do katerega bomo hodili približno 45 minut. Čaka nas nekaj strmejših delov poti, zato je vsekakor zaželeno, da so vsi udeleženci izleta pripravljeni na aktiven podvig in imajo dovolj kondicije. Po prihodu do slapa nas čaka prosti čas. Poleg čudovitih prizorov in neštetih dobrih fotografij se lahko osvežimo tudi s plavanjem in kopanjem pod slapom.

Namestitev

Mrimba Palm Hotel 1 noč

Kraj

 • Arusha

Hrana

 • Polpenzion (zajtrk in večerja) × 1

Fakultativni izleti

Odjavimo se iz hotela, čaka nas prevoz do letališča Kilimanjaro. Letimo na Zanzibar. Prihod v Stone Town in transfer do Nungwija. Nočitev.

Prevoz

 • Prevoz od namestitve do letališča
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Kilimanjaro - Zanzibar z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz od letališča do namestitve

Namestitev

Amaan Beach Bungalows 1 noč

Kraj

 • Arusha
 • Kilimanjaro
 • Stone Town
 • Nungwi

Prost dan za uživanje!

Namestitev

Amaan Beach Bungalows 1 noč

Kraj

 • Nungwi

Hrana

 • Zajtrk × 1

Prebujanje, zajtrk in priprava na nov prijeten dan na Zanzibarju. Danes je na sporedu izlet "Blue ​​safari". Obiščemo najlepše plaže otoka in se potapljamo. Imeli bomo možnost vožnje s tradicionalnimi zanzibarskimi jadrnicami. Obiskujemo peščene bregove, ki se izgubijo pod navalom najlepšega turkiznega morja in uživamo v igri plime in oseke. Uživanje v okusih Zanzibarja – jastogi, morski sadeži, kokos, mango in drugo tropsko sadje. Vrnitev v namestitev.

Namestitev

Amaan Beach Bungalows 1 noč

Kraj

 • Nungwi

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Čaka nas raziskovanje najbolj zanimivih znamenitosti - hiše, v kateri je kot deček živel Freddie Mercury, majhne in živahne ulice in trge, Stara trdnjava, Palača čudežev, muzeji, lokalna tržnica... Številni narodi so pustili svoj pečat v tem mestu, ki še danes predstavlja neverjetno mešanico različnih kultur z vsega sveta s pristno afriško osnovo. Vse to bogastvo barv, zgradb in številnih različnih vtisov nas očara že ob prvem srečanju z mestom, ki je od leta 2000 na Unescovem seznamu svetovne dediščine. Nato obiščemo še kmetijo začimb! Popotniki obožujejo ta izlet, saj imajo priložnost iz prve roke izvedeti, zakaj Zanzibar imenujejo tudi »otok začimb«. Videli bomo, kako raste in izgleda muškatni orešček ter zakaj je tako pomemben za Zanzibar. Izvedeli bomo, kako se gojijo in uporabljajo cimet, vanilja, ingver, kurkuma in številne druge začimbe. Izvedeli bomo tudi, kakšna kava raste na Zanzibarju in iz česa je narejen parfum Chanel no. 5. Okušali bomo različno tropsko sadje in videli, kako domačini nabirajo kokosove orehe z neverjetno visokih palm.

Namestitev

Amaan Beach Bungalows 1 noč

Kraj

 • Nungwi

Hrana

 • Zajtrk × 1

Tanzanija je država, kjer je nastanjenih več kot 120 različnih plemen, od katerih ima vsako pleme svoje cilje, tradicijo in značilnosti. Obiščemo kulturno središče najbolj znanega plemena Tanzanije – Masajev. Spoznamo njihovo zgodovino, tradicijo in specifičen način življenja. Izvemo, kdo so, kako postanejo bojevniki, kaj jedo, kakšna je porazdelitev delovnih nalog v njihovih poligamnih družinah in kaj dela njihovo pleme edinstveno. Imamo priložnost vstopiti v njihove pristne hiše, ki so zgrajene iz blata, lesa in govejih iztrebkov. Zanimivo je dejstvo, da si ženske po poroki gradijo svoje hiše. Možje plemena nas učijo ročno zakuriti ogenj le z lesom, imamo priložnost obleči se v njihova tradicionalna oblačila – šuko, njihovi bojevniki pa nas bodo naučili uporabljati lok in puščico. Obisk zaključimo s tradicionalnim masajskim plesom, ki se mu lahko pridružimo in se počutimo kot del plemena! Vrnitev v namestitev.

