Tanzanija in Zanzibar iz Zagreba

cena od
1.940
EUR ,00
zdaj od
1.840
EUR ,00
trajanje
13 dni
Prijavi se Povpraševanje
Povpraševanje

Peljemo vas na pustolovščino v mamo Afriko - od vrhov Kilimandžara, preko obiska plemena Maasai in safarija v znanem narodnem parku, do Kendwe in čarobnih plaž Zanzibarja... Čaka nas pravo doživetje Afrike in pustolovščina, ki si jo bomo zapomnili za vse življenje. Iz sence baobaba bomo opazovali čudoviti živalski svet: slone, žirafe, leve, zebre... Na Zanzibarju nas čakajo čudovite plaže, čudoviti domačini, ki nas vedno znova navdušijo s svojo gostoljubnostjo in pozitivnostjo. Pridružite se nasmejanemu plemenu in se podajte na pravo afriško avanturo!


Pot
Zagreb
Istanbul
Kilimanjaro
Arusha
Kilimanjaro
Stone Town
Kendwa
Stone Town
Istanbul
Zagreb

Prevoz
Letalo, Lokalni prevoz
Namestitev
Hotel
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvaška
Destinacije
Tanzanija, Zanzibar
Koda potovanja
TZ11
Zahtevnost
Primerno za otroke
Ne
Velikost skupine
Max 24 ,

Načrt in program

Zbor skupine na letališču "Franjo Tuđman" dve uri pred poletom. Polet iz Zagreba ob 08:50. Prihod v Istanbul ob 11:55. Povezava na polet proti Kilimanjaru ob 18:40.

Prevoz

 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Zagreb – Istanbul z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Istanbul – Kilimanjaro z vključenimi pristojbinami

Kraj

 • Zagreb
 • Istanbul

Nakon doručka, oko 10 h, krećemo s vožnjom kroz Njiro prema Centru za kulturno nasljeđe Arusha gdje se nalazi galerija poznate Jane Goodall. Imat ćemo priliku vidjeti bogatstvo afričke umjetnosti na zgradama koje se nalaze na području centra, ali i na raznim ručnim radovima, skulpturama, maskama, slikama poznatih afričkih slikara...  U gradu je i puno barova u kojima ćemo uživati, a navečer ćemo uživati iz grada u pogledu na čudesnu planinu Meru. 

Po zajtrku, okoli 10h, začnemo vožnjo skozi Njiro proti Arusha Cultural Heritage Centru, kjer se nahaja galerija slavne Jane Goodall. Imeli bomo priložnost videti bogastvo afriške umetnosti na stavbah, ki se nahajajo v centru, pa tudi na različnih ročnih delih, skulpturah, maskah, slikah znanih afriških slikarjev... V mestu je tudi veliko lokalov, kjer bomo uživali. Zvečer bomo imeli priložnost uživati v pogledu na čudovito goro Meru.

Prevoz

 • Prevoz od letališča do namestitve

Namestitev

Mrimba Palm Hotel 2 noči

Kraj

 • Kilimanjaro
 • Arusha

Hrana

 • Polpenzion (zajtrk in večerja) × 1

Fakultativni izleti

Zjutraj začnemo pot. Na parkirišču nas pričakajo znameniti safari džipi (5-7 sedežev), o katerih marsikdo sanja. Vsedemo se na udobne sedeže in se odpravimo proti našemu prvemu cilju – nacionalnemu parku Tarangire. Park obsega 2.800 km2 površine, svoje ime pa je dobil po reki Tarangire, ki je edini vir vode na tem območju in je zbirališče številnih divjih živali. Park izgleda kot afriška divjina, ki smo si jo predstavljali vse življenje, prava savana, kjer se svobodno in ponosno sprehajajo sloni, žirafe, zebre, levi in ​​številne druge živali. Poleg živali je ta park znan tudi po velikem številu baobabov, znanih kot afriško drevo življenja. Po treh urah vožnje po parku, tekom vožnje bomo prevozili približno 160 km, zaključimo današnjo avanturo in se odpravimo do naše namestitve v Mto wa Mbu – mestece blizu jezera Manyara. V prenočiščih povečerjamo in gremo zgodaj spat, da lahko čim bolj spočiti nadaljujemo safari.

Namestitev

Mrimba Palm Hotel 1 noč

Kraj

 • Arusha

Hrana

 • Polpenzion (zajtrk in večerja) × 1

Fakultativni izleti

Nadaljujemo naš izlet po neverjetnih predelih Afrike. Po zajtrku in odjavi iz namestitve se odpravimo proti nacionalnemu parku Ngorongoro, najbolj osupljivemu parku v Tanzaniji. Nahaja se znotraj kraterja nekdanjega vulkana. Na poti do dna kraterja, ki tvori rodovitno dolino bogato z živalmi, se povzpnemo na rob kraterja in z razgledišča uživamo v neverjetnem pogledu na pravo čudo narave. Prispemo v dolino in uživamo v kraljevskem dragulju naše avanture. Peljemo se skozi dolino Ngorongoro in občudujemo številne črede zeber, gnujev in afriških bizonov. Količina najrazličnejših živali v tem parku je res fascinantna. Opazujemo slone, leve, impale in druge živali. Popoldan zapustimo kamp in se vrnemo v Arusho.

