Kenija Safari in Plaža

Kenija Safari in Plaža

cena od
1.610
EUR ,00
zdaj od
1.510
EUR ,00
trajanje
13 dni
Prijavi se Povpraševanje
Povpraševanje

Potovanje v Kenijo je obvezno doživetje vsakega svetovnega popotnika. Potujemo v samo osrčje Afrike, v deželo, kjer se robovi dinamičnih mest prelivajo v prostrane savane. V tej pustolovščini bomo raziskovali Nairobi, mlado prestolnico Kenije in njene hrupne ulice, katerih zaščitni znak so matatu, barviti mestni avtobusi. Nairobi je morda edina prestolnica na svetu, ki meji na nacionalni park, v katerem živijo zebre, žirafe in druge živali. Ljubke žirafe bomo hranili v posebnem centru, namenjenem njihovi zaščiti.

Bogat živalski svet bomo imeli priložnost spoznati na fakultativnem safariju v Keniji, v enem od njenih nacionalnih parkov. Z našimi fotoobjektivi lovimo veliko afriško peterko – leva, slona, ​​bivola, leoparda in nosoroga.

Po razburljivem safariju se odpravimo na plažo Diani. Plaža Diani je najlepša plaža v Keniji in ena najlepših plaž v Afriki. Tam ostanemo nekaj dni in uživamo v belem pesku, pogledu na Indijski ocean in razburljivih morskih aktivnostih, obiščemo pa tudi znano restavracijo, ki se nahaja v jami.

Mombasa je največje pristanišče in nekdanja prestolnica Kenije. V njej bomo občudovali arhitekturo, ki priča o arabskih, azijskih in evropskih vplivih na življenje v Keniji.

Ste pripravljeni na pravo afriško avanturo?


Pot
Zagreb
Istanbul
Nairobi
Mombasa
Diani Beach
Istanbul
Zagreb

Prevoz
Letalo, Lokalni prevoz, Vlak
Namestitev
Hotel
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvaška
Destinacije
Kenija
Vrste potovanj
Oddaljene destinacije
Koda potovanja
KE2
Zahtevnost
Primerno za otroke
Ne
Velikost skupine
Max 20 ,

Načrt in program

Načrt in program velja za odhode 5. 10. 202423. 10. 2024

Zbor skupine na letališču "Franjo Tuđman" v Zagrebu dve uri in pol pred poletom. Popoldan polet v Nairobi s postankom v Istanbulu.

Prevoz

 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Zagreb – Istanbul z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Istanbul – Nairobi z vključenimi pristojbinami

Kraj

 • Zagreb
 • Istanbul

Zgodnji jutranji prihod v Nairobi, transfer do hotela in namestitev. Popoldan nas po želji čaka ogled glavnega mesta Kenije. Dobrodošli v Nairobiju! Mesto je bilo ustanovljeno leta 1899, osem let pozneje pa je postalo prestolnica. Njegovo ime izhaja iz masajskega izraza "enkare nairobi", kar pomeni "hladna voda", in se nanaša na reko Nairobi, ki teče skozi mesto. Čeprav se nahaja tik pod ekvatorjem, je podnebje v mestu milo skozi vse leto, saj se mesto nahaja na 1600-1800 m nadmorske višine. Prepoznavni simbol mesta so matatu, minibusi, ki izstopajo s svojo barvito zunanjostjo. Na samem robu mesta je Nairobi National Park, kjer je mogoče videti zebre in žirafe, ki se sprehajajo po savani, v ozadju pa se dvigajo nebotičniki. Obiščemo Giraffe Center, ki je bil ustanovljen leta 1979 z namenom zaščite ogroženih žiraf v vzhodni Afriki, in opazujemo žirafe, ki svoje dolge vratove spustijo dovolj nizko, da jih lahko nahranimo.

Prevoz

 • Prevoz od letališča do namestitve

Namestitev

Hotel v Nairobiju 2 noči

Kraj

 • Nairobi

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Zajtrk v hotelu. Po zajtrku se odpravimo proti nacionalnemu parku Maasai Mara. Vožnja traja približno 6 ur. Namestimo se, pojemo kosilo in gremo na ogled Masajske vasi. Obiskali bomo pleme Maasai in spoznali njihove dnevne aktivnosti v vasi. Pleme Maasai se je vztrajno borilo proti suženjstvu in živelo skupaj z večino divjih živali. Območja, kjer danes živijo, veljajo za ena najlepših območij vzhodne Afrike. Vrnitev v namestitev in večerja.