Namestitev

Amaan Beach Bungalows 1 noč

Kraj

 • Nungwi

Hrana

 • Zajtrk × 1

Danes bomo obiskali osnovno šolo na Zanzibarju, kjer bomo spoznali njihov izobraževalni sistem, imeli se bomo priložnost slikati z otroki, pa tudi podariti stvari, ki bodo zanje zagotovo zelo pomembne. Nato nas čaka razburljiv izlet, ki ga začnemo s kopanjem v Modri ​​laguni, družbo pa nam delajo različne vrste rib in morskih zvezd. Nato nadaljujemo našo avanturo do najbolj znane zanzibarske restavracije The Rock, ki se nahaja na plaži Michamwi Pingwe. Od leta 2010 je stara ribiška skala obvezna točka za vse obiskovalce Zanzibarja. S terase lahko vidimo prostranost Indijskega oceana. Po neizogibnem fotografiranju na "Skali" nadaljujemo proti enemu od številnih zanzibarskih beach barov - Kae funk, ki predstavlja najlepšo chill cono otoka. Celo popoldne uživamo v kopanju in pitju zanzibarskih koktejlov tik ob obali. Ob zvokih afriške glasbe in akrobatski predstavi pričakamo sončni zahod. Povratek v nastanitev v večernih urah.

Namestitev

Amaan Beach Bungalows 1 noč

Kraj

 • Nungwi

Hrana

 • Zajtrk × 1

Uživamo v masažah, možnost obiska drugih plaž in delov otoka, kopanje, potapljanje, uživanje v naravi, igranje, druženje, sončenje...

Namestitev

Amaan Beach Bungalows 1 noč

Kraj

 • Nungwi

Hrana

 • Zajtrk × 1

Prenočišče zapustimo v zgodnjih jutranjih urah. Polet iz Zanzibarja v Istanbul ob 03:05. Prihod v Istanbul ob 10:55. Let proti Zagrebu nas čaka ob 18:30. Vrnitev v Zagreb ob 19:35. Konec potovanja.

Prevoz

 • Prevoz od namestitve do letališča
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Stone Town – Istanbul z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Istanbul – Zagreb z vključenimi pristojbinami

Kraj

 • Nungwi
 • Stone Town
 • Istanbul
 • Zagreb

Odhodi in cene

Za več informacij o odhodu, kot so cene, popusti, plačilni pogoji, kliknite na spodnje polje za odhod
Nalaganje…

Ob prijavi se plača 200 EUR, preostanek cene aranžmaja pa se plača najkasneje 6 tednov pred odhodom.

Cene, objavljene na spletni strani, so izražene s popustom 5% in veljajo za gotovinsko plačilo v poslovalnici, plačilo na transakcijski račun ali enkratno plačilo s kartico. Potovanje je potrebno plačati v največ 3 obrokih (obvezno 1. plačilo ob rezervaciji in zadnje plačilo najkasneje 6 tednov pred datumom odhoda na potovanje. 

Pri kartičnih plačilih na 2 do 12 obrokov (Diners, Maestro Erste, Maestro ZABA, MasterCard ZABA, Visa ZABA, Maestro PBZ, Visa PBZ in Visa Premium PBZ) se plača polna cena potovanja brez 5% popusta.

Plačilo s karticami na obroke je možno izključno s karticami, ki so izdane v Republiki Hrvaški.

Za plačilo na transakcijski račun z računa izven EU in plačilo s kartico Revolut nosite strošek provizije, ki vam jo obračuna banka. 