Namestitev

Mrimba Palm Hotel 1 noč

Kraj

 • Arusha

Hrana

 • Polpenzion (zajtrk in večerja) × 1

Fakultativni izleti

Po zajtrku se odpravimo do znane znamenitosti v Aurushiju, gore Meru, ki je drugi najvišji vrh Tanzanije. Na raziskovanje gremo z lokalnim vodnikom. Tla na pobočjih gore so zelo rodovitna, zato bomo imeli priložnost videti veliko raznolikih rastlin in cvetlic na poti do slapu, do katerega bomo hodili približno 45 minut. Čaka nas nekaj strmejših delov poti, zato je vsekakor zaželeno, da so vsi udeleženci izleta pripravljeni na aktiven podvig in imajo dovolj kondicije. Po prihodu do slapa nas čaka prosti čas. Poleg čudovitih prizorov in neštetih dobrih fotografij se lahko osvežimo tudi s plavanjem in kopanjem pod slapom.

Namestitev

Mrimba Palm Hotel 1 noč

Hrana

 • Polpenzion (zajtrk in večerja) × 1

Fakultativni izleti

Odjavimo se iz hotela, čaka nas prevoz do letališča Kilimanjaro. Letimo na Zanzibar. Prihod v Stone Town in transfer do Kendwe. Nočitev.

Prevoz

 • Prevoz od namestitve do letališča
 • Prevoz z letalom na relaciji Kilimanjaro - Stone Town z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz od letališča do namestitve

Namestitev

Lazy Beach hotel 1 noč

Kraj

 • Arusha
 • Kilimanjaro
 • Stone Town
 • Kendwa

Prebujanje, zajtrk in priprava na nov prijeten dan na Zanzibarju. Danes je na sporedu izlet "Blue ​​safari". Obiščemo najlepše plaže otoka in se potapljamo. Imeli bomo možnost vožnje s tradicionalnimi zanzibarskimi jadrnicami. Obiskujemo peščene bregove, ki se izgubijo pod navalom najlepšega turkiznega morja in uživamo v igri plime in oseke. Uživanje v okusih Zanzibarja – jastogi, morski sadeži, kokos, mango in drugo tropsko sadje. Vrnitev v namestitev.

Namestitev

Lazy Beach hotel 1 noč

Kraj

 • Kendwa

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Čaka nas raziskovanje najzanimivejših znamenitosti – hiša, v kateri je kot deček živel Freddie Mercury, majhne in živahne ulice in trgi, Stara trdnjava, Palača čudežev, muzeji, lokalna tržnica... Po zapeljivem Stone Townu, se bomo z ladjo odpravili do bližnjega otoka Prison Island, otoka, ki je svoje ime dobil po dejstvu, da je nekoč služil kot izolacija za jetnike in sužnje, nahaja pa se severno od Stone Towna. Danes je to miren kraj, kjer bomo uživali v plavanju in druženju s kopenskimi želvami, ki so jih v ta rezervat preselili v 19. stoletju s Sejšelov, prišle pa so kot darilo. Takrat so bile 4, danes pa jih je na otoku več kot sto. Vse so odlično razpoložene za druženje z obiskovalci. Po druženju z želvami si bomo ogledali ruševine zapora in uživali v eksotiki tega čarobnega otoka, nato bomo obiskali Nakupendo, peščeno sipino, ki se nahaja približno 25 minut vožnje z ladjo od pristanišča Stone Town na Zanzibarju. Tu nas čaka 2000 kvadratnih metrov peščenega raja obdanega s koralnim grebenom in najbolj turkiznim Indijskim oceanom, brez restavracij in kavarn... Tako kot v filmu. Daleč smo od masovnega evropskega turizma, daleč od gneče, brez velikih ladij in na tisoče turistov. Cel otok imamo zase. Šofer, ki nas s čolnom pripelje do nabrežja, zabije v pesek štiri lesene količke in nanje postavi šotorsko krilo. Poslušamo glasbo in plavamo v najlepši vodi, kar ste jih kdaj videli. Čakamo na sončni zahod. Nazaj grede nas obsije luna, mi pa uživamo v svežem tropskem vetru.

Namestitev

Lazy Beach hotel 1 noč

Kraj

 • Kendwa

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Zanzibar je v svetu znan tudi kot Otok začimb. V času kolonizacije tega otoka so Arabci, znani trgovci in pomorščaki, prinašali različne začimbe iz raznih delov sveta. Zanzibarsko podnebje se je izkazalo kot nalašč za ogromno izmed njih in danes je na tem čarobnem otoku kar nekaj farm začimb. Obiskali bomo največjo med njimi in spoznali pestrost začimb, ki jih Zanzibari uporabljajo v svoji kuhinji. Zjutraj se odpravimo na pot. Videli bomo, kako raste in izgleda muškatni orešček, kako gojijo in uporabljajo cimet, vanilijo, ingver, kurkumo in številne druge začimbe. Vonjali bomo glavno sestavino parfuma Chanel No. 5. Spoznali bomo razliko med črnim, belim in rdečim poprom ter videli, kako raste kava na Zanzibarju. Okusili bomo različno tropsko sadje, videli bomo, kako domačini nabirajo kokosove orehe z neverjetno visokih palm, kako rastejo muškatni oreščki in zakaj so tako pomembni za Zanzibar.

