Egipt velika tura iz Zagreba

Egipt velika tura iz Zagreba

cena od
1.690
EUR ,00
trajanje
12 dni
Prijavi se Povpraševanje
Povpraševanje

Pripravite se na potovanje v Egipt z Jungle Tribe! Pred vami je več čarobnih dni, polnih spoznavanja bogate zgodovine in naravnih lepot te starodavne in velike dežele! Potovanje začnemo s počitkom v Hurgadi, letovišču na obali Rdečega morja. Bivali bomo v hotelu s storitvijo all inclusive. Uživali bomo na toplem soncu Egipta, osvežitev pa poiskali v turkiznem Rdečem morju. Na fakultativnih izletih bomo raziskovali peščene plaže in bližnje otoke. Potapljali se bomo in spoznavali podvodni svet Rdečega morja. Čaka nas prava avantura, puščavska tura z džipi!

Po sproščujočih počitnicah v Hurgadi nas čaka nepozabna avantura – križarjenje po Nilu in ogled starodavnih templjev. Področje med Luksorjem in Asuanom bomo raziskovali na udobni ladjici, na kateri bomo imeli polni penzion. Tu je velika egipčanska civilizacija gradila templje svojim božanstvom in pokopavala faraone. Ob plovbi po Nilu in postankih na ključnih mestih bomo imeli priložnost iz prve roke raziskati, kaj smo se učili pri pouku zgodovine. Dolina kraljev, tempelj kraljice Hačepsut, Luksor in Karnak... Vse to so kraji, ki vas bodo navdušili in očarali s svojo veličastnostjo na križarjenju po Nilu. Ogled večine templjev in grobnic med križarjenjem je vključen v ceno potovanja!

Na koncu potovanja bomo zapustili neizogibno lokacijo na vsakem potovanju v Egipt. Obiskali bomo Kairo in se odpravili na izlet v Gizo, ki je vključen v ceno izleta, kjer bomo občudovali neverjeten spektakel pred nami – velike piramide.

Vam je program všeč? Ne čakajte, prijavite se in se zaljubite v edinstveni Egipt!


Pot
Zagreb
Istanbul
Hurghada
Luksor
Edfu
Kom Ombo
Asuan
Hurghada
Kairo
Istanbul
Zagreb

Prevoz
Letalo, Lokalni prevoz, Vlak
Namestitev
Hotel, Ladja, Vlak
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvaška
Destinacije
Egipt
Koda potovanja
EG6
Zahtevnost
Primerno za otroke
Da
Velikost skupine
Max 20 ,

Načrt in program

Načrt in program velja za odhode 23. 5. 20245. 9. 202419. 9. 20243. 10. 2024

Zbiranje skupine na letališču dve uri in pol pred poletom. Ob 20:30 letimo za Hurghado, znano počivališče na egiptovski obali Rdečega morja. Let s presedanjem v Istanbulu. Prihod v Istanbul ob 23:40.

Prevoz

 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Zagreb – Istanbul z vključenimi pristojbinami

Kraj

 • Zagreb
 • Istanbul

Polet proti Hurgadi ob 02:05. Prihod v Hurgado ob 03:50. Dobrodošli v Egiptu, deželi bogate zgodovine ter neverjetnih kulturnih in naravnih lepot! Prevoz do nastanitve in čas za počitek. Pred nami je prost dan za uživanje na peščenih plažah Hurghade. Obiščemo lokalno džamijo in pravoslavno cerkev ter akvarij. Šli bomo v različne trgovine in izkoristili prosti čas za naše prve egiptovske nakupe. Vrnitev v namestitev.

Prevoz

 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Istanbul – Hurghada z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz od letališča do namestitve

Namestitev

Gravity Sahl Hasheesh 2 noči

Kraj

 • Hurghada

Hrana

 • Zajtrk, kosilo, večerja, neomejena konzumacija brezalkoholne pijače (all inclusive storitev) × 1

Fakultativni izleti

Danes imamo prost dan za počitek, ki ga lahko izkoristimo tudi za raziskovanje turističnih znamenitosti Hurghade. Možnost fakultativnega izleta z ladjico na otok Orange Bay. Ta otoček se nahaja nasproti Hurgade in je znan tudi pod vzdevkom "Egiptovski Maldivi". Tam uživamo v peščenih plažah in turkizno čistem morju.