Za tiste, ki se ne boste udeležili fakultativnega safarija v narodni park Masai Mara, predlagamo obisk narodnega parka Nairobi.

Namestitev

Hotel v Nairobiju 1 noč

Kraj

 • Nairobi

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Maasai Mara je eden najbolj znanih ekosistemov na svetu. Na tem prostranstvu živi ogromno divjih živali, sloni, krokodili, zebre, levi, noji, hijene in mnoge druge. V tem parku poteka tudi selitev gnujev, največja selitev v svetu živali, od julija do oktobra. Divje živali nas čakajo, zato se zgodaj zbudimo in se odpravimo na safari avanturo. Po zajtrku vzamemo kosilo za zraven in se odpravimo na vožnjo v iskanju velikih pet – leva, slona, ​​bivola, leoparda in nosoroga. Po safariju se odpravimo do prenočišča, kjer nas čaka večerja.

Namestitev

Hotel v Nairobiju 1 noč

Kraj

 • Nairobi

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Po zajtrku se odjavimo iz namestitve, vzamemo lunch pakete in se odpravimo nazaj v Nairobi. Vozimo se približno 6 ur. Prosti čas ob prihodu v namestitev.

Namestitev

Hotel v Nairobiju 1 noč

Fakultativni izleti

Fakulativni izlet v Kibero, največji slum v Afriki. Kibera je predmestje v Nairobiju, ki so ga naselili revni delavci iz različnih delov Kenije, ki so želeli priti v glavno mesto. Po največjem afriškem barakarskem naselju nas vodijo prebivalci Kibere, ki nam razložijo, kako živijo, razkažejo hiše, v katerih živijo s svojimi družinami, ki so jih samostojno zgradili iz blata in lesa, nas seznanijo z različnimi pobudami, ki jih poskušajo uresničiti. V občini, nam razložijo, kako so uspeli pridobiti vodo in elektriko ter nam pokažejo šolo, ki jo gradijo za svoje najmlajše krajane. Prihajamo na srečanje s pravim vsakdanjikom tega ljudstva.

Namestitev

Hotel v Nairobiju 1 noč

Kraj

 • Nairobi

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Odjava iz nastanitve. Poslovimo se od prestolnice in se odpravimo proti obali. Z vlakom potujemo do Mombase, nato pa se odpravimo v hotel na najlepši plaži v Keniji – Diani Beach. Ta čudovita plaža velja za eno najlepših plaž v celi Afriki. Namestitev in počitnice.

Prevoz

 • Prevoz na relaciji Nairobi – Mombasa
 • Prevoz od Mombase do namestitve v Dianiju

Namestitev

Hotel v Diani Beachu 1 noč

Kraj

 • Nairobi
 • Mombasa
 • Diani Beach

Hrana

 • Zajtrk × 1

Uživanje na plaži Diana. Možnost odhoda v jamo Ali Barbour's, tečaj potapljanja, kitesurfanja, izlet na peskovnik ali samo poležavanje. Vsak dan igramo odbojko, nogomet na mivki ali pa se samo sprostimo... Tri noči na plaži Diana.

Namestitev

Hotel v Diani Beachu 1 noč

Kraj

 • Diani Beach

Hrana

 • Zajtrk × 3

Otok Wasini je majhen otok, ki se nahaja ob južni obali Kenije. Otok je znan po svojih čudovitih plažah, koralnih grebenih in tradicionalni svahili kulturi. Ogled začnemo z jadranjem na tradicionalnih dhow čolnih in uživamo v slikovitem pogledu na obalo. Imeli bomo priložnost potopiti se v podvodni svet koralnih vrtov, morskega narodnega parka Kisite-Mpunguti in opazovati delfine. Nato bomo uživali v morski hrani na svahili način, spoznavali kulinarične sposobnosti otoka. Obiskali bomo zgodovinske jame Shimoni, ki so služile kot skrivališča za sužnje. To doživetje ponuja popolno kombinacijo morske avanture, kulturnega raziskovanja in naravnih lepot v tem nedotaknjenem tropskem raju.

