Kapadokija in Antalija iz Zagreba

Kapadokija in Antalija iz Zagreba

cena od
1.230
EUR ,00
zdaj od
1.030
EUR ,00
trajanje
8 dni
Prijavi se Povpraševanje
Povpraševanje

Antalija in Kapadokija - na tem potovanju raziskujemo tisto najlepše v Turčiji. Našo turško pustolovščino začnemo v čarobni Kapadokiji, deželi balonov, čudovitih konj in podzemnih mest. Doživeli bomo nepozaben polet z balonom nad dolinami Kapadokije. Kapadokija v perzijščini pomeni »dežela lepih konj«, zato bomo njeno lepoto raziskovali na konju.Turčijo bomo odkrivali skozi tisto, kar jo zares dela posebno – njeno bogato kuhinjo. Na turi z džipi ali štirikolesniki po hribih in dolinah ne bo manjkalo pustolovskega duha. Obiskali bomo podzemna mesta, ki so jih skozi stoletja v skalah izklesala številna ljudstva, ki so tukaj iskala zavetje.

Po Kapadokiji nas čaka Antalija. To mesto in istoimenska regija se nahajata na sredozemski obali, turiste pa privlačijo lepota obale, dramatično ozadje gore Taurus, ki se dviga nad mestom, in slapovi, ki se nahajajo v tej regiji. Nastanjeni smo v Sideju, enem najpomembnejših mest Male Azije v času antike. Ogledamo si Antalijo, kopamo se v Sredozemskem morju in se predajamo toplemu južnemu soncu. Na fakultativnem izletu obiščemo naravni fenomen Pammukale – terasaste mineralne bazene, ki predstavljajo eno največjih turističnih znamenitosti Turčije. Obiskali bomo tudi slap Duden, iz katerega se istoimenska reka izliva v Sredozemsko morje.

Pred vami so počitnice, ki Vam bodo za vedno ostale v spominu!


Pot
Zagreb
Istanbul
Kapadokija
Antalija
Istanbul
Zagreb

Prevoz
Letalo, Lokalni prevoz
Namestitev
Hotel
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvaška
Destinacije
Evropa, Turčija
Koda potovanja
TR35
Zahtevnost
Primerno za otroke
Da
Velikost skupine
Max 20 ,

Načrt in program

Načrt in program velja za odhode 7. 7. 2024

Zbor skupine na letališču "Franjo Tuđman" v Zagrebu dve uri pred poletom. Polet proti Istanbulu v jutranjih urah. Prihod v Istanbul okoli poldneva in prijava na let proti Nevşehirju. Prihod v popoldanskih urah in prevoz do nastanitve. Dobrodošli v Kapadokiji, deželi pisanih balonov, čudovitih konjev in nenavadne pokrajine! Namestitev v sobe in prosti čas za raziskovanje nove destinacije!

Prevoz

 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Zagreb – Istanbul z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Istanbul - Nevşehir z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz od letališča do namestitve

Namestitev

La Fairy Cappadocia hotel 1 noč

Kraj

 • Zagreb
 • Istanbul
 • Kapadokija

Pred nami je ena najlepših izkušenj v življenju - fakultativni jutranji polet z balonom nad Kapadokijo. Doživite čarobno jutro v Turčiji, poletite nad Kapadokijo ob sončnem vzhodu in občudujte znamenitosti pod vami! Ta kraj bo za vedno ostal v naših srcih. Občutek svobode, ki ga boste občutili med letenjem po nebu, napolnjenem z baloni, bo nenadomestljiv, pokrajina prekrita s snežno odejo pa vas bo navdala z mirom in nepredstavljivim občutkom lepote. Po poletu z balonom imamo prosti čas za raziskovanje.