Namestitev

Gravity Sahl Hasheesh 1 noč

Kraj

 • Hurghada

Hrana

 • Zajtrk, kosilo, večerja, neomejena konzumacija brezalkoholne pijače (all inclusive storitev) × 1

Fakultativni izleti

Pred nami je prost dan za uživanje na peščenih plažah Hurgade. Tisti, ki iščete avanturo, boste svojo pot našli na fakultativnem izletu - safariju v puščavi. To je eden izmed izletov, ki jih morate obiskati, predstavili vam bodo pravi duh puščavskega Egipta. Ves dan uživamo v edinstvenem ambientu puščave. Najprej bomo jahali kamele, nato pa se bomo vozili s štirikolesniki in s »spider« avtomobili. Z džipi nadaljujemo proti beduinski vasi, kjer spoznamo njihove običaje in uživamo v tradicionalnem trebušnem plesu in plesu tanour. Povratek v nastanitev v večernih urah.

Namestitev

Gravity Sahl Hasheesh 1 noč

Kraj

 • Hurghada

Hrana

 • Zajtrk, kosilo, večerja, neomejena konzumacija brezalkoholne pijače (all inclusive storitev) × 1

Fakultativni izleti

Čas je, da spoznamo še en zaščitni znak Egipta – reko Nil. Preden se vkrcamo na ladjo in začnemo križarjenje, si ogledamo Luksor, znan tudi kot »največji muzej na prostem na svetu«. Ta tempelj je bil zgrajen leta 1400 pr. n. št. Na tem mestu je bilo nekoč znamenito mesto Tebe. Veliko ruševin in artefaktov se je ohranilo do danes in še vedno ohranjajo svojo prvotno obliko. Obiskujemo ogromne spomenike in občudujemo gradbene sposobnosti Egipčanov. Poleg Luksorja si ogledamo še tempelj v Karnaku. Ta kompleks je po nekaterih podatkih največji verski kompleks, ki je bil kdaj zgrajen. Tu so vsako leto praznovali praznik Opet, ki je trajal 27 dni. Po ogledu spektakularnih templjev se vkrcamo na ladjo s petimi zvezdicami in se pripravimo na avanturo in raziskovanje Nila.

Prevoz

 • Prevoz na relaciji Hurghada – Luksor

Namestitev

Rečna križarka 1 noč

Kraj

 • Hurghada
 • Luksor

Hrana

 • Zajtrk × 1
 • Kosilo × 1
 • Večerja × 1

Dolina kraljev je kraj, kjer se nahaja 64 grobnic starodavnih faraonov. Tukaj so leta 1922 odkrili tudi Tutankamonovo grobnico. Ogled Doline kraljev je pravo popotovanje v zgodovino in veličastnost starega Egipta. Po Dolini kraljev se odpravimo do templja kraljice Hačepsut. Ta pogrebni tempelj je posvečen bogu Amonu in kraljici Hačepsut. Velja za eno najbolj spektakularnih mojstrovin svetovne arhitekture. Sestavljen je iz dveh prepoznavnih širokih nizov stopnic in številnih stebrov, ki se raztezajo po vsej širini templja. Visoke puščavske skale se vrstijo za templjem in ustvarjajo osupljivo kuliso tega veličastnega templja. Možnost fakultativnega izleta - jutranji polet z balonom. Plovba proti Asuanu in nočitev na ladji.

Namestitev

Rečna križarka 1 noč

Kraj

 • Luksor

Hrana

 • Zajtrk, kosilo, večerja (polni penzion) × 1

Fakultativni izleti

Danes obiščemo tempelj Edfu na zanimivem izletu s kočijami. Edfu je eden novejših templjev starega Egipta. Zgrajena je bila v času vladavine dinastije Ptolomejevičev, dokončan pa je bil leta 57 pr. n. št. Je eden najbolje ohranjenih egipčanskih templjev, posvečen bogu Horusu. Po ogledu Edfuja se vrnemo na ladjo in odplujemo v Kom Ombo, kjer si ogledamo istoimenski tempelj. Ta dvojni tempelj je edinstven, saj je posvečen dvema egipčanskima božanstvoma, Sobeku in Horusu. Zato sta v njem dve enaki dvorani, dvorišča, svetišča in sobe. Glede na to, da je imel Sobek videz krokodila, je bilo v templju v preteklosti veliko krokodilov. Po ogledu templja se vrnemo na ladjo, kjer prespimo.