Namestitev

Hotel v Diani Beachu 1 noč

Kraj

 • Diani Beach

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Danes imamo na rasporedu fakultativni izlet – ogled Mombase. Mombasa je drugo največje mesto v Keniji in največje pristanišče, tj. otok, ki je s celino povezan z mostovi. Mombasa je za obiskovalce vedno zanimiva, tako zaradi vsakodnevnega vrveža kot zaradi svojih kulturnih in etničnih razlik, odlično povezanih v harmonično celoto. Mesto so pred stoletji poseljevala ljudstva z Bližnjega vzhoda in hindujci, tako da je večina prebivalstva islamske vere. Bližina nacionalnih parkov in podeželskih skupnosti daje temu mestu poseben čar. V spremstvu lokalnega vodnika si bomo ogledali trdnjavo Fort Jesus, zgrajeno v 16. stoletju. Danes se za tem dragocenim zgodovinskim muzejem nahaja čudovit park s pogledom na ocean, kjer lahko zleknjeni pod palmo ali baobabom ob druženju z domačini poslušamo različne zanimive zgodbe. Pozornost zagotovo pritegne staro mestno jedro. Mestno jedro je posejano s trgovinami s spominki in obrtjo ter polno prebivalcev, ki krožijo po labirintu tipičnih afriških ulic. Spoznali bomo pristna gospodinjstva, zgrajena v arabskem in indijskem tradicionalnem stilu. V starem mestnem jedru je tudi Bela hiša, prvi ameriški konzulat in stara pošta, ki so jo zgradili hindujci za pošiljanje novic in denarja domov po železnici. Ulica Biashara ponuja najrazličnejše kenijske tkanine, svetlih, a lepo prelitih barv, tu pa je tudi simbol mesta – »okle Mombase«. Obiskali bomo tudi lokalno tržnico začimb in kenijske hrane. Imeli bomo priložnost videti tudi staro pristanišče, kjer že od leta 1937 vozijo današnji trajekti in iz katerih so v preteklosti vozili kenijske sužnje.

Namestitev

Hotel v Diani Beachu 1 noč

Kraj

 • Diani Beach

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Robinson Sandbank se nahaja v bližini plaže Diani. Odvisno od sprememb na morju tisti dan, nas bo zasebni tuk tuk pobral iz hotela in nas odpeljal do plaže Baobab, kjer se bomo vkrcali na čoln. Ustavljali se bomo na različnih mestih in opazovali pisane vrste rib. Uživali bomo tudi v snorklanju okoli pisanih koralnih grebenov ob plaži Diani. Pred vrnitvijo v prenočišče bomo uživali v kopanju.

Namestitev

Hotel v Diani Beachu 1 noč

Kraj

 • Diani Beach

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Zapustitev namestitve in polet proti Nairobiju v večernih urah. Prihod v Nairobi v večernih urah.

Prevoz

 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Mombasa– Nairobi z vključenimi pristojbinami

Kraj

 • Diani Beach

Hrana

 • Zajtrk × 1

Polet proti Istanbulu v zgodnjih jutranjih urah. Prihod v Zagreb. Konec potovanja.

Prevoz

 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Nairobi – Doha z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Doha – Zagreb z vključenimi pristojbinami

Kraj

 • Istanbul
 • Zagreb

Odhodi in cene

Za več informacij o odhodu, kot so cene, popusti, plačilni pogoji, kliknite na spodnje polje za odhod
Nalaganje…
Nalaganje…
Nalaganje…

Ob prijavi se plača 200 EUR, preostanek cene aranžmaja pa se plača najkasneje 6 tednov pred odhodom.

Cene, objavljene na spletni strani, so izražene s popustom 5% in veljajo za gotovinsko plačilo v poslovalnici, plačilo na transakcijski račun ali enkratno plačilo s kartico. Potovanje je potrebno plačati v največ 3 obrokih (obvezno 1. plačilo ob rezervaciji in zadnje plačilo najkasneje 6 tednov pred datumom odhoda na potovanje. 

Pri kartičnih plačilih na 2 do 12 obrokov (Diners, Maestro Erste, Maestro ZABA, MasterCard ZABA, Visa ZABA, Maestro PBZ, Visa PBZ in Visa Premium PBZ) se plača polna cena potovanja brez 5% popusta.

Plačilo s karticami na obroke je možno izključno s karticami, ki so izdane v Republiki Hrvaški.

Za plačilo na transakcijski račun z računa izven EU in plačilo s kartico Revolut nosite strošek provizije, ki vam jo obračuna banka. 