Po nepozabnem letu z balonom se odpravimo na fakultativni izlet –  srce Kapadokije. Če bi ime te zgodovinsko zelo pomembne regije prevedli v slovenščino, bi to pomenilo "dežela lepih konjev". Stoletja so se na tem območju mešali vplivi Perzije, Aleksandra Velikega, rimskih vladarjev in prvih kristjanov, danes pa je ta regija del Turčije in pomembna turistična destinacija. Zanj so značilne nenavadne geološke formacije, vklesane v beli kamen (beli vulkanski pepel). Spoznavamo čarobno Kapadokijo in od lokalnega vodnika izvemo podrobnosti o kamninah v regiji, nato pa imamo prosti čas za oglede in sprehode. Seznam krajev, ki jih bomo obiskali, vključuje ogromen samostanski kompleks muzeja na prostem Göreme, slikovito vasico Uçhisar z značilnim »gradom«, Avanos, znan po delavnicah in glinenih izdelkih, Dolino ljubezni, Dolino menihov in dolino domišljije.

Namestitev

La Fairy Cappadocia hotel 1 noč

Kraj

 • Kapadokija

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Prebujanje in zajtrk. Ta dan začnemo z fakultativnim izletom s konji. Glede na to, da je Kapadokija znana kot »dežela čudovitih konjev«, je idealen kraj za raziskovanje z galopom skozi njena čarobna prostranstva. Na tej turi obiščemo najlepše doline v Kapadokiji – Dolino mečev, dolino Meskendir in Rdečo dolino. Peljemo se mimo nasadov jabolk, marelic, lešnikov in vinogradov, kjer pridelujejo domače vino. Pot, ki ji sledimo, vodi do vulkanskih skalnatih hribov mimo čudovitih pravljičnih dimnikov, cerkva in čudovitih pogledov na naravo, kamor koli se obrnemo. 

Popoldne imamo možnost fakultativnega izleta safari z džipi. Na fakultativni izlet se odpravimo glede na čas sončnega zahoda, to je približno 3 ure in pol preden sonce zaide. Obiščemo Dolino golobov, ki se nahaja v mestu Uçhisar, od koder se ponuja najlepši panoramski razgled na regijo. Ta del je prepoznaven tudi po izrezljanih golobih, delo staroselcev tega kraja. Tu bomo šli tudi mimo mostu Ibrahimpaşa, ki se je prej imenoval Babayan, in si ogledali njegove fascinantne kamnite hiše. Tu je tudi dolina Pancarlık s cerkvijo, ob pogledu na katero ne moremo ostati ravnodušni. Zaradi naravnih lepot doline in njene zgodovine se bomo počutili kot v pravljici! Obiščemo tudi dolino Gomeda, to je fascinanten podzemni del Kapadokije, ki je prepleten kot mreža rovov, vsak del mreže pa se konča v temni jami. Končno imamo pogled na drugo najvišjo skalno formacijo v regiji Ortahisar. Ob sončnem zahodu in kozarcu vina bo vzdušje popolno!

Zvečer nas čaka fakultativni izlet - tradicionalni turška večerja. Večer začnemo z odhodom v edinstveno restavracijo, ki se nahaja v jami, kjer nas čaka večerja s tremi hodi, bogata s turškimi okusi. Ob večerji uživamo ob zvokih turškega melosa in tradicionalnih plesih iz različnih regij Turčije, kot sta ples z ognjem in kavkaški ples z noži. Vrhunec večera je nastop trebušnih plesalk. V tem plesu pa se bomo imeli priložnost preizkusiti tudi sami. Super druženje in večer, ki bo ostal še dolgo v spominu!

Namestitev

La Fairy Cappadocia hotel 1 noč

Kraj

 • Kapadokija

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Zgodnja jutranja odjava iz hotela in odhod proti Antaliji. Transfer do letališča v Kayseriju. Prihod v čudovito pokrajino Antalije v popoldanskih urah. Po namestitvi v hotelu bomo imeli prosti čas za uživanje na plažah.