Namestitev

Rečna križarka 1 noč

Kraj

 • Edfu
 • Kom Ombo

Hrana

 • Zajtrk, kosilo, večerja (polni penzion) × 1

Prispemo na jug Egipta, v mesto Asuan, ki je s svojim arhaičnim vzdušjem navdihnilo Agatho Christie, da je napisala enega svojih najbolj znanih del "Smrt na Nilu". Obiščemo arheološko najdišče File. Ta tempeljski kompleks, posvečen boginji Izidi, je zadnji zgrajen v klasičnem egipčanskem slogu. Edinstven je, ker se nahaja na otoku sredi Nila. Čeprav je bil prvotno na otoku File, je bil celoten tempelj, opeko za opeko, prestavljen na otok Agilika med gradnjo Velikega jezu v dvajsetem stoletju. Danes je to eden najpomembnejših egipčanskih templjev. Po Filu si ogledamo Veliki Asuanski jez, enega od najpomembnejših gradbenih projektov v zadnjem času. S tem jezom so Egipčani uspeli regulirati poplavljanje Nila in namakanje zemlje, kar je prineslo veliko korist egipčanskemu gospodarstvu.

Možnost fakultativnega izleta v nubijsko vas. Ta pisana vasica leži na bregovih Nila, do katere priplujemo s tradicionalnimi čolni felucciji. Tovrstna plovba po Nilu, ob razčlenjeni obali Asuana, s številnimi čermi in otočki, medtem ko se ob reki spušča puščava, je res poseben dogodek. Sprehodimo se po tem najbolj barvitem kraju v Egiptu, nakupujemo na lokalnih stojnicah in obiščemo eno od barvitih hiš, kjer ima vsaka družina na dvorišču majhne krokodile kot hišne ljubljenčke. Če imamo čas, se na poti nazaj ustavimo na peščeni plaži in zaplavamo v Nilu!

Namestitev

Rečna križarka 1 noč

Kraj

 • Asuan

Hrana

 • Zajtrk, kosilo, večerja (polni penzion) × 1

Fakultativni izleti

Danes imamo fakultativni izlet do mesta Abu Simbel. Nahaja se približno 240 kilometrov jugozahodno od Asuana, v Abu Simbelu pa sta dva veličastna templja s človeškimi figurami vklesanimi v skalo. Prvi, Veliki tempelj, je tempelj Ramzesa II. iz 13. stoletja pr. n. št., drugi pa je tempelj kraljice Nefertari, Ramzesove najljubše žene. Leta 1968 so templje prestavili na umetni hrib, da ne bi bili potopljeni zaradi nastanka umetnega Naserjevega jezera, ki je nastalo z gradnjo Velikega Asuanskega jezu. Abu Simbel je od leta 1979 na UNESCO-vem seznamu svetovne dediščine.

Po kosilu se odjavimo z ladje. Gremo na postajo in se z nočnim vlakom odpeljemo v Kairo.

Prevoz

 • Prevoz z vlakom v dvoposteljnih spalnih kupejih na relaciji Asuan – Kairo

Namestitev

Vlak 1 noč

Kraj

 • Hurghada

Hrana

 • Zajtrk × 1
 • Kosilo × 1
 • Večerja × 1

Fakultativni izleti

Prihod v Kairo. Transfer do namestitve.

Današnji dan je rezerviran za ogled najstarejšega svetovnega čudesa in zaščitnega znaka Egipta – piramid. Občudujemo arhitekturno čudo piramid in sfinge. Obiščemo tudi Egiptovski muzej v Kairu, kjer je največja zbirka faraonskih starin na svetu. Bogata zbirka muzeja vsebuje eksponate od preddinastičnega do antičnega obdobja.

Prevoz

 • Prevoz od železniške postaje do namestitve v Kairu

Namestitev

Namestitev v Kairu 1 noč

Kraj

 • Kairo

Hrana

 • Zajtrk × 1

Možnost fakultativnega ogleda starega Kaira. Na tem izletu gremo v koptski del mesta, kjer so stoletja živeli pravoslavni kristjani. Po kosilu se odpravimo v islamski Kairo, s številnimi mošejami, medresami in grobnicami. Izlet zaključimo z obiskom bazarja Khan el-Khalili, enega največjih na Bližnjem vzhodu. Polet iz Kaira v Istanbul ob 20.45. Prihod v Istanbul okoli polnoči.