Namestitev

Lazy Beach hotel 1 noč

Kraj

 • Kendwa

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Dan, poln uživanja v tropskem soncu na veselih plažah Zanzibarja - hakuna matata!

Namestitev

Lazy Beach hotel 1 noč

Kraj

 • Kendwa

Hrana

 • Zajtrk × 1

Izlet začnemo s kopanjem v Modri ​​laguni (Blue lagoon), družbo pa nam delajo različne vrste rib in morskih zvezd. Nato nadaljujemo našo avanturo do najbolj znane zanzibarske restavracije The Rock Restaurant, ki se nahaja na plaži Michamwi Pingwe. Od leta 2010 je stara ribiška skala nepogrešljiv kraj za vse obiskovalce Zanzibarja. Uživamo v lokalni kuhinji, morski hrani in seveda lokalnem vinu, ki ga tukaj postrežejo. S terase lahko vidimo prostranost Indijskega oceana. Čisti hedonizem. Po kosilu in neizogibnem fotografiranju na "Skali" nadaljujemo proti enemu od številnih zanzibarskih beach barov - Kae funk, ki predstavlja najlepšo chill out cono otoka. Celo popoldne uživamo v kopanju in pitju zanzibarskih koktejlov tik ob obali. Ob zvokih afriške glasbe in akrobatskem showu čakamo na sončni zahod. Vrnitev v hotel v večernih urah. 

Namestitev

Lazy Beach hotel 1 noč

Kraj

 • Kendwa

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Uživamo v masažah, možnostih obiska drugih plaž in delov otoka, kopanju, potapljanju, uživanju v naravi, igri, druženju, sončenju...

Namestitev

Lazy Beach hotel 1 noč

Kraj

 • Kendwa

Hrana

 • Zajtrk × 1

Hotel zapustimo v zgodnjih jutranjih urah, čaka nas let proti Zagrebu s presedanjem v Istanbulu. Vrnitev v Zagreb ob 19:49, konec potovanja.

Prevoz

 • Prevoz od namestitve do letališča
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Stone Town – Istanbul z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Istanbul – Zagreb z vključenimi pristojbinami

Kraj

 • Kendwa
 • Stone Town
 • Istanbul
 • Zagreb

Odhodi in cene

Za to potovanje trenutno ni odhodov.

Kaj je vključeno

Namestitev

Mrimba Palm Hotel Primer 5 noči
Lazy Beach hotel Primer 7 noči

Prevoz

 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Zagreb – Istanbul z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Istanbul – Kilimanjaro z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz od letališča do namestitve
 • Prevoz od namestitve do letališča
 • Prevoz z letalom na relaciji Kilimanjaro - Stone Town z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz od letališča do namestitve
 • Prevoz od namestitve do letališča
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Stone Town – Istanbul z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Istanbul – Zagreb z vključenimi pristojbinami

Hrana

4 × Polpenzion (zajtrk in večerja) , 6 × Zajtrk

Ni vključeno v ceno

 • Fakultativni izleti in vstopnice za kulturno-zgodovinske spomenike
 • Viza za Tanzanijo – 50 $, po prihodu na mejo
 • Doplačilo za enoposteljno sobo (na zahtevo)

Fakultativni izleti

Opomba! Termini in cene fakultativnih izletov so informativni in spremenljivi ter so odvisni od prostih terminov v krajih, števila prijavljenih potnikov in objektivnih okoliščin.

Arusha city tour

Cena: 30,00 USD

Mesto Arusha je dobilo ime po plemenu Masai in je bilo ustanovljeno na začetku 20. stoletja, Arusha Cultural Heritage Center pa je bil ustanovljen leta 1994 in je prva afriška ustanova, namenjena proučevanju afriške kulture in tradicije. Po zajtrku, okoli 10h, začnemo vožnjo skozi Njiro proti Arusha Cultural Heritage Centru, kjer se nahaja galerija slavne Jane Goodall. Imeli bomo priložnost videti bogastvo afriške umetnosti na stavbah, ki se nahajajo v centru, pa tudi na različnih ročnih delih, skulpturah, maskah, slikah znanih afriških slikarjev... V mestu je tudi veliko lokalov, kjer bomo uživali. Zvečer pa bomo lahko uživali ob pogledu na čudovito goro Meru.

Safari – Tarangire in Ngorongoro

Cena: 390,00 USD

Beseda "safari" v jeziku svahili pomeni potovanje, drugod po svetu pa je to beseda, ki simbolizira potovanje, za katerega se živi. Edinstvena izkušnja, ki nam kaže, kako izgleda harmonija afriške divjine, izkušnja, ki nas uči kroga življenja in smrti.