Prevoz

 • Prevoz od namestitve do letališča
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Kayseri – Antalya z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz od letališča do namestitve

Namestitev

Laren Family Hotel & Spa 1 noč

Kraj

 • Kapadokija
 • Antalija

Hrana

 • Zajtrk × 1

Izlet začnemo z ogledom starega mestnega jedra Antalije. Sprehodimo se po ulicah in obiščemo Hadrijanova vrata, stolp z uro in mošejo Yivliminare ter staro pristanišče. Iz pristanišča se odpravimo na enourno vožnjo z ladjo. Uživamo v sproščujoči energiji morja okoli nas in čudovitem razgledu na Antalijo. Po plovbi sledi kosilo, nato pa nas čaka eno od naravnih čudes: slap Düden. Da si ga ogledamo iz panoramske perspektive, nas vodnik popelje do skal. Tam bomo opazovali 40 metrov visok slap, občudovali zvočno in vizualno kombinacijo slapa in Sredozemskega morja. Naša zadnja točka tega izleta bo vožnja z žičnico Tünektepe. Na istoimenskem hribu, zadnji postaji žičnice, nas čakajo neverjetni razgledi na Antalijo in naravo, ki obdaja mesto.

Namestitev

Laren Family Hotel & Spa 1 noč

Kraj

 • Antalija

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Dopoldanski odhod na fakultativni izlet v eno največjih turističnih znamenitosti Turčije: Pamukkale. Približno 3 ure se vozimo (med potjo naredimo odmor) do naravnega fenomena, izvira termalne vode, ki se preliva po travertinskih terasah. Pamukkale v turščini pomeni "bombažni grad". Na vrhu Pamukkale je Hierapolis, eno najpomembnejših starodavnih mest v Turčiji. To mesto imenujejo tudi »Sveto mesto«. Ustanovljen je bil v 2. stoletju pred našim štetjem, vendar njegove glavne značilnosti izvirajo iz poznejših rimskih časov.

Po Hierapolisu bomo obiskali Pamukkale. Edinstvena bela struktura gore je nastala s kombinacijo vremenskih razmer, naravne termalne vode, ki teče v njej, in kemičnih reakcij. Celotno pot bomo prehodili bosi, stopali v ribnike in termalno vodo, ki priteka iz struge. Med sprehodom lahko fotografirate ta čudež narave in izkoristite zdravstvene prednosti belega blata na travertinskih terasah. Po kosilu lahko uživate v prostem času v Kleopatrinem bazenu (vstopnina se doplača). Ta starodavni bazen je nastal naravno, po potresu in poplavi termalne vode. Vstopnina za bazen se plača dodatno in znaša 130 lir (približno 5 EUR) za dve uri in vključuje možnost uporabe garderobe, ki se prav tako zaračuna. Obiskovalci morajo prinesti svojo brisačo ali pa jo kupiti v trgovini v zdravilišču. V kavarni ob bazenu strežejo pijače in lahke obroke. Vrnitev v namestitev.

Namestitev

Laren Family Hotel & Spa 1 noč

Kraj

 • Antalija

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Odhod v jutranjih urah (okoli 9:00) v marino v Kemerju in vkrcanje na ladjo s katero plujemo ob obali. Uživamo v kopanju in plavanju na plaži Phaselis, ki se nahaja v starodavnem mestu z istim imenom. Po kosilu nas čaka še več užitkov v kristalno čistem morju na enem izmed najbolj priljubljenih krajev za kopanje, v bližini gusarske jame! Povratek v namestitev okoli 17:00.

Namestitev

Laren Family Hotel & Spa 1 noč

Kraj

 • Antalija

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Polet proti Istanbulu v popoldanskih urah. Prihod v Istanbul v popoldanskih urah in prijava na polet proti Zagrebu. Povratek v Zagreb v večernih urah in konec potovanja.