Kaj je vključeno

Namestitev

Mrimba Palm Hotel Primer 5 noči
Amaan Beach Bungalows Primer 7 noči

Prevoz

 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Zagreb – Istanbul z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Istanbul - Kilimanjaro z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz od letališča do namestitve
 • Prevoz od namestitve do letališča
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Kilimanjaro - Zanzibar z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz od letališča do namestitve
 • Prevoz od namestitve do letališča
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Stone Town – Istanbul z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Istanbul – Zagreb z vključenimi pristojbinami

Hrana

4 × Polpenzion (zajtrk in večerja) , 6 × Zajtrk

Ni vključeno v ceno

 • Mednarodno zdravstveno zavarovanje (lahko se uredi preko agencije)
 • Individualni stroški potnika v času potovanja
 • Fakultativni izleti in vstopnice za kulturno-zgodovinske spomenike
 • Viza za Tanzanijo – 50 $, po prihodu na mejo
 • Doplačilo za enoposteljno sobo (na zahtevo)
 • Infrastrukturna pristojbina v znesku od 2 do 5 USD po osebi na nočitev

Fakultativni izleti

Opomba! Termini in cene fakultativnih izletov so informativni in spremenljivi ter so odvisni od prostih terminov v krajih, števila prijavljenih potnikov in objektivnih okoliščin.

Arusha city tour

Arusha city tour
Cena: 30,00 USD

Mesto Arusha je dobilo ime po plemenu Masai in je bilo ustanovljeno na začetku 20. stoletja, Arusha Cultural Heritage Center pa je bil ustanovljen leta 1994 in je prva afriška ustanova, namenjena proučevanju afriške kulture in tradicije. Po zajtrku, okoli 10h, začnemo vožnjo skozi Njiro proti Arusha Cultural Heritage Centru, kjer se nahaja galerija slavne Jane Goodall. Imeli bomo priložnost videti bogastvo afriške umetnosti na stavbah, ki se nahajajo v centru, pa tudi na različnih ročnih delih, skulpturah, maskah, slikah znanih afriških slikarjev... V mestu je tudi veliko lokalov, kjer bomo uživali. Zvečer pa bomo lahko uživali ob pogledu na čudovito goro Meru.

Safari – Tarangire in Ngorongoro

Safari – Tarangire in Ngorongoro
Cena: 390,00 USD

Beseda "safari" v jeziku svahili pomeni potovanje, drugod po svetu pa je to beseda, ki simbolizira potovanje, za katerega se živi. Edinstvena izkušnja, ki nam kaže, kako izgleda harmonija afriške divjine, izkušnja, ki nas uči kroga življenja in smrti.

Zjutraj začnemo pot. Na parkirišču nas pričakajo znameniti safari džipi (5-7 sedežev), o katerih marsikdo sanja. Vsedemo se na udobne sedeže in se odpravimo proti našemu prvemu cilju – nacionalnemu parku Tarangire. Park obsega 2.800 km2 površine, svoje ime pa je dobil po reki Tarangire, ki je edini vir vode na tem območju in je zbirališče številnih divjih živali. Park izgleda kot afriška divjina, ki smo si jo predstavljali vse življenje, prava savana, kjer se svobodno in ponosno sprehajajo sloni, žirafe, zebre, levi in ​​številne druge živali. Poleg živali je ta park znan tudi po velikem številu baobabov, znanih kot afriško drevo življenja. Po treh urah vožnje po parku, tekom vožnje bomo prevozili približno 160 km, zaključimo današnjo avanturo in se odpravimo do naše namestitve v Mto wa Mbu – mestece blizu jezera Manyara. V prenočiščih povečerjamo in gremo zgodaj spat, da lahko čim bolj spočiti nadaljujemo safari.

Po zajtrku in odjavi iz namestitve se odpravimo proti nacionalnemu parku Ngorongoro, najbolj osupljivemu parku v Tanzaniji. Nahaja se znotraj kraterja nekdanjega vulkana. Na poti do dna kraterja, ki tvori rodovitno dolino bogato z živalmi, se povzpnemo na rob kraterja in z razgledišča uživamo v neverjetnem pogledu na pravo čudo narave. Prispemo v dolino in uživamo v kraljevskem dragulju naše avanture. Peljemo se skozi dolino Ngorongoro in občudujemo številne črede zeber, gnujev in afriških bizonov. Količina najrazličnejših živali v tem parku je res fascinantna. Opazujemo slone, leve, impale in druge živali. Popoldan zapustimo kamp in se vrnemo v Arusho.

*Vožnja in bivanje v enem parku v povprečju traja približno 3-4 ure. Podnevi se vozi tako, da na cilj prispemo še pred mrakom (zaradi varnosti).