Zjutraj začnemo pot. Na parkirišču nas pričakajo znameniti safari džipi (5-7 sedežev), o katerih marsikdo sanja. Vsedemo se na udobne sedeže in se odpravimo proti našemu prvemu cilju – nacionalnemu parku Tarangire. Park obsega 2.800 km2 površine, svoje ime pa je dobil po reki Tarangire, ki je edini vir vode na tem območju in je zbirališče številnih divjih živali. Park izgleda kot afriška divjina, ki smo si jo predstavljali vse življenje, prava savana, kjer se svobodno in ponosno sprehajajo sloni, žirafe, zebre, levi in ​​številne druge živali. Poleg živali je ta park znan tudi po velikem številu baobabov, znanih kot afriško drevo življenja. Po treh urah vožnje po parku, tekom vožnje bomo prevozili približno 160 km, zaključimo današnjo avanturo in se odpravimo do naše namestitve v Mto wa Mbu – mestece blizu jezera Manyara. V prenočiščih povečerjamo in gremo zgodaj spat, da lahko čim bolj spočiti nadaljujemo safari.

Po zajtrku in odjavi iz namestitve se odpravimo proti nacionalnemu parku Ngorongoro, najbolj osupljivemu parku v Tanzaniji. Nahaja se znotraj kraterja nekdanjega vulkana. Na poti do dna kraterja, ki tvori rodovitno dolino bogato z živalmi, se povzpnemo na rob kraterja in z razgledišča uživamo v neverjetnem pogledu na pravo čudo narave. Prispemo v dolino in uživamo v kraljevskem dragulju naše avanture. Peljemo se skozi dolino Ngorongoro in občudujemo številne črede zeber, gnujev in afriških bizonov. Količina najrazličnejših živali v tem parku je res fascinantna. Opazujemo slone, leve, impale in druge živali. Popoldan zapustimo kamp in se vrnemo v Arusho.

*Vožnja in bivanje v enem parku v povprečju traja približno 3-4 ure. Podnevi se vozi tako, da na cilj prispemo še pred mrakom (zaradi varnosti).

V ceno safarija je vključeno:

 • vsi prevozi z džipi, vključno z rendžerji/vodiči
 • vse vstopnine v nacionalne parke
 • namestitev v safari lodgeu v dvoposteljnih sobah z lastno kopalnico
 • lunch paket za kosilo prvega dne, večerja prvega dne, zajtrk in lunch paket drugega dne

V ceno safarija ni vključeno:

 • napitnina za voznike džipov, ki je okoli 10.000 TZS (okrog 4 EUR) po osebi

Slap na gori Meru

Cena: 20,00 USD

Po zajtrku se odpravimo do znane znamenitosti v Aurushiju, gore Meru, ki je drugi najvišji vrh Tanzanije. Na raziskovanje gremo z lokalnim vodnikom. Tla na pobočjih gore so zelo rodovitna, zato bomo imeli priložnost videti veliko raznolikih rastlin in cvetlic na poti do slapu, do katerega bomo hodili približno 45 minut. Čaka nas nekaj strmejših delov poti, zato je vsekakor zaželeno, da so vsi udeleženci izleta pripravljeni na aktiven podvig in imajo dovolj kondicije. Po prihodu do slapa nas čaka prosti čas. Poleg čudovitih prizorov in neštetih dobrih fotografij se lahko osvežimo tudi s plavanjem in kopanjem pod slapom.

Paket izletov - Zanzibar

Cena: 180,00 USD
1. Blue Safari

Na izletu "Blue Safari" se odpravimo na pustolovščino po neskončni modrini zanzibarskih plaž in peščenih bregov, ki so znani po kristalno belem drobnem pesku. Nad nami je modro nebo posejano s potujočimi oblaki, pod nami pa Indijski ocean v vsej svoji veličini. Plujemo s tradicionalnimi čolni »dhow«, s katerimi Zanzibari plujejo že več sto let, in uživamo v peneči se turkizni vodi, tropskem soncu, eksotičnem sadju in čarobnih obalah otokov zanzibarskega arhipelaga.

Pustolovščino začnemo iz Stone Towna, od koder potujemo do polotoka Fumba, kjer nas čakata naš čoln in kapitan. Med potjo do čolna se ustavimo, da prevzamemo opremo za snorkljanje. Po kratki vožnji pridemo do našega pristanišča, se vkrcamo na čoln in začnemo pustolovščino. Že po nekaj trenutkih vsi najdemo svoj zen na barki in se potopimo v mir in tišino hedonizma »hakuna matata« načina življenja. Kmalu pridemo do peščenega nasipa, ki se ob plimi spremeni v zapuščen otok, z vseh strani obdan z morjem, idealen za sončenje in kopanje v čarobno modri vodi, ki mami. Med potjo nam nasmejani domačini, ki nas spremljajo na tem izletu, postrežejo s tropskim sadjem, ki nam bo priprava na kosilo. Po kopanju in uživanju na plaži se vrnemo na naš čoln in pustolovščino razširimo na bližnji podvodni svet. Čas je za snorkljanje! Pisane tropske ribe, kot je Nemo, in nenavadne korale naredijo ta del naše ekskurzije poseben. Po snorkljanju se z ladjico odpeljemo do največjega otoka, ki ga bomo obiskali ta dan – Kwale, kjer raste eden najbolj nenavadnih in najstarejših baobabov na Zanzibarju. Na otoku Kwale uživamo v lokalnem kosilu, sestavljenem iz različnih morskih sadežev, riža in krompirčka. Po kosilu se odpravimo še na ogled dveh lagun. Prvi je na drugi strani otoka Kwale, drugi pa dvajset minut stran od otoka Kwale. Gre za odprto laguno z majhno plažo, ki je večinoma zapuščena in je kot iz raja. Tam še malo uživamo na plaži, se sončimo, naredimo nepozabne fotografije in se vrnemo nazaj na izhodišče. Vendar tokrat potujemo nasproti vetra s pomočjo jeder! Potujemo tako, kot so potovali mornarji že stoletja – le s pomočjo vetra, lesa in platna. Zdaj, ko je slišati le še razmik vode pod sunkom premca in občasno zategovanje vrvi, se prepustimo novemu miru, ki nas hipnotizira in neslišno pospremi do našega pristanišča, kjer se naša avantura konča.