Prevoz

 • Prevoz od namestitve do letališča
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Antalija – Istanbul z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Istanbul – Zagreb z vključenimi pristojbinami

Kraj

 • Antalija
 • Istanbul
 • Zagreb

Hrana

 • Zajtrk × 1

Odhodi in cene

Za več informacij o odhodu, kot so cene, popusti, plačilni pogoji, kliknite na spodnje polje za odhod
Nalaganje…
Nalaganje…

Ob prijavi se plača 100 EUR, preostanek cene aranžmaja pa se plača najkasneje 6 tednov pred odhodom.

Cene, objavljene na spletni strani, so izražene s popustom 5% in veljajo za gotovinsko plačilo v poslovalnici, plačilo na transakcijski račun ali enkratno plačilo s kartico. Potovanje je potrebno plačati v največ 3 obrokih (obvezno 1. plačilo ob rezervaciji in zadnje plačilo najkasneje 6 tednov pred datumom odhoda na potovanje. 

Pri kartičnih plačilih na 2 do 12 obrokov (Diners, Maestro Erste, Maestro ZABA, MasterCard ZABA, Visa ZABA, Maestro PBZ, Visa PBZ in Visa Premium PBZ) se plača polna cena potovanja brez 5% popusta.

Plačilo s karticami na obroke je možno izključno s karticami, ki so izdane v Republiki Hrvaški.

Za plačilo na transakcijski račun z računa izven EU in plačilo s kartico Revolut nosite strošek provizije, ki vam jo obračuna banka.

Kaj je vključeno

Namestitev

La Fairy Cappadocia hotel Primer 3 noči
Laren Family Hotel & Spa Primer 4 noči

Prevoz

 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Zagreb – Istanbul z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Istanbul - Nevşehir z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz od letališča do namestitve
 • Prevoz od namestitve do letališča
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Kayseri – Antalya z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz od letališča do namestitve
 • Prevoz od namestitve do letališča
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Antalija – Istanbul z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Istanbul – Zagreb z vključenimi pristojbinami

Hrana

7 × Zajtrk

Ni vključeno v ceno

 • Mednarodno zdravstveno zavarovanje (lahko se uredi preko agencije)
 • Individualni stroški potnika v času potovanja
 • Fakultativni izleti in vstopnice za kulturno-zgodovinske spomenike

Fakultativni izleti

Opomba! Termini in cene fakultativnih izletov so informativni in spremenljivi ter so odvisni od prostih terminov v krajih, števila prijavljenih potnikov in objektivnih okoliščin.

Srce Kapadokije

Srce Kapadokije
Cena: od 70,00 EUR do 80,00 EUR

Izlet se začne zjutraj (okoli 09:30). Spoznavamo čarobno Kapadokijo in od lokalnega vodiča izvemo podrobnosti o kamninah v regiji. Nato imamo prosti čas za oglede in sprehode. Seznam krajev, ki jih bomo obiskali, vključuje:

 • Ogromen samostanski kompleks Göreme Open Air Museum, kjer si bomo ogledali najlepše v skale vklesane cerkve zgodnjekrščanskih menihov. Glavna značilnost cerkva v Kapadokiji, pa tudi njihova edinstvenost, so slikovite freske in način okraševanja sten prvih kristjanov. Uživamo v razgledu, spoznavamo zgodnje krščanstvo in meniško življenje v Kapadokiji.
 • Uçhisar – slikovita vasica s prepoznavnim »gradom«, ki je pravzaprav še ena geološka tvorba
 • Avanos, mestece na bregovih Rdeče reke (Kızılırmak), ki je obenem tudi najdaljša reka v Turčiji. Znana je po delavnicah in izdelkih iz gline, ki naj bi jih izdelovali Hetiti v drugem tisočletju pred Kristusom. Raziskujemo mesto in obiščemo delavnice, kjer spoznavamo glinene in keramične mojstrovine. Domačini v živo prikazujejo proizvodne tehnike iz preteklosti.
 • Dolina ljubezni, ki je svoje ime dobila po zanimivih oblikah dimnikov :)
 • Paşabağı s svojimi nenavadnimi oblikami gob! Paşabağı se imenuje tudi Dolina menihov zaradi kapele svetega Šimuna, ki se nahaja v sami dolini, pa tudi zaradi dejstva, da so v dolini stoletja živeli menihi samotarji.
 • Dolina domišljije – Devrent. Ta dolina je polna naravnih skalnih formacij v rdeči barvi, ki večinoma predstavljajo figure živali (kamela, sova, pingvin itd.), vendar jih lahko hitro zamenjamo za nekaj iz naše domišljije. Te fascinantne formacije kamna in apnenčastih skal imenujemo čarobni dimniki.