Prevoz

 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Cairo – Istanbul z vključenimi pristojbinami

Kraj

 • Kairo

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Povezava na let za Zagreb. Let za Zagreb ob 06:55. Vrnitev v Zagreb okoli 08:00 in konec potovanja.

Prevoz

 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Istanbul – Zagreb z vključenimi pristojbinami

Kraj

 • Istanbul
 • Zagreb

Odhodi in cene

Za več informacij o odhodu, kot so cene, popusti, plačilni pogoji, kliknite na spodnje polje za odhod
Nalaganje…
Nalaganje…
Nalaganje…
Nalaganje…

Ob prijavi se plača 100 EUR, preostanek cene aranžmaja pa se plača najkasneje 6 tednov pred odhodom.

Cene, objavljene na spletni strani, so izražene s popustom 5% in veljajo za gotovinsko plačilo v poslovalnici, plačilo na transakcijski račun ali enkratno plačilo s kartico. Potovanje je potrebno plačati v največ 3 obrokih (obvezno 1. plačilo ob rezervaciji in zadnje plačilo najkasneje 6 tednov pred datumom odhoda na potovanje. 

Pri kartičnih plačilih na 2 do 12 obrokov (Diners, Maestro Erste, Maestro ZABA, MasterCard ZABA, Visa ZABA, Maestro PBZ, Visa PBZ in Visa Premium PBZ) se plača polna cena potovanja brez 5% popusta.

Plačilo s karticami na obroke je možno izključno s karticami, ki so izdane v Republiki Hrvaški.

Za plačilo na transakcijski račun z računa izven EU in plačilo s kartico Revolut nosite strošek provizije, ki vam jo obračuna banka.

Kaj je vključeno

Namestitev

Gravity Sahl Hasheesh Primer 4 noči
Rečna križarka Primer 4 noči
Vlak Primer 1 noč
Namestitev v Kairu Primer 1 noč

Prevoz

 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Zagreb – Istanbul z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Istanbul – Hurghada z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz od letališča do namestitve
 • Prevoz na relaciji Hurghada – Luksor
 • Prevoz z vlakom v dvoposteljnih spalnih kupejih na relaciji Asuan – Kairo
 • Prevoz od železniške postaje do namestitve v Kairu
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Cairo – Istanbul z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Istanbul – Zagreb z vključenimi pristojbinami

Hrana

3 × Zajtrk, kosilo, večerja, neomejena konzumacija brezalkoholne pijače (all inclusive storitev) , 4 × Zajtrk , 2 × Kosilo , 2 × Večerja , 3 × Zajtrk, kosilo, večerja (polni penzion)

Ni vključeno v ceno

 • Fakultativni izleti in vstopnice za kulturno-zgodovinske spomenike
 • Turistična viza za Egipt (25 $)
 • Obvezna napitnina 30$ – deli se na osebje ladje, vodiče in voznike

Fakultativni izleti

Opomba! Termini in cene fakultativnih izletov so informativni in spremenljivi ter so odvisni od prostih terminov v krajih, števila prijavljenih potnikov in objektivnih okoliščin.

Safari v puščavi

Safari v puščavi
Cena: 50,00 USD

Celodnevni izlet. Za en dan postanemo Lawrence Arabski in se podamo na pustolovščino skozi puščavo! Ves dan uživamo v edinstvenem ambientu puščave. Najprej bomo jahali kamele, nato pa se bomo vozili s štirikolesnikom in se po puščavskem terenu vozili s »spider« avtomobili. Z džipi nadaljujemo proti beduinski vasi, kjer spoznamo njihove običaje in uživamo v tradicionalnem trebušnem plesu in plesu tanour. Povratek v hotel v večernih urah.

Cena vključuje: transfer, jahanje kamel, vožnja s štirikolesniki, vožnja s spider-carom, vožnja z džipi, obisk beduinske vasi, trebušni ples in ples tanour, kosilo, voditelj potovanja

Otok Orange Bay

Otok Orange Bay
Cena: 55,00 USD

Celodnevni izlet v enega najlepših krajev ob Rdečem morju. Zjutraj se z ladjo odpravimo na otok, ki je zaradi turkiznega morja in peščenih plaž znan pod vzdevkom "Egiptovski Maldivi". Dan preživimo sproščeno na peščenih plažah, kopamo se v toplem morju in uživamo v potapljanju. Egipt je eno najbolj znanih krajev za potapljanje, zaradi obilice koral in različnih vrst rib. Popoln poletni dan!