V ceno izleta je vključeno:

 • vožnja s čolnom
 • oprema za snorkeling/potapljanje (maska z dihalko in plavutke)
 • degustacija sadja, kosilo in brezalkoholna pijača (voda i gazirani sokovi)
 • storitev lokalnega vodiča v angleščini
 • organiziran prevoz po predvidenem načrtu

Posamezna cena izleta (izven paketa): 60$

2. Stone town, Prison Island, Nakupenda

Izlet, kjer občutimo in vdihnemo zgodovino in bistvo Zanzibarja. Odkar so se Portugalci prvič zasidrali na obali Stone Towna, je bil in ostal središče vsega dogajanja na tem nenavadnem otoku. Za Portugalci so prišli Omanci, nato Britanci in vsi, ki so pustili pečat temu mestu, ki še danes predstavlja neverjetno mešanico različnih kultur z vsega sveta s pristno afriško bazo. Vse to bogastvo barv, zgradb in številnih različnih vtisov nas očara že ob prvem srečanju z mestom, ki je od leta 2000 na Unescovem seznamu svetovne dediščine. Zjutraj se odpravimo na pot. Obiskali bomo Staro trdnjavo, ki ji pravijo tudi portugalska trdnjava, saj so ji temelje zgradili Portugalci. Kasneje so ga nadgradili omanski Arabci, trdnjava pa je bil ves ta čas glavna obramba otoka. Zadnja leta služi kot prizorišče različnih kulturnih dogodkov, med katerimi je najpomembnejši ZIFF (Zanzibar International Film Festival). Tik ob trdnjavi je Hiša čudežev, eden glavnih simbolov Zanzibarja, nekdanja ceremonialna palača tretjega zanzibarskega sultana - sultana Baragaša. Palača je kot prva v vzhodni Afriki imela elektriko, vodo in električno dvigalo. Imeli bomo priložnost videti palačo zadnjega zanzibarskega sultana, perzijske hammame, anglikansko cerkev, zgrajeno na mestu zadnje tržnice sužnjev na svetu. Obiskali bomo tudi tržnico Darajani, da iz prve roke vidimo, kako afriški kaos odlično deluje v praksi. Ustavili se bomo ob nezgrešljivi znamenitosti - hiši frontmana skupine Queen, Freddieja Mercuryja, ki je danes hotel. Sprehodili se bomo po ozkih ulicah, polnih nasmejanih otrok in občudovali čudovito paleto zanzibarskih vrat, ki so že od nekdaj statusni simbol lastnikov hiš.

Po zapeljivem Stone Townu se bomo z ladjo odpravili do bližnjega otoka Prison Island. Ta čarobni otok je bil po odpravi suženjstva leta 1873 nekaj časa kraj nezakonite trgovine s sužnji (dokaz o tem še vedno najdemo znotraj kompleksa v obliki členkov za verige). Ko se je to končalo, so Britanci celoten otok preuredili z namenom, da bi ga spremenili v zapor, a temu namenu nikoli ni služil. Danes je Prison Island rezervat za kopenske želve Aldabra, ki jih je britanski guverner Sejšelov leta 1919 kot darilo poslal Zanzibarju. Takrat so na otoku bile štiri, danes pa jih je na otoku več kot sto. Vse so odlično razpoložene za druženje z obiskovalci. Po druženju z želvami si bomo ogledali ruševine zapora in uživali v eksotiki tega čarobnega otoka.

Dan zaključimo z obiskom Nakupende. Nakupenda je peščena sipina, ki se nahaja približno 25 minut vožnje z ladjo od pristanišča Stone Town v Zanzibarju. Tu nas čaka 2000 kvadratnih metrov peščenega raja obdanega s koralnim grebenom in najbolj turkiznim Indijskim oceanom, brez restavracij in kavarn... Tako kot v filmu. Daleč smo od masovnega evropskega turizma, daleč od gneče, brez velikih ladij in na tisoče turistov. Cel otok imamo zase. Kapitan, ki nas s čolnom pripelje do nabrežja, zabije v pesek štiri lesene količke in nanje postavi šotorsko krilo. Poslušamo glasbo in plavamo v najlepši vodi, kar ste jih kdaj videli. Čakamo na sončni zahod. Nazaj grede nas obsije luna, mi pa uživamo v svežem tropskem vetru. Pozabimo na vse težave.