Vrnitev v namestitev okoli 17:30.

V ceno izleta je vključeno: vstopnice za kulturne in zgodovinske spomenike, lokalno vodenje v angleščini, prevoz, kosilo

Opomba: končna cena izleta je odvisna od števila prijavljenih potnikov in bo potrjena po tem, ko se potniki izjasnijo o sodelovanju na izletu.

Polet z balonom

Polet z balonom
Cena: od 250,00 EUR do 300,00 EUR

Zgodaj zjutraj polet z balonom nad Kapadokijo ob sončnem vzhodu! Čaka vas eno najbolj razburljivih doživetij tega potovanja. Kapadokija je vsako leto razglašena za enega najboljših krajev na svetu za polet z balonom. Ta polet si boste zapomnili vse življenje. Sama vožnja traja približno 3 ure, od tega polet približno 1 uro. Ekskurzija se običajno začne med 4. in 5. uro zjutraj in traja do 7. ali 8. ure zjutraj. Po pristanku bomo nazdravili poletu s šampanjcem. Polet z balonom organizira ena najbolje uvrščenih agencij na tem področju, agencija Butterfly Balloons. Popotnike opozarjamo, da obstaja veliko število agencij, ki ponujajo storitve letenja z balonom, ki je najbolj priljubljen izlet v Kapadokiji, med ponudniki so velike razlike v kakovosti opravljenih storitev, opremljenosti in ceni. Potniki naj bodo zelo previdni v primeru samostojne organizacije ekskurzije. Sam načrt potovanja, njegovo trajanje in splošna možnost organizacije je odvisna od vremenskih razmer, na katere agencija ne more vplivati. Izlet je organiziran prvi dan , tako da imamo v primeru slabega vremena dovolj časa za organizacijo izleta drugi dan.

Cena vključuje: lokalnega vodiča v angleščini, predstavnika agencije, privatni polet z balonom, prevoz, šampanjec.
Cena ne vključuje: hrane, napitnine za lokalne vodiče in voznike ter samostojne stroške.

Opomba: cena izleta je informativna in je odvisna od letnega obdobja, končna cena se določi dva tedna pred odhodom na potovanje.

Tradicionalna turška večerja

Tradicionalna turška večerja
Cena: od 50,00 EUR do 55,00 EUR

Večer začnemo z izletom v edinstveno restavracijo, ki se nahaja v jami, kjer nas čaka večerja s tremi hodi, bogata s turškimi okusi. Ob večerji uživamo ob zvokih turškega melosa in tradicionalnih plesih iz različnih regij Turčije, kot sta ples z ognjem in kavkaški ples z noži. Vrhunec večera je nastop trebušnih plesalk. V tem plesu se bomo imeli priložnost preizkusiti tudi sami. Super druženje in večer, ki bo ostal še dolgo v spominu!

Cena izleta vključuje: večerjo s tremi hodi, neomejeno konzumacijo lokalnih alkoholnih in brezalkoholnih pijač, ples, prevoz od in do hotela.

Opomba: cene izleta so informativne, končna cena izleta bo znana dva tedna pred odhodom na potovanje.