Cena vključuje: transfer iz hotela, vožnjo z ladjico, kosilo, opremo za snorklanje, vodenje

Cena ne vključuje: pristojbine za čoln ($5)

Polet z balonom v Luksorju

Polet z balonom v Luksorju
Cena: 130,00 USD

Vaše bivanje v Luksorju ne bi bilo enako brez pogleda na mesto iz ptičje perspektive - iz balona! Transfer z ladje na drugo stran Nila, na Zahodni breg, kjer je izhodišče za polet z balonom, odpravimo se ob 4:00. Po varnostnem sestanku in predstavitvi se boste povzpeli v košaro balona in se pripravili na vzlet. Stran od dnevne gneče boste mirno pluli po nebu nad zahodno obalo Luksorja in opazovali znamenitosti, kot je na primer spomenik v Tebah. Ko bo zgodnje jutranje sonce vzšlo nad vzhodno obalo, bodo mesto in okoliške gore osvetljene v osupljivih zlatih odtenkih. Vaš strokovni vodnik vas bo razveselil tudi z zgodovinskimi zgodbami, ko si boste ogledovali znamenitosti, kot sta tempelj kraljice Hačepsut in Karnak ter druge znamenitosti. Po pristanku gremo nazaj na ladjo, obogateni z doživetjem Egipta iz najlepše perspektive. 

Cena vključuje: transfer, čaj in kavo, 45-minutni polet nad Luksorjem, potrdilo o poletu

Nubijska vas

Nubijska vas
Cena: 40,00 USD

Nubijska vas je pisana vas na bregovih Nila, do katere se pripeljemo s tradicionalnimi čolni felucciji. Tovrstna plovba po Nilu, ob razčlenjeni obali Asuana, s številnimi skalami in otočki, medtem ko se ob reki spušča puščava, je res poseben dogodek. Sprehodimo se po tem najbolj barvitem mestu v Egiptu, nakupujemo na lokalnih stojnicah in obiščemo eno od barvitih hiš, kjer ima vsaka družina na dvorišču majhne krokodile kot hišne ljubljenčke. Če imamo čas, se na poti nazaj ustavimo na peščeni plaži in zaplavamo v Nilu!

Abu Simbel

Abu Simbel
Cena: 110,00 USD

Na ta izlet se odpravimo v zgodnjih jutranjih urah, okoli štirih zjutraj. Potujemo proti jugu, vožnja pa traja približno 3 in pol ure. Abu Simbel, ki leži približno 240 km jugozahodno od Asuana, je dom dveh veličastnih templjev s človeškimi figurami, vklesanimi v skalo. Prvi, Veliki tempelj, je tempelj Ramzesa II. iz 13. stoletja pr n. št., drugi pa je tempelj kraljice Nefertari, Ramzesove najljubše žene. Leta 1968 so templje prestavili na umetni hrib, da jih ne bi potopilo ustvarjanje umetnega Naserjevega jezera, ki je nastalo z gradnjo Velikega Asuanskega jezu. Abu Simbel je od leta 1979 na UNESCO-vem seznamu svetovne dediščine. Ogled templjev traja približno 2 uri, za izvedbo izleta pa morajo biti prijavljene minimalno 4 osebe.

Ogled starega Kaira

Ogled starega Kaira
Cena: 40,00 USD

Na tem celodnevnem izletu obiščemo stari Kairo. Na prvi etapi izleta si ogledamo koptski del mesta, ki so ga skozi zgodovino naseljevali pravoslavni kristjani. Znotraj obzidja so cerkve in ozke ulice. Obiščemo več verskih objektov, med njimi tudi cerkev, kjer sta se skrila Marija in Jožef z malim Jezusom! Po kosilu se odpravimo v islamski Kairo, srednjeveško četrt s stotinami mošej, grobnic in utrdb. Ta četrt se nahaja znotraj obzidja in je vključena na UNESCO seznam svetovne dediščine. Izlet zaključimo s prostim časom na bazarju Khan el-Khalili, enem največjih na Bližnjem vzhodu.