Kaj je vključeno

Namestitev

Hotel v Nairobiju Primer 6 noči
Hotel v Diani Beachu Primer 5 noči

Prevoz

 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Zagreb – Istanbul z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Istanbul – Nairobi z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz od letališča do namestitve
 • Prevoz na relaciji Nairobi – Mombasa
 • Prevoz od Mombase do namestitve v Dianiju
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Mombasa– Nairobi z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Nairobi – Doha z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Doha – Zagreb z vključenimi pristojbinami

Hrana

12 × Zajtrk

Ni vključeno v ceno

 • Mednarodno zdravstveno zavarovanje (lahko se uredi preko agencije)
 • Individualni stroški potnika v času potovanja
 • Fakultativni izleti in vstopnice za kulturno-zgodovinske spomenike

Fakultativni izleti

Opomba! Termini in cene fakultativnih izletov so informativni in spremenljivi ter so odvisni od prostih terminov v krajih, števila prijavljenih potnikov in objektivnih okoliščin.

Ogled Nairobija

Ogled Nairobija
Cena: 40,00 USD

Nairobi predstavlja moderno in urbano središče Kenije, bolj poznano kot zeleno mesto v soncu. Z vzpostavitvijo železnice leta 1899 se je mesto začelo širiti in cveteti. Trenutno je najpomembnejše poslovno in kulturno središče v vzhodni Afriki. V 19. stoletju je bilo mesto zanimivo za lovce na veliko divjad, prav zaradi dejstva, da so v bližini samega mesta prostranstva, kjer živijo neulovljive in divje živalske vrste.

Urbano središče Nairobija nam daje vtis, da nismo v Afriki, ampak da se sprehajamo po modernem zahodnem mestu. Obiščemo znamenitosti, kot so parlament, Kenijski mednarodni center in glavni trg. Narodna manjšina, ki živi v Nairobiju, je pleme Masai, kar daje mestu poseben kulturni vpliv. Zato bomo imeli priložnost obiskati Masajsko tržnico, kjer bomo uživali v barvitosti, umetnosti in kulturi tega ljudstva. Kupili bomo lahko afriške slike, lesene figure, ročno izdelan nakit in torbice. Da bi razumeli velikost samega mesta, se odpravimo na razgledno ploščad, kjer lahko vidimo nekaj najbolj znanih nebotičnikov mesta, zelenje, ki ga obdaja, pa tudi gorske vrhove.

Cena izleta vključuje: organiziran prevoz po itinerarju, lokalnega vodnika v angleškem jeziku in storitve predstavnika naše agencije.

Safari v NP Masai Mara

Safari v NP Masai Mara
Cena: od 550,00 USD do 700,00 USD

Maasai Mara se nahaja v jugozahodni Keniji, ob meji s Tanzanijo, in je pravzaprav nadaljevanje nacionalnega parka Serengeti. Ime je dobil po reki Mara, ki teče skozi to območje, in po lokalnem plemenu Masai, ki ga naseljuje. Je prava poslastica za ljubitelje afriških živali, saj lahko prav tu srečate velikih pet Afrike – leva, leoparda, slona, ​​nosoroga in bivola. Obstajajo tudi druge vrste afriških živali, pa tudi več kot 570 vrst ptic. Prvi dan zgodaj zjutraj, okoli 6:00, se z džipi odpravimo iz hotela proti narodnemu parku Masai Mara. Vožnja traja približno 6 ur. Po vožnji vstopimo v nacionalni park, se odpravimo do prenočišč in kosila, nato pa se začne naša safari avantura po afriški savani. Safari vožnjo zaključimo okoli 18. ure in se odpravimo na večerjo ter prenočitev v kampu. Naslednji dan se zbudimo zgodaj zjutraj in po zajtrku začnemo našo avanturo znova. Na koncu safarija si ogledamo Masajsko vas. Uživamo še zadnje trenutke bivanja v naravi in ​​se počasi pripravljamo na povratek v hotel v Nairobiju. Povratek v Nairobi je predviden v poznih večernih urah.

Cena vključuje: prevoz, vstopnica za safari, inštruktor safarija, kosilo in večerja prvi dan, nočitev v kampu, zajtrk, kosilo in večerja drugi dan, nočitev v kampu, zajtrk in kosilo tretji dan, napitnina za inštruktorje safarija, obisk Masajske vasi

Cena ne vključuje: doplačila za enoposteljno sobo

Kaj prinesti na safari: oblačila v pastelnih barvah (NE: svetle in fluorescentne barve, rdeča, črna, modra), dolge hlače in rokave proti komarjem in za ponoči, udobne čevlje , kapo in sončna očala, kremo za zaščito pred soncem, šal, s katerim lahko preprečite vdihavanje prahu, repelent proti komarjem, rezervna oblačila za preoblačenje, telefone, polnilce in zunanje baterije, zdravila in higienske pripomočke.