V ceno izleta je vključeno:

 • vodič v angleščini
 • organizirani prevoz po predvidenem načrtu

Posamezna cena izleta (izven paketa): 55$

3. Farma začimb

Zanzibar je v svetu znan tudi kot »otok začimb«. V času kolonizacije tega otoka so Arabci, znani trgovci in pomorščaki, prinašali različne začimbe iz mnogih delov sveta. Zanzibarsko podnebje se je izkazalo kot nalašč za ogromno začimbnic in danes je na tem čarobnem otoku kar nekaj farm začimb. Obiskali bomo največjo med njimi in spoznali pestrost začimb, ki jih Zanzibari uporabljajo v svoji kuhinji. Na pot se odpravimo zjutraj. Videli bomo, kako raste in izgleda muškatni orešček, kako gojijo in uporabljajo cimet, vanilijo, ingver, kurkumo in številne druge začimbe. Vonjali bomo glavno sestavino Chanel No. 5 parfuma in si probali zanzibarsko različico le tega. Spoznali bomo razliko med črnim, belim in rdečim poprom ter videli, kako raste kava na Zanzibarju. Okušali bomo različno tropsko sadje, videli bomo, kako domačini nabirajo kokosove orehe z neverjetno visokih palm, kako rastejo muškatni oreščki in zakaj so tako pomembni za Zanzibar.

V ceno izleta je vključeno:

 • storitev lokalnega vodiča v angleščini
 • organizirani prevoz po predvidenem načrtu

Posamezna cena izleta (izven paketa): 40$

4. Blue Lagoon – The Rock – Kae funk

Izlet začnemo s kopanjem v Modri ​​laguni, družbo pa nam delajo različne vrste rib in morskih zvezd. Nato nadaljujemo našo avanturo do restavracije The Rock, ki se nahaja na plaži Michamwi Pingwe. Prispemo pred to svetovno znano, hkrati pa najbolj znano restavracijo na Zanzibarju. Od leta 2010 je stara ribiška skala obvezen ogled za vse obiskovalce Zanzibarja. Po neizogibnem fotografiranju restavracije z bližnje plaže nadaljujemo do enega od številnih zanzibarskih beach barov – Kae funk beach bar, ki predstavlja najlepšo chill cono otoka. Celo popoldne uživamo v kopanju in pitju zanzibarskih koktejlov tik ob obali. Ob zvokih afriške glasbe in akrobatski predstavi pričakamo sončni zahod. Povratek v nastanitev v večernih urah.

V ceno izleta je vključeno:

 • organizirani prevoz po predvidenem načrtu
 • storitev lokalnega predstavnika agencije

Posamezna cena izleta (izven paketa): 55$

Namestitev

Mrimba Palm Hotel

To je primer namestitve, ki jo lahko pričakujete. Dejanska namestitev je lahko drugačna, vendar podobna v tem, kar nudi.

Mrimba Palm Hotel (po lokalni kategorizaciji) je namestitveni objekt z dvoposteljnimi sobami. Storitev temelji na nočitvi s polpenzionom.

Lazy Beach hotel

Kliknite na sliko, da odprete galerijo
To je primer namestitve, ki jo lahko pričakujete. Dejanska namestitev je lahko drugačna, vendar podobna v tem, kar nudi.

Lazy Beach hotel*** (po lokalni kategorizaciji) je namestitveni objekt, ki ima dvoposteljne sobe z lastno kopalnico. V hotelu je na voljo brezžični internet. Storitev je na osnovi nočitve z zajtrkom.

Drugi odhodi za Evropo Tanzanija

Koristne informacije

Tukaj boste našli koristne informacije o destinaciji, pa tudi nekaj nasvetov za to potovanje.

Pomembne opombe

Prosimo, da natančno preberete te opombe. Zelo pomembna se nam zdi dobra informiranost potnikov, ki omogoča manj nesporazumov med potovanjem in bolj prijetno izkušnjo potovanja.