Namestitev

Gravity Sahl Hasheesh

Gravity Sahl Hasheesh
To je primer namestitve, ki jo lahko pričakujete. Dejanska namestitev je lahko drugačna, vendar podobna v tem, kar nudi.

Gravity Sahl Hasheesh***** (po lokalni kategorizaciji) je nastanitveni objekt, ki ima dvoposteljne sobe z lastno kopalnico. Hotel ponuja bogato vsebino, ki se spodobi za objekt visoke kategorizacije. Storitev je all inclusive.

Spletna stran https://hotelsgravity.com/

Rečna križarka

Rečna križarka
To je primer namestitve, ki jo lahko pričakujete. Dejanska namestitev je lahko drugačna, vendar podobna v tem, kar nudi.

Namestitev na rečni križarki z polnim penzionom.

Vlak

Vlak
To je primer namestitve, ki jo lahko pričakujete. Dejanska namestitev je lahko drugačna, vendar podobna v tem, kar nudi.

Prevoz z vlakom v dvoposteljnih spalnih kupejih.

Namestitev v Kairu

Namestitev v Kairu
To je primer namestitve, ki jo lahko pričakujete. Dejanska namestitev je lahko drugačna, vendar podobna v tem, kar nudi.

Hotel**** (po lokalni kategorizaciji) je nastanitveni objekt, ki ima dvoposteljne sobe z lastno kopalnico. Ime hotela bo potrjeno po sestavi skupine, najkasneje pa dva tedna pred odhodom.

Drugi odhodi za Evropo Egipt

Koristne informacije

Tukaj boste našli koristne informacije o destinaciji, pa tudi nekaj nasvetov za to potovanje.

Pomembne opombe

Prosimo, da natančno preberete te opombe. Zelo pomembna se nam zdi dobra informiranost potnikov, ki omogoča manj nesporazumov med potovanjem in bolj prijetno izkušnjo potovanja.