V ceno safarija je vključeno:

 • vsi prevozi z džipi, vključno z rendžerji/vodiči
 • vse vstopnine v nacionalne parke
 • namestitev v safari lodgeu v dvoposteljnih sobah z lastno kopalnico
 • lunch paket za kosilo prvega dne, večerja prvega dne, zajtrk in lunch paket drugega dne

V ceno safarija ni vključeno:

 • napitnina za voznike džipov, ki je okoli 10.000 TZS (okrog 4 EUR) po osebi

Slap na gori Meru

Slap na gori Meru
Cena: 20,00 USD

Po zajtrku se odpravimo do znane znamenitosti v Aurushiju, gore Meru, ki je drugi najvišji vrh Tanzanije. Na raziskovanje gremo z lokalnim vodnikom. Tla na pobočjih gore so zelo rodovitna, zato bomo imeli priložnost videti veliko raznolikih rastlin in cvetlic na poti do slapu, do katerega bomo hodili približno 45 minut. Čaka nas nekaj strmejših delov poti, zato je vsekakor zaželeno, da so vsi udeleženci izleta pripravljeni na aktiven podvig in imajo dovolj kondicije. Po prihodu do slapa nas čaka prosti čas. Poleg čudovitih prizorov in neštetih dobrih fotografij se lahko osvežimo tudi s plavanjem in kopanjem pod slapom.

Blue Safari

Blue Safari
Cena: 60,00 USD

Na izletu "Blue Safari" se odpravimo na pustolovščino po neskončni modrini zanzibarskih plaž in peščenih bregov, ki so znani po kristalno belem drobnem pesku. Nad nami je modro nebo posejano s potujočimi oblaki, pod nami pa Indijski ocean v vsej svoji veličini. Plujemo s tradicionalnimi čolni »dhow«, s katerimi Zanzibari plujejo že več sto let, in uživamo v peneči se turkizni vodi, tropskem soncu, eksotičnem sadju in čarobnih obalah otokov zanzibarskega arhipelaga.

Pustolovščino začnemo iz Stone Towna in potujemo do polotoka Fumba, kjer nas čakata naš čoln in kapitan. Med potjo se ustavimo, da prevzamemo opremo za snorkljanje. Po kratki vožnji pridemo do našega pristanišča, se vkrcamo na ladjo. Že po nekaj trenutkih vsi najdemo svoj zen na barki in se potopimo v mir in tišino hedonizma »hakuna matata« načina življenja. Kmalu pridemo do peščenega nasipa, ki se ob plimi spremeni v zapuščen otok, z vseh strani obdan z morjem, idealen za sončenje in kopanje v čarobno modri vodi, ki nas vse premami. Med potjo nam nasmejani domačini, ki nas spremljajo na tej poti, postrežejo s tropskim sadjem. Po kopanju in uživanju na plaži se vrnemo na naš čoln in raziskovanje razširimo na bližnji podvodni svet. Čas je za snorkljanje! Pisane tropske ribe in nenavadne korale naredijo ta del izleta poseben. Po snorkljanju se z ladjico odpeljemo do največjega otoka, ki ga bomo obiskali ta dan – Kwale, kraj kjer raste eden najbolj nenavadnih in najstarejših baobabov na Zanzibarju. Na otoku Kwale uživamo v lokalnem kosilu, sestavljenem iz različnih morskih sadežev, riža in krompirčka. Po kosilu se odpravimo na ogled dveh lagun. Prva je na drugi strani Kwale, druga pa dvajset minut stran od Kwale. Gre za odprto laguno z majhno plažo, ki je večinoma zapuščena in je rajska. Tam še malo uživamo na plaži, se sončimo, naredimo nepozabne fotografije in se vrnemo nazaj na izhodišče. Vendar tokrat potujemo z vetrom! Potujemo tako, kot so potovali mornarji že stoletja – le s pomočjo vetra, lesa in platna. Zdaj, ko je slišati le še vodo in občasno zategovanje vrvi, se prepustimo novemu miru, ki nas hipnotizira in neslišno pospremi do našega pristanišča, kjer se naša avantura konča.