Opomba: za izvedbo izleta so potrebni najmanj trije prijavljeni potniki, ki se morajo prijaviti takoj ob prijavi na potovanje. Za tri prijavljene potnike je cena potovanja 700 USD.

Masai vas

Masai vas
Cena: 50,00 EUR

Masai Mara je eden najbolj znanih ekosistemov na svetu. Na tem prostranstvu živi ogromno divjih živali, sloni, krokodili, zebre, levi, noji, hijene in mnogi drugi, v tem parku poteka tudi selitev gnujev, največja selitev v svetu živali. V okviru tega izleta bomo obiskali pleme Masai in spoznali njihove vsakodnevne aktivnosti v vasi. Pleme Masai se je vztrajno borilo proti suženjstvu in živelo skupaj z večino divjih živali. Območja, kjer danes živijo, veljajo za ena najlepših območij vzhodne Afrike.

Cena izleta vključuje: organiziran prevoz po itinerarju, lokalnega vodnika v angleškem jeziku in storitve predstavnika naše agencije.

Kibera

Kibera
Cena: od 55,00 EUR do 75,00 EUR

Kibera je soseska v Nairobiju, ki so jo naselili revni delavci iz različnih delov Kenije, ki so želeli priti v glavno mesto. Po največjem afriškem barakarskem naselju nas vodijo prebivalci Kibere, ki nam razložijo, kako živijo, razkažejo hiše, v katerih živijo s svojimi družinami, ki so jih samostojno zgradili iz blata in lesa, nas seznanijo z različnimi pobudami, ki jih poskušajo uresničiti. V občini, nam razložijo, kako so uspeli pridobiti vodo in elektriko ter nam pokažejo šolo, ki jo gradijo za svoje najmlajše krajane. Prihajamo na srečanje s pravim vsakdanjikom tega ljudstva.

Cena vključuje: prevoz, lokalno vodenje. 

Cena ne vključuje: napitnine za lokalnega vodnika

Wasini otok

Wasini otok
Cena: 80,00 EUR

Otok Wasini je majhen otok, ki se nahaja ob južni obali Kenije. Otok je znan po svojih čudovitih plažah, koralnih grebenih in tradicionalni svahili kulturi. Ogled začnemo z jadranjem na tradicionalnih dhow čolnih in uživamo v slikovitem pogledu na obalo. Imeli bomo priložnost potopiti se v podvodni svet koralnih vrtov, morskega narodnega parka Kisite-Mpunguti in opazovati delfine. Nato bomo uživali v morski hrani na svahili način, spoznavali kulinarične sposobnosti otoka. Obiskali bomo zgodovinske jame Shimoni, ki so služile kot skrivališča za sužnje. To doživetje ponuja popolno kombinacijo morske avanture, kulturnega raziskovanja in naravnih lepot v tem nedotaknjenem tropskem raju.

Cena izleta vključuje: organiziran prevoz, vožnjo z ladjico, opazovanje delfinov (v kolikor bodo razmere primerne), snorklanje, kosilo, lokalno vodenje v angleškem jeziku in storitve predstavnika naše agencije.

Ogled Mombase

Ogled Mombase
Cena: 60,00 USD

Mombasa je drugo največje mesto v Keniji in največje pristanišče, tj. otok, ki je s celino povezan z mostovi. Mombasa je za obiskovalce vedno zanimiva, tako zaradi vsakodnevnega vrveža kot zaradi svojih kulturnih in etničnih razlik, odlično povezanih v harmonično celoto. Mesto so pred stoletji poseljevala ljudstva z Bližnjega vzhoda in hindujci, tako da je večina prebivalstva islamske vere. Bližina nacionalnih parkov in podeželskih skupnosti daje temu mestu poseben čar. V spremstvu lokalnega vodnika si bomo ogledali trdnjavo Fort Jesus, zgrajeno v 16. stoletju. Danes se za tem dragocenim zgodovinskim muzejem nahaja čudovit park s pogledom na ocean, kjer lahko zleknjeni pod palmo ali baobabom ob druženju z domačini poslušamo različne zanimive zgodbe. Pozornost zagotovo pritegne staro mestno jedro. Mestno jedro je posejano s trgovinami s spominki in obrtjo ter polno prebivalcev, ki krožijo po labirintu tipičnih afriških ulic. Spoznali bomo pristna gospodinjstva, zgrajena v arabskem in indijskem tradicionalnem stilu. V starem mestnem jedru je tudi Bela hiša, prvi ameriški konzulat in stara pošta, ki so jo zgradili hindujci za pošiljanje novic in denarja domov po železnici. Ulica Biashara ponuja najrazličnejše kenijske tkanine, svetlih, a lepo prelitih barv, tu pa je tudi simbol mesta – »okle Mombase«. Obiskali bomo tudi lokalno tržnico začimb in kenijske hrane. Imeli bomo priložnost videti tudi staro pristanišče, kjer že od leta 1937 vozijo današnji trajekti in iz katerih so v preteklosti vozili kenijske sužnje.