 • Organizator paketnega aranžmaja je turistična agencija Neobična putovanja d.o.o., Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID koda: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponujena kombinacija potovalnih storitev je paketni aranžma v smislu Zakona o opravljanju dejavnosti v turizmu.
 • Potovanje je organizirano za najmanj 10 in največ 35 potnikov na termin za potovanje z letalom oziroma najmanj 40 in največ 95 potnikov na avtobus za potovanje z avtobusom, razen če je v pogodbi o paketnem aranžmaju navedeno drugače.
 • Organizator lahko odpove pogodbo o paketnem potovanju pred začetkom izvajanja paketnega aranžmaja in potniku vrne vsa prejeta plačila za paketni aranžma v celoti, brez obveznosti plačila odškodnine potniku, če je število prijavljenih oseb za turistični aranžma manjše od navedenega minimalnega števila potnikov in če organizator potnika obvesti o odpovedi pogodbe v roku, določenem v pogodbi, vendar najkasneje: a) 20 dni pred pričetkom paket-aranžmaja za potovanja, ki trajajo več kot šest dni, b) sedem dni pred začetkom paketnega aranžmaja za potovanja, ki trajajo od dva do šest dni, oziroma c) 48 ur pred začetkom turističnega aranžmaja za potovanja, ki trajajo manj kot dva dni.
 • Potnik lahko odpove pogodbo o paketnem potovanju kadarkoli pred začetkom turističnega paketa. Potem organizator izgubi pravico do dogovorjene cene aranžmaja in lahko od potnika zahteva plačilo standardne provizije za odstop od pogodbe, ki temelji na obdobju od trenutka odpovedi pogodbe do začetka veljavnosti paket aranžmaja in pričakovani prihranek stroškov organizatorja ter prihodek od zagotavljanja potovalnih storitev drugemu uporabniku. V skladu s standardnimi stroški odpovedi pogodbe organizator ob odpovedi potovanja do 45 dni pred začetkom potovanja zadrži minimalni znesek plačan ob prijavi na potovanje, v vseh ostalih primerih pa se izračuna lestvica odpovedi iz Splošnih pogojev potovanja.
 • Ker nekatere lokalne nastanitve in lokalni prevozi niso prilagojeni osebam z omejeno mobilnostjo, to potovanje ni priporočljivo za osebe z omejeno mobilnostjo.
 • V agenciji Neobična putovanja d.o.o. lahko sklenete turistično zavarovanje, v sodelovanju z zavarovalnico UNIQA osiguranje d.d. Možno je skleniti prostovoljno turistično zdravstveno zavarovanje, nezgodno zavarovanje, zavarovanje prtljage, zavarovanje odpovedi ali prekinitve leta, zavarovanje pred zamudo leta in zavarovanje odgovornosti. Zavarovanje odpovedi ali prekinitve potovanja je možno vplačati najkasneje v 5 delovnih dneh od dneva sklenitve aranžmaja. Ostale opcije lahko plačate do 7 dni pred odhodom. Cena zavarovanja je odvisna od trajanja aranžmaja in od celotne vsote aranžmaja. Za natančen izračun nas lahko kontaktirate na kontakt@jungletribe.si.
 • Vsem potnikom priporočamo plačilo zavarovanja za primer odpovedi ali prekinitve potovanja. Zavarovanje lahko poravnate v agenciji Neobična putovanja d.o.o., v sodelovanju z zavarovalnico UNIQA osiguranje d.d., ali neposredno pri eni od zavarovalnic. V primeru utemeljenega razloga za odpoved potovanja (po pogojih izbrane zavarovalnice) potnik, ki je vplačal zavarovanje odpovedi ali prekinitve potovanja, uveljavlja povračilo stroškov pri zavarovalnici.
 • Vsi potni listi morajo biti veljavni najmanj 180 dni (6 mesecev) od datuma zaključka paketnega aranžmaja.
 • Organizator/prodajalec ne odgovarja za ustno podane podatke.
 • V prevoznih sredstvih je strogo prepovedano kajenje, uživanje alkohola in opojnih substanc.
 • Potniki so dolžni v avtobusu in drugih prevoznih sredstvih ostati na svojih sedežih in jih ne zapuščati na mestih, ki niso namenjena odmorom (meje, kontrolne točke, cestninske postaje ipd.). V primeru, da potnik zapusti vozilo brez predhodnega dogovora s predstavnikom agencije, nosi vse morebitne stroške in posledice sam.
 • Potnik, ki bo s svojim neprimernim vedenjem motil druge potnike ali oviral voznike in predstavnike agencije pri njihovem delu, bo nemudoma izločen s potovanja in vsa odgovornost pa bo prešla nanj.
 • Potnik je dolžan upoštevati urnik, ki ga določi predstavnik agencije na potovanju.
 • Na avtobusnih vožnjah ni možna uporaba stranišča v avtobusih; v skladu z načrtom in programom potovanja se vsake 3-4 ure naredijo odmori (odvisno od lokacije in opremljenosti bencinskega servisa), te potniki lahko izkoristijo za uporabo stranišča.
 • Agencija določi sedežni red, kraj odhoda, kraj odmora in njegovo dolžino.
 • V primeru aranžmajev, ki vključujejo letalsko potovanje, je po nakupu vozovnice vračilo le-teh nemogoče in v tem primeru veljajo pogoji letalskih družb.
 • Cene paket aranžmajev, ki vključujejo letalski prevoz z nizkocenovnimi prevozniki, se lahko spremenijo, po prijavi na potovanje in plačilu zneska za prijavo pa se cene preverijo in potniku se sporoči potrjena cena potovanja.
 • Organizator potovanja ne odgovarja za spremembe letalskih povezav letalskega prevoznika.
 • Vozni redi, ki so navedeni v voznem redu ali pridobljeni s strani organizatorja, se lahko spremenijo in so odvisni izključno od letalskega prevoznika.
 • Organizator potovanja si pridržuje pravico do izbire prevoznih sredstev za prevoz in prevoza do namestitve, če je to fizično možno.
 • Organizator potovanja si pridržuje pravico do popravka dogovorjene cene pred pričetkom potovanja zaradi spremembe menjalnega tečaja ali spremembe tarife prevoznika in v primerih, ki jih določa zakon.
 • Za vse ponujene ali razpoložljive izbirne dodatne storitve v zvezi z načrtom potovanja in programom ali namestitvijo je potrebno organizatorju javiti ob prijavi na potovanje.
 • Če se potnik odloči spremeniti del načrta in programa potovanja, organizator ni dolžan potniku zagotoviti prevoz/zgodnejšo ali kasnejšo prijavo ali odjavo v namestitveni objekt/drugačne nočitve v namestitvenem objektu kot je predvideno v načrtu in programu potovanja.
 • Mladoletni potniki morajo imeti za potovanje overjeno soglasje staršev.
 • Priporočamo, da ste med potovanjem še posebej pozorni na osebne dokumente in denar.
 • Za ta aranžma veljajo Splošni pogoji potovanja.