V ceno izleta je vključeno:

 • povratni prevoz do mesta odhoda na izlet
 • vožnja z ladjo
 • oprema za snorkeling (maska z dihalko in plavutke)
 • degustacija sadja, kosilo in brezalkoholna pijača (voda in gazirani sokovi)
 • storitve lokalnega vodiča in predstavnika agencije

Namestitev

Mrimba Palm Hotel

Mrimba Palm Hotel
To je primer namestitve, ki jo lahko pričakujete. Dejanska namestitev je lahko drugačna, vendar podobna v tem, kar nudi.

Mrimba Palm Hotel (po lokalni kategorizaciji) je namestitveni objekt z dvoposteljnimi sobami. Storitev temelji na nočitvi s polpenzionom.

Amaan Beach Bungalows

Amaan Beach Bungalows
Kliknite na sliko, da odprete galerijo
To je primer namestitve, ki jo lahko pričakujete. Dejanska namestitev je lahko drugačna, vendar podobna v tem, kar nudi.

Amaan Beach Bungalows je hotel 3* po lokalni kategorizaciji. Hotel ima dvoposteljne sobe z lastno kopalnico. Poleg klasičnih sob ima hotel tudi bungalove. Bungalovi so manjše hiše, ki so zgrajene iz bambusa, lesa ali opeke. Vsak bungalov ima dve ali tri postelje in lastno kopalnico. Vsaka soba ima hladilnik, klimatsko napravo in sef. Nahaja se na plaži Nungwi. Storitev je na osnovi nočitve z zajtrkom.

Spletna stran http://oceangrouphotel.com/amaan-bungalows/

Koristne informacije

Tukaj boste našli koristne informacije o destinaciji, pa tudi nekaj nasvetov za to potovanje.

Pomembne opombe

Prosimo, da natančno preberete te opombe. Zelo pomembna se nam zdi dobra informiranost potnikov, ki omogoča manj nesporazumov med potovanjem in bolj prijetno izkušnjo potovanja.