Cena izleta vključuje: organiziran prevoz po itinerarju, lokalnega vodnika v angleškem jeziku in storitve predstavnika naše agencije.

Peščena laguna Robinson

Peščena laguna Robinson
Cena: 20,00 EUR

Robinson Sandbank se nahaja v bližini plaže Diani. Odvisno od sprememb na morju tisti dan, nas bo zasebni tuk tuk pobral iz hotela in nas odpeljal do plaže Baobab, kjer se bomo vkrcali na čoln. Ustavljali se bomo na različnih mestih in opazovali pisane vrste rib. Uživali bomo tudi v snorklanju okoli pisanih koralnih grebenov ob plaži Diani. Pred vrnitvijo v prenočišče bomo uživali v kopanju.

Cena izleta vključuje: organiziran prevoz, vožnjo z ladjico, snorklanje, lokalno vodenje, storitve predstavnika agencije v hrvaškem ali srbskem jeziku

Namestitev

Hotel v Nairobiju /

Hotel v Nairobiju
To je primer namestitve, ki jo lahko pričakujete. Dejanska namestitev je lahko drugačna, vendar podobna v tem, kar nudi.

Hotel v Nairobiju je namestitveni objekt z dvoposteljnimi sobami z lastno kopalnico. Storitev je na osnovi nočitve z zajtrkom.

Hotel v Diani Beachu

Hotel v Diani Beachu
To je primer namestitve, ki jo lahko pričakujete. Dejanska namestitev je lahko drugačna, vendar podobna v tem, kar nudi.

Hotel v Diana Beach je namestitveni objekt, ki ima dvoposteljne sobe z lastno kopalnico. Storitev je na osnovi nočitve z zajtrkom.

Koristne informacije

Tukaj boste našli koristne informacije o destinaciji, pa tudi nekaj nasvetov za to potovanje.

Pomembne opombe

Prosimo, da natančno preberete te opombe. Zelo pomembna se nam zdi dobra informiranost potnikov, ki omogoča manj nesporazumov med potovanjem in bolj prijetno izkušnjo potovanja.