Opombe glede nastanitve

 • Organizator potovanja si pridržuje pravico do razporeditve sob glede na strukturo sob nastanitvenega objekta; če obstaja možnost, bo organizator potovanja poskušal ugoditi željam potnikov, če bo le to mogoče.
 • V namestitveni objekt se vstopi prvi dan bivanja v skladu s pravili nastanitvenega objekta. Najpogosteje je prijava v popoldanskem času (14. ali 15. ura), odjava zadnji dan bivanja pa običajno do 10. ali 11. ure.
 • Opisi namestitvenih kapacitet so informativne narave.
 • Nekatere dodatne vsebine namestitvenih objektov so na voljo proti doplačilu. Možna so odstopanja in spremembe glede razpoložljivosti nekaterih storitev, saj so le-te odvisne izključno od namestitvenega objekta (npr. sef, parkirišče, mini bar, TV, klima...).
 • Potnik je dolžan spoštovati pravila nastanitvenega objekta in nosi odgovornost za izrečne sankcije s strani osebja nastanitvenega objekta.
 • Nekatere nastanitve v Aziji, Afriki in Latinski Ameriki nimajo tople vode.
 • Nastanitvene zmogljivosti sprejemajo potnike in določajo razporeditev in vrsto sob glede na njihovo razpoložljivost v danem trenutku. Organizator strankam ne more potrditi, ali bodo postelje ločene ali zakonske (velika francoska postelja), prav tako ne more zagotoviti na katerem nadstropju bodo sobe v namestitvenem objektu.
 • Potniki, ki potujejo sami, imajo v nekaterih programih možnost, da so proti doplačilu sami v enoposteljni sobi. Če se potnik želi povezati z drugim potnikom iz skupine in ne želi plačati doplačila, se strinja s povezavo s katero koli osebo iz skupine, ne glede na starost in spol sopotnika. V teh situacijah organizator ne odgovarja za morebitne nevšečnosti ali nesoglasja, ki bi jih potniki imeli na poti.

Opombe glede viz

 • Potniki, ki niso državljani Republike Hrvaške, so se dolžni seznaniti z vizumskim režimom države, v katero potujejo.
 • Nekatera veleposlaništva zahtevajo osebno prisotnost potnikov med postopkom pridobitve vizuma, potniki pa so dolžni upoštevati pravila veleposlaništva.
 • Potniki morajo dokumente za vize predložiti v zahtevanem roku, sicer si morajo potovalno vizo zagotoviti sami.
 • Organizator ne jamči za pridobitev vize in ni pooblaščen za ugotavljanje veljavnosti dokumentov.
 • V primeru nepridobitve vize agencija ne odgovarja.

Opombe o fakultativnih izletih

 • Fakultativni izleti niso obvezni del potovanja, prav tako pa fakultativni izleti niso zajeti v garanciji potovanja.
 • Fakultativne izlete realizirajo lokalne agencije in organizator paket aranžmaja ne odgovarja za izvedbo ali morebitno škodo potniku v zvezi z njimi.
 • Fakultativne izlete vodijo lokalni vodniki po samih krajih v angleškem jeziku. S plačilom izleta potnik sprejema vse pogoje lokalne agencije ali organizatorja fakultativnega izleta brez pravice do ugovora. Naknadne spremembe, spremembe in odpovedi potovanja po plačilu niso možne, prav tako v nobenem primeru ni možno dobiti vračila vplačanega denarja. Lokalna agencija oziroma organizator fakultativnega izleta je dolžan potnike seznaniti s pogoji izleta.
 • Vse potnike prosimo, da se pred vplačilom fakultativnega izleta seznanijo s predvidenim programom in pogoji fakultativnega izleta.
 • Organizator potovanja ne more vplivati na dolžino izleta v določen ciljni kraj, čas odhoda, vrnitev ali ogled ter strokovnost lokalnih vodnikov.
 • Termini in cene fakultativnih izletov so spremenljivi in odvisni od prostih terminov v ciljnih krajih, števila prijavljenih potnikov in objektivnih okoliščin.