 • Organizator paketnega aranžmaja je turistična agencija Neobična putovanja d.o.o., Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID koda: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponujena kombinacija potovalnih storitev je paketni aranžma v smislu Zakona o opravljanju dejavnosti v turizmu.
 • Potovanje je organizirano za najmanj 10 in največ 35 potnikov na termin za potovanje z letalom oziroma najmanj 40 in največ 95 potnikov na avtobus za potovanje z avtobusom, razen če je v pogodbi o paketnem aranžmaju navedeno drugače.
 • Organizator lahko odpove pogodbo o paketnem potovanju pred začetkom izvajanja paketnega aranžmaja in potniku vrne vsa prejeta plačila za paketni aranžma v celoti, brez obveznosti plačila odškodnine potniku, če je število prijavljenih oseb za turistični aranžma manjše od navedenega minimalnega števila potnikov in če organizator potnika obvesti o odpovedi pogodbe v roku, določenem v pogodbi, vendar najkasneje: a) 20 dni pred pričetkom paket-aranžmaja za potovanja, ki trajajo več kot šest dni, b) sedem dni pred začetkom paketnega aranžmaja za potovanja, ki trajajo od dva do šest dni, oziroma c) 48 ur pred začetkom turističnega aranžmaja za potovanja, ki trajajo manj kot dva dni.
 • Potnik lahko odpove pogodbo o paketnem potovanju kadarkoli pred začetkom turističnega paketa. Potem organizator izgubi pravico do dogovorjene cene aranžmaja in lahko od potnika zahteva plačilo standardne provizije za odstop od pogodbe, ki temelji na obdobju od trenutka odpovedi pogodbe do začetka veljavnosti paket aranžmaja in pričakovani prihranek stroškov organizatorja ter prihodek od zagotavljanja potovalnih storitev drugemu uporabniku. V skladu s standardnimi stroški odpovedi pogodbe organizator ob odpovedi potovanja do 45 dni pred začetkom potovanja zadrži minimalni znesek plačan ob prijavi na potovanje, v vseh ostalih primerih pa se izračuna lestvica odpovedi iz Splošnih pogojev potovanja.
 • Ker nekatere lokalne nastanitve in lokalni prevozi niso prilagojeni osebam z omejeno mobilnostjo, to potovanje ni priporočljivo za osebe z omejeno mobilnostjo.
 • V agenciji Neobična putovanja d.o.o. lahko sklenete turistično zavarovanje, v sodelovanju z zavarovalnico UNIQA osiguranje d.d. Možno je skleniti prostovoljno turistično zdravstveno zavarovanje, nezgodno zavarovanje, zavarovanje prtljage, zavarovanje odpovedi ali prekinitve leta, zavarovanje pred zamudo leta in zavarovanje odgovornosti. Zavarovanje odpovedi ali prekinitve potovanja je možno vplačati najkasneje v 5 delovnih dneh od dneva sklenitve aranžmaja. Ostale opcije lahko plačate do 7 dni pred odhodom. Cena zavarovanja je odvisna od trajanja aranžmaja in od celotne vsote aranžmaja. Za natančen izračun nas lahko kontaktirate na kontakt@jungletribe.si.
 • Vsem potnikom priporočamo plačilo zavarovanja za primer odpovedi ali prekinitve potovanja. Zavarovanje lahko poravnate v agenciji Neobična putovanja d.o.o., v sodelovanju z zavarovalnico UNIQA osiguranje d.d., ali neposredno pri eni od zavarovalnic. V primeru utemeljenega razloga za odpoved potovanja (po pogojih izbrane zavarovalnice) potnik, ki je vplačal zavarovanje odpovedi ali prekinitve potovanja, uveljavlja povračilo stroškov pri zavarovalnici.
 • Vsi potni listi morajo biti veljavni najmanj 180 dni (6 mesecev) od datuma zaključka paketnega aranžmaja.
 • Organizator/prodajalec ne odgovarja za ustno podane podatke.
 • V prevoznih sredstvih je strogo prepovedano kajenje, uživanje alkohola in opojnih substanc.
 • Potniki so dolžni v avtobusu in drugih prevoznih sredstvih ostati na svojih sedežih in jih ne zapuščati na mestih, ki niso namenjena odmorom (meje, kontrolne točke, cestninske postaje ipd.). V primeru, da potnik zapusti vozilo brez predhodnega dogovora s predstavnikom agencije, nosi vse morebitne stroške in posledice sam.
 • Potnik, ki bo s svojim neprimernim vedenjem motil druge potnike ali oviral voznike in predstavnike agencije pri njihovem delu, bo nemudoma izločen s potovanja in vsa odgovornost pa bo prešla nanj.
 • Potnik je dolžan upoštevati urnik, ki ga določi predstavnik agencije na potovanju.
 • Na avtobusnih vožnjah ni možna uporaba stranišča v avtobusih; v skladu z načrtom in programom potovanja se vsake 3-4 ure naredijo odmori (odvisno od lokacije in opremljenosti bencinskega servisa), te potniki lahko izkoristijo za uporabo stranišča.
 • Agencija določi sedežni red, kraj odhoda, kraj odmora in njegovo dolžino.
 • V primeru aranžmajev, ki vključujejo letalsko potovanje, je po nakupu vozovnice vračilo le-teh nemogoče in v tem primeru veljajo pogoji letalskih družb.
 • Cene paket aranžmajev, ki vključujejo letalski prevoz z nizkocenovnimi prevozniki, se lahko spremenijo, po prijavi na potovanje in plačilu zneska za prijavo pa se cene preverijo in potniku se sporoči potrjena cena potovanja.
 • Organizator potovanja ne odgovarja za spremembe letalskih povezav letalskega prevoznika.
 • Vozni redi, ki so navedeni v voznem redu ali pridobljeni s strani organizatorja, se lahko spremenijo in so odvisni izključno od letalskega prevoznika.
 • Organizator potovanja si pridržuje pravico do izbire prevoznih sredstev za prevoz in prevoza do namestitve, če je to fizično možno.
 • Organizator potovanja si pridržuje pravico do popravka dogovorjene cene pred pričetkom potovanja zaradi spremembe menjalnega tečaja ali spremembe tarife prevoznika in v primerih, ki jih določa zakon.
 • Za vse ponujene ali razpoložljive izbirne dodatne storitve v zvezi z načrtom potovanja in programom ali namestitvijo je potrebno organizatorju javiti ob prijavi na potovanje.
 • Če se potnik odloči spremeniti del načrta in programa potovanja, organizator ni dolžan potniku zagotoviti prevoz/zgodnejšo ali kasnejšo prijavo ali odjavo v namestitveni objekt/drugačne nočitve v namestitvenem objektu kot je predvideno v načrtu in programu potovanja.
 • Mladoletni potniki morajo imeti za potovanje overjeno soglasje staršev.
 • Priporočamo, da ste med potovanjem še posebej pozorni na osebne dokumente in denar.
 • Za ta aranžma veljajo Splošni pogoji potovanja.