 • Organizator paketnega aranžmaja je turistična agencija Neobična putovanja d.o.o., Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID koda: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponujena kombinacija potovalnih storitev je paketni aranžma v smislu Zakona o opravljanju dejavnosti v turizmu.
 • Potovanje je organizirano za najmanj 10 in največ 35 potnikov na termin za potovanje z letalom oziroma najmanj 40 in največ 95 potnikov na avtobus za potovanje z avtobusom, razen če je v pogodbi o paketnem aranžmaju navedeno drugače.
 • Organizator lahko odpove pogodbo o paketnem potovanju pred začetkom izvajanja paketnega aranžmaja in potniku vrne vsa prejeta plačila za paketni aranžma v celoti, brez obveznosti plačila odškodnine potniku, če je število prijavljenih oseb za turistični aranžma manjše od navedenega minimalnega števila potnikov in če organizator potnika obvesti o odpovedi pogodbe v roku, določenem v pogodbi, vendar najkasneje: a) 20 dni pred pričetkom paket-aranžmaja za potovanja, ki trajajo več kot šest dni, b) sedem dni pred začetkom paketnega aranžmaja za potovanja, ki trajajo od dva do šest dni, oziroma c) 48 ur pred začetkom turističnega aranžmaja za potovanja, ki trajajo manj kot dva dni.
 • Potnik lahko odpove pogodbo o paketnem potovanju kadarkoli pred začetkom turističnega paketa. Potem organizator izgubi pravico do dogovorjene cene aranžmaja in lahko od potnika zahteva plačilo standardne provizije za odstop od pogodbe, ki temelji na obdobju od trenutka odpovedi pogodbe do začetka veljavnosti paket aranžmaja in pričakovani prihranek stroškov organizatorja ter prihodek od zagotavljanja potovalnih storitev drugemu uporabniku. V skladu s standardnimi stroški odpovedi pogodbe organizator ob odpovedi potovanja do 45 dni pred začetkom potovanja zadrži minimalni znesek plačan ob prijavi na potovanje, v vseh ostalih primerih pa se izračuna lestvica odpovedi iz Splošnih pogojev potovanja.
 • Ker nekatere lokalne nastanitve in lokalni prevozi niso prilagojeni osebam z omejeno mobilnostjo, to potovanje ni priporočljivo za osebe z omejeno mobilnostjo.
 • V agenciji Neobična putovanja d.o.o. lahko sklenete turistično zavarovanje, v sodelovanju z zavarovalnico UNIQA osiguranje d.d. Možno je skleniti prostovoljno turistično zdravstveno zavarovanje, nezgodno zavarovanje, zavarovanje prtljage, zavarovanje odpovedi ali prekinitve leta, zavarovanje pred zamudo leta in zavarovanje odgovornosti. Zavarovanje odpovedi ali prekinitve potovanja je možno vplačati najkasneje v 5 delovnih dneh od dneva sklenitve aranžmaja. Ostale opcije lahko plačate do 7 dni pred odhodom. Cena zavarovanja je odvisna od trajanja aranžmaja in od celotne vsote aranžmaja. Za natančen izračun nas lahko kontaktirate na kontakt@jungletribe.si.
 • Vsem potnikom priporočamo plačilo zavarovanja za primer odpovedi ali prekinitve potovanja. Zavarovanje lahko poravnate v agenciji Neobična putovanja d.o.o., v sodelovanju z zavarovalnico UNIQA osiguranje d.d., ali neposredno pri eni od zavarovalnic. V primeru utemeljenega razloga za odpoved potovanja (po pogojih izbrane zavarovalnice) potnik, ki je vplačal zavarovanje odpovedi ali prekinitve potovanja, uveljavlja povračilo stroškov pri zavarovalnici.
 • Vsi potni listi morajo biti veljavni najmanj 180 dni (6 mesecev) od datuma zaključka paketnega aranžmaja.
 • Organizator/prodajalec ne odgovarja za ustno podane podatke.
 • V prevoznih sredstvih je strogo prepovedano kajenje, uživanje alkohola in opojnih substanc.
 • Potniki so dolžni v avtobusu in drugih prevoznih sredstvih ostati na svojih sedežih in jih ne zapuščati na mestih, ki niso namenjena odmorom (meje, kontrolne točke, cestninske postaje ipd.). V primeru, da potnik zapusti vozilo brez predhodnega dogovora s predstavnikom agencije, nosi vse morebitne stroške in posledice sam.
 • Potnik, ki bo s svojim neprimernim vedenjem motil druge potnike ali oviral voznike in predstavnike agencije pri njihovem delu, bo nemudoma izločen s potovanja in vsa odgovornost pa bo prešla nanj.
 • Potnik je dolžan upoštevati urnik, ki ga določi predstavnik agencije na potovanju.
 • Na avtobusnih vožnjah ni možna uporaba stranišča v avtobusih; v skladu z načrtom in programom potovanja se vsake 3-4 ure naredijo odmori (odvisno od lokacije in opremljenosti bencinskega servisa), te potniki lahko izkoristijo za uporabo stranišča.
 • Agencija določi sedežni red, kraj odhoda, kraj odmora in njegovo dolžino.
 • V primeru aranžmajev, ki vključujejo letalsko potovanje, je po nakupu vozovnice vračilo le-teh nemogoče in v tem primeru veljajo pogoji letalskih družb.
 • Cene paket aranžmajev, ki vključujejo letalski prevoz z nizkocenovnimi prevozniki, se lahko spremenijo, po prijavi na potovanje in plačilu zneska za prijavo pa se cene preverijo in potniku se sporoči potrjena cena potovanja.
 • Organizator potovanja ne odgovarja za spremembe letalskih povezav letalskega prevoznika.
 • Vozni redi, ki so navedeni v voznem redu ali pridobljeni s strani organizatorja, se lahko spremenijo in so odvisni izključno od letalskega prevoznika.
 • Organizator potovanja si pridržuje pravico do izbire prevoznih sredstev za prevoz in prevoza do namestitve, če je to fizično možno.
 • Organizator potovanja si pridržuje pravico do popravka dogovorjene cene pred pričetkom potovanja zaradi spremembe menjalnega tečaja ali spremembe tarife prevoznika in v primerih, ki jih določa zakon.
 • Za vse ponujene ali razpoložljive izbirne dodatne storitve v zvezi z načrtom potovanja in programom ali namestitvijo je potrebno organizatorju javiti ob prijavi na potovanje.
 • Če se potnik odloči spremeniti del načrta in programa potovanja, organizator ni dolžan potniku zagotoviti prevoz/zgodnejšo ali kasnejšo prijavo ali odjavo v namestitveni objekt/drugačne nočitve v namestitvenem objektu kot je predvideno v načrtu in programu potovanja.
 • Mladoletni potniki morajo imeti za potovanje overjeno soglasje staršev.
 • Priporočamo, da ste med potovanjem še posebej pozorni na osebne dokumente in denar.
 • Za ta aranžma veljajo Splošni pogoji potovanja.