 • Organizator paketnega aranžmaja je turistična agencija Neobična putovanja d.o.o., Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID koda: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponujena kombinacija potovalnih storitev je paketni aranžma v smislu Zakona o opravljanju dejavnosti v turizmu.
 • Potovanje je organizirano za najmanj 10 in največ 35 potnikov na termin za potovanje z letalom oziroma najmanj 40 in največ 95 potnikov na avtobus za potovanje z avtobusom, razen če je v pogodbi o paketnem aranžmaju navedeno drugače.
 • Organizator lahko odpove pogodbo o paketnem potovanju pred začetkom izvajanja paketnega aranžmaja in potniku vrne vsa prejeta plačila za paketni aranžma v celoti, brez obveznosti plačila odškodnine potniku, če je število prijavljenih oseb za turistični aranžma manjše od navedenega minimalnega števila potnikov in če organizator potnika obvesti o odpovedi pogodbe v roku, določenem v pogodbi, vendar najkasneje: a) 20 dni pred pričetkom paket-aranžmaja za potovanja, ki trajajo več kot šest dni, b) sedem dni pred začetkom paketnega aranžmaja za potovanja, ki trajajo od dva do šest dni, oziroma c) 48 ur pred začetkom turističnega aranžmaja za potovanja, ki trajajo manj kot dva dni.
 • Potnik lahko odpove pogodbo o paketnem potovanju kadarkoli pred začetkom turističnega paketa. Potem organizator izgubi pravico do dogovorjene cene aranžmaja in lahko od potnika zahteva plačilo standardne provizije za odstop od pogodbe, ki temelji na obdobju od trenutka odpovedi pogodbe do začetka veljavnosti paket aranžmaja in pričakovani prihranek stroškov organizatorja ter prihodek od zagotavljanja potovalnih storitev drugemu uporabniku. V skladu s standardnimi stroški odpovedi pogodbe organizator ob odpovedi potovanja do 45 dni pred začetkom potovanja zadrži minimalni znesek plačan ob prijavi na potovanje, v vseh ostalih primerih pa se izračuna lestvica odpovedi iz Splošnih pogojev potovanja.
 • Ker nekatere lokalne nastanitve in lokalni prevozi niso prilagojeni osebam z omejeno mobilnostjo, to potovanje ni priporočljivo za osebe z omejeno mobilnostjo.
 • V agenciji Neobična putovanja d.o.o. lahko sklenete turistično zavarovanje, v sodelovanju z zavarovalnico UNIQA osiguranje d.d. Možno je skleniti prostovoljno turistično zdravstveno zavarovanje, nezgodno zavarovanje, zavarovanje prtljage, zavarovanje odpovedi ali prekinitve leta, zavarovanje pred zamudo leta in zavarovanje odgovornosti. Zavarovanje odpovedi ali prekinitve potovanja je možno vplačati najkasneje v 5 delovnih dneh od dneva sklenitve aranžmaja. Ostale opcije lahko plačate do 7 dni pred odhodom. Cena zavarovanja je odvisna od trajanja aranžmaja in od celotne vsote aranžmaja. Za natančen izračun nas lahko kontaktirate na kontakt@jungletribe.si.
 • Vsem potnikom priporočamo plačilo zavarovanja za primer odpovedi ali prekinitve potovanja. Zavarovanje lahko poravnate v agenciji Neobična putovanja d.o.o., v sodelovanju z zavarovalnico UNIQA osiguranje d.d., ali neposredno pri eni od zavarovalnic. V primeru utemeljenega razloga za odpoved potovanja (po pogojih izbrane zavarovalnice) potnik, ki je vplačal zavarovanje odpovedi ali prekinitve potovanja, uveljavlja povračilo stroškov pri zavarovalnici.
 • Vsi potni listi morajo biti veljavni najmanj 180 dni (6 mesecev) od datuma zaključka paketnega aranžmaja.
 • Organizator/prodajalec ne odgovarja za ustno podane podatke.
 • V prevoznih sredstvih je strogo prepovedano kajenje, uživanje alkohola in opojnih substanc.
 • Potniki so dolžni v avtobusu in drugih prevoznih sredstvih ostati na svojih sedežih in jih ne zapuščati na mestih, ki niso namenjena odmorom (meje, kontrolne točke, cestninske postaje ipd.). V primeru, da potnik zapusti vozilo brez predhodnega dogovora s predstavnikom agencije, nosi vse morebitne stroške in posledice sam.
 • Potnik, ki bo s svojim neprimernim vedenjem motil druge potnike ali oviral voznike in predstavnike agencije pri njihovem delu, bo nemudoma izločen s potovanja in vsa odgovornost pa bo prešla nanj.
 • Potnik je dolžan upoštevati urnik, ki ga določi predstavnik agencije na potovanju.
 • Na avtobusnih vožnjah ni možna uporaba stranišča v avtobusih; v skladu z načrtom in programom potovanja se vsake 3-4 ure naredijo odmori (odvisno od lokacije in opremljenosti bencinskega servisa), te potniki lahko izkoristijo za uporabo stranišča.
 • Agencija določi sedežni red, kraj odhoda, kraj odmora in njegovo dolžino.
 • V primeru aranžmajev, ki vključujejo letalsko potovanje, je po nakupu vozovnice vračilo le-teh nemogoče in v tem primeru veljajo pogoji letalskih družb.
 • Cene paket aranžmajev, ki vključujejo letalski prevoz z nizkocenovnimi prevozniki, se lahko spremenijo, po prijavi na potovanje in plačilu zneska za prijavo pa se cene preverijo in potniku se sporoči potrjena cena potovanja.
 • Organizator potovanja ne odgovarja za spremembe letalskih povezav letalskega prevoznika.
 • Vozni redi, ki so navedeni v voznem redu ali pridobljeni s strani organizatorja, se lahko spremenijo in so odvisni izključno od letalskega prevoznika.
 • Organizator potovanja si pridržuje pravico do izbire prevoznih sredstev za prevoz in prevoza do namestitve, če je to fizično možno.
 • Organizator potovanja si pridržuje pravico do popravka dogovorjene cene pred pričetkom potovanja zaradi spremembe menjalnega tečaja ali spremembe tarife prevoznika in v primerih, ki jih določa zakon.
 • Za vse ponujene ali razpoložljive izbirne dodatne storitve v zvezi z načrtom potovanja in programom ali namestitvijo je potrebno organizatorju javiti ob prijavi na potovanje.
 • Če se potnik odloči spremeniti del načrta in programa potovanja, organizator ni dolžan potniku zagotoviti prevoz/zgodnejšo ali kasnejšo prijavo ali odjavo v namestitveni objekt/drugačne nočitve v namestitvenem objektu kot je predvideno v načrtu in programu potovanja.
 • Mladoletni potniki morajo imeti za potovanje overjeno soglasje staršev.
 • Priporočamo, da ste med potovanjem še posebej pozorni na osebne dokumente in denar.
 • Za ta aranžma veljajo Splošni pogoji potovanja.