Opombe glede nastanitve

 • Organizator potovanja si pridržuje pravico do razporeditve sob glede na strukturo sob nastanitvenega objekta; če obstaja možnost, bo organizator potovanja poskušal ugoditi željam potnikov, če bo le to mogoče.
 • V namestitveni objekt se vstopi prvi dan bivanja v skladu s pravili nastanitvenega objekta. Najpogosteje je prijava v popoldanskem času (14. ali 15. ura), odjava zadnji dan bivanja pa običajno do 10. ali 11. ure.
 • Opisi namestitvenih kapacitet so informativne narave.
 • Nekatere dodatne vsebine namestitvenih objektov so na voljo proti doplačilu. Možna so odstopanja in spremembe glede razpoložljivosti nekaterih storitev, saj so le-te odvisne izključno od namestitvenega objekta (npr. sef, parkirišče, mini bar, TV, klima...).
 • Potnik je dolžan spoštovati pravila nastanitvenega objekta in nosi odgovornost za izrečne sankcije s strani osebja nastanitvenega objekta.
 • Nekatere nastanitve v Aziji, Afriki in Latinski Ameriki nimajo tople vode.
 • Nastanitvene zmogljivosti sprejemajo potnike in določajo razporeditev in vrsto sob glede na njihovo razpoložljivost v danem trenutku. Organizator strankam ne more potrditi, ali bodo postelje ločene ali zakonske (velika francoska postelja), prav tako ne more zagotoviti na katerem nadstropju bodo sobe v namestitvenem objektu.
 • Potniki, ki potujejo sami, imajo v nekaterih programih možnost, da so proti doplačilu sami v enoposteljni sobi. Če se potnik želi povezati z drugim potnikom iz skupine in ne želi plačati doplačila, se strinja s povezavo s katero koli osebo iz skupine, ne glede na starost in spol sopotnika. V teh situacijah organizator ne odgovarja za morebitne nevšečnosti ali nesoglasja, ki bi jih potniki imeli na poti.

Opombe glede viz

 • Potniki, ki niso državljani Republike Hrvaške, so se dolžni seznaniti z vizumskim režimom države, v katero potujejo.
 • Nekatera veleposlaništva zahtevajo osebno prisotnost potnikov med postopkom pridobitve vizuma, potniki pa so dolžni upoštevati pravila veleposlaništva.
 • Potniki morajo dokumente za vize predložiti v zahtevanem roku, sicer si morajo potovalno vizo zagotoviti sami.
 • Organizator ne jamči za pridobitev vize in ni pooblaščen za ugotavljanje veljavnosti dokumentov.
 • V primeru nepridobitve vize agencija ne odgovarja.

Opombe o fakultativnih izletih

 • Fakultativni izleti niso obvezni del potovanja, prav tako pa fakultativni izleti niso zajeti v garanciji potovanja.
 • Fakultativne izlete realizirajo lokalne agencije in organizator paket aranžmaja ne odgovarja za izvedbo ali morebitno škodo potniku v zvezi z njimi.
 • Fakultativne izlete vodijo lokalni vodniki po samih krajih v angleškem jeziku. S plačilom izleta potnik sprejema vse pogoje lokalne agencije ali organizatorja fakultativnega izleta brez pravice do ugovora. Naknadne spremembe, spremembe in odpovedi potovanja po plačilu niso možne, prav tako v nobenem primeru ni možno dobiti vračila vplačanega denarja. Lokalna agencija oziroma organizator fakultativnega izleta je dolžan potnike seznaniti s pogoji izleta.
 • Vse potnike prosimo, da se pred vplačilom fakultativnega izleta seznanijo s predvidenim programom in pogoji fakultativnega izleta.
 • Organizator potovanja ne more vplivati na dolžino izleta v določen ciljni kraj, čas odhoda, vrnitev ali ogled ter strokovnost lokalnih vodnikov.
 • Termini in cene fakultativnih izletov so spremenljivi in odvisni od prostih terminov v ciljnih krajih, števila prijavljenih potnikov in objektivnih okoliščin.