Opombe glede nastanitve

 • Organizator potovanja si pridržuje pravico do razporeditve sob glede na strukturo sob nastanitvenega objekta; če obstaja možnost, bo organizator potovanja poskušal ugoditi željam potnikov, če bo le to mogoče.
 • V namestitveni objekt se vstopi prvi dan bivanja v skladu s pravili nastanitvenega objekta. Najpogosteje je prijava v popoldanskem času (14. ali 15. ura), odjava zadnji dan bivanja pa običajno do 10. ali 11. ure.
 • Opisi namestitvenih kapacitet so informativne narave.
 • Nekatere dodatne vsebine namestitvenih objektov so na voljo proti doplačilu. Možna so odstopanja in spremembe glede razpoložljivosti nekaterih storitev, saj so le-te odvisne izključno od namestitvenega objekta (npr. sef, parkirišče, mini bar, TV, klima...).
 • Potnik je dolžan spoštovati pravila nastanitvenega objekta in nosi odgovornost za izrečne sankcije s strani osebja nastanitvenega objekta.
 • Nekatere nastanitve v Aziji, Afriki in Latinski Ameriki nimajo tople vode.
 • Nastanitvene zmogljivosti sprejemajo potnike in določajo razporeditev in vrsto sob glede na njihovo razpoložljivost v danem trenutku. Organizator strankam ne more potrditi, ali bodo postelje ločene ali zakonske (velika francoska postelja), prav tako ne more zagotoviti na katerem nadstropju bodo sobe v namestitvenem objektu.
 • Potniki, ki potujejo sami, imajo v nekaterih programih možnost, da so proti doplačilu sami v enoposteljni sobi. Če se potnik želi povezati z drugim potnikom iz skupine in ne želi plačati doplačila, se strinja s povezavo s katero koli osebo iz skupine, ne glede na starost in spol sopotnika. V teh situacijah organizator ne odgovarja za morebitne nevšečnosti ali nesoglasja, ki bi jih potniki imeli na poti.

Opombe glede viz

 • Potniki, ki niso državljani Republike Hrvaške, so se dolžni seznaniti z vizumskim režimom države, v katero potujejo.
 • Nekatera veleposlaništva zahtevajo osebno prisotnost potnikov med postopkom pridobitve vizuma, potniki pa so dolžni upoštevati pravila veleposlaništva.
 • Potniki morajo dokumente za vize predložiti v zahtevanem roku, sicer si morajo potovalno vizo zagotoviti sami.
 • Organizator ne jamči za pridobitev vize in ni pooblaščen za ugotavljanje veljavnosti dokumentov.
 • V primeru nepridobitve vize agencija ne odgovarja.

Opombe o fakultativnih izletih

 • Fakultativni izleti niso obvezni del potovanja, prav tako pa fakultativni izleti niso zajeti v garanciji potovanja.
 • Fakultativne izlete realizirajo lokalne agencije in organizator paket aranžmaja ne odgovarja za izvedbo ali morebitno škodo potniku v zvezi z njimi.
 • Fakultativne izlete vodijo lokalni vodniki po samih krajih v angleškem jeziku. S plačilom izleta potnik sprejema vse pogoje lokalne agencije ali organizatorja fakultativnega izleta brez pravice do ugovora. Naknadne spremembe, spremembe in odpovedi potovanja po plačilu niso možne, prav tako v nobenem primeru ni možno dobiti vračila vplačanega denarja. Lokalna agencija oziroma organizator fakultativnega izleta je dolžan potnike seznaniti s pogoji izleta.
 • Vse potnike prosimo, da se pred vplačilom fakultativnega izleta seznanijo s predvidenim programom in pogoji fakultativnega izleta.
 • Organizator potovanja ne more vplivati na dolžino izleta v določen ciljni kraj, čas odhoda, vrnitev ali ogled ter strokovnost lokalnih vodnikov.
 • Termini in cene fakultativnih izletov so spremenljivi in odvisni od prostih terminov v ciljnih krajih, števila prijavljenih potnikov in objektivnih okoliščin.