Opombe glede nastanitve

 • Organizator potovanja si pridržuje pravico do razporeditve sob glede na strukturo sob nastanitvenega objekta; če obstaja možnost, bo organizator potovanja poskušal ugoditi željam potnikov, če bo le to mogoče.
 • V namestitveni objekt se vstopi prvi dan bivanja v skladu s pravili nastanitvenega objekta. Najpogosteje je prijava v popoldanskem času (14. ali 15. ura), odjava zadnji dan bivanja pa običajno do 10. ali 11. ure.
 • Opisi namestitvenih kapacitet so informativne narave.
 • Nekatere dodatne vsebine namestitvenih objektov so na voljo proti doplačilu. Možna so odstopanja in spremembe glede razpoložljivosti nekaterih storitev, saj so le-te odvisne izključno od namestitvenega objekta (npr. sef, parkirišče, mini bar, TV, klima...).
 • Potnik je dolžan spoštovati pravila nastanitvenega objekta in nosi odgovornost za izrečne sankcije s strani osebja nastanitvenega objekta.
 • Nekatere nastanitve v Aziji, Afriki in Latinski Ameriki nimajo tople vode.
 • Nastanitvene zmogljivosti sprejemajo potnike in določajo razporeditev in vrsto sob glede na njihovo razpoložljivost v danem trenutku. Organizator strankam ne more potrditi, ali bodo postelje ločene ali zakonske (velika francoska postelja), prav tako ne more zagotoviti na katerem nadstropju bodo sobe v namestitvenem objektu.
 • Potniki, ki potujejo sami, imajo v nekaterih programih možnost, da so proti doplačilu sami v enoposteljni sobi. Če se potnik želi povezati z drugim potnikom iz skupine in ne želi plačati doplačila, se strinja s povezavo s katero koli osebo iz skupine, ne glede na starost in spol sopotnika. V teh situacijah organizator ne odgovarja za morebitne nevšečnosti ali nesoglasja, ki bi jih potniki imeli na poti.

Opombe glede viz

 • Potniki, ki niso državljani Republike Hrvaške, so se dolžni seznaniti z vizumskim režimom države, v katero potujejo.
 • Nekatera veleposlaništva zahtevajo osebno prisotnost potnikov med postopkom pridobitve vizuma, potniki pa so dolžni upoštevati pravila veleposlaništva.
 • Potniki morajo dokumente za vize predložiti v zahtevanem roku, sicer si morajo potovalno vizo zagotoviti sami.
 • Organizator ne jamči za pridobitev vize in ni pooblaščen za ugotavljanje veljavnosti dokumentov.
 • V primeru nepridobitve vize agencija ne odgovarja.

Opombe o fakultativnih izletih

 • Fakultativni izleti niso obvezni del potovanja, prav tako pa fakultativni izleti niso zajeti v garanciji potovanja.
 • Fakultativne izlete realizirajo lokalne agencije in organizator paket aranžmaja ne odgovarja za izvedbo ali morebitno škodo potniku v zvezi z njimi.
 • Fakultativne izlete vodijo lokalni vodniki po samih krajih v angleškem jeziku. S plačilom izleta potnik sprejema vse pogoje lokalne agencije ali organizatorja fakultativnega izleta brez pravice do ugovora. Naknadne spremembe, spremembe in odpovedi potovanja po plačilu niso možne, prav tako v nobenem primeru ni možno dobiti vračila vplačanega denarja. Lokalna agencija oziroma organizator fakultativnega izleta je dolžan potnike seznaniti s pogoji izleta.
 • Vse potnike prosimo, da se pred vplačilom fakultativnega izleta seznanijo s predvidenim programom in pogoji fakultativnega izleta.
 • Organizator potovanja ne more vplivati na dolžino izleta v določen ciljni kraj, čas odhoda, vrnitev ali ogled ter strokovnost lokalnih vodnikov.
 • Termini in cene fakultativnih izletov so spremenljivi in odvisni od prostih terminov v ciljnih krajih, števila prijavljenih potnikov in objektivnih okoliščin.