Safari z džipi

Safari z džipi
Cena: 45,00 EUR

Čarobno safari popoldne, ki ga ne boste nikoli pozabili, sončni zahod in kozarec dobrega vina! Fakultativni izlet se izvede v popoldanskem času, odvisno od ure sončnega zahoda. Obiščemo Dolino golobov, ki se nahaja v mestu Uçhisar in ponuja najlepši panoramski razgled v regiji. Za to regijo so značilni izrezljani golobnjaki, ki so jih naredili staroselci. Čaka nas tudi most Ibrahimpaşa, prej imenovan Babayan, in njegove očarljive kamnite hiše. Tu je tudi dolina Pancarlık s cerkvijo, ob pogledu na katero ne moremo ostati ravnodušni. Obiščemo tudi dolino Gomeda, to je fascinanten podzemni del Kapadokije, ki je prepleten kot mreža rovov, vsak del mreže pa se konča v temni jami. Končno, tukaj je druga najvišja skalna formacija v regiji Ortahisar. Ob sončnem zahodu uživajte ob kozarcu dobrega vina za popolno doživetje in užitek! Izlet zaključimo približno 30 minut po sončnem zahodu.

Opombe:

*V džipu boste razporejeni skupaj z drugimi potniki. Največje število oseb v enem džipu je 6. Če želite džip deliti le z eno ali dvema osebama, je cena izleta 55€ na osebo.
*Voditelj skupine ni vodnik, ki bo podajal razlage o pokrajini,  ustavi se samo za fotografije.
*Izvajanje izleta je odvisno od vremenskih razmer.

Opomba: cene izleta so informativne, končna cena bo znana dva tedna pred odhodom na potovanje.

Izlet s konji

Izlet s konji
Cena: 45,00 EUR

Kapadokija, znana kot »dežela lepih konjev«, je popoln kraj za raziskovanje čarobnih prostranstev na konju. Konji imajo posebno mesto v zgodovini Kapadokije, edinstvena in nenavadna območja okoli Göremeja pa lahko pristno doživite na anatolskih ali arabskih konjih! Obiskali bomo najlepše doline v Kapadokiji – Sword Valley, Meskendir Valley in Red Valley. Peljemo se mimo nasadov jabolk, marelic, lešnikov in vinogradov, kjer pridelujejo domače vino. Pot, ki ji sledimo, vodi do vulkanskih skalnatih hribov mimo čudovitih pravljičnih dimnikov, cerkva in čudovitega pogleda na naravo, kamor koli se obrnemo.

Na jahanje lahko gredo osebe do 95 kg

Jahati ne smejo osebe mlajše od 11 let

Opombe: cene izleta so informativne in se menjajo glede na obdobje leta. Končna cena izleta bo znana dva tedna pred odhodom na potovanje.

Ogled Antalye: staro mesto, slapovi Düden, žičnica

Ogled Antalye: staro mesto, slapovi Düden, žičnica
Cena: 80,00 EUR

Izlet začnemo z ogledom starega mestnega jedra Antalije. Sprehodimo se po ulicah in obiščemo Hadrijanova vrata, stolp z uro in mošejo Yivliminare ter staro pristanišče. Iz pristanišča se odpravimo na enourno vožnjo z ladjo. Uživamo v sproščujoči energiji morja okoli nas in čudovitem razgledu na Antalijo. Po plovbi sledi kosilo, nato pa nas čaka eno od naravnih čudes: slap Düden. Da si ga ogledamo iz panoramske perspektive, nas vodnik popelje do skal. Tam bomo opazovali 40 metrov visok slap, občudovali zvočno in vizualno kombinacijo slapa in Sredozemskega morja. Naša zadnja točka tega izleta bo vožnja z žičnico Tünektepe. Na istoimenskem hribu, zadnji postaji žičnice, nas čakajo neverjetni razgledi na Antalijo in naravo, ki obdaja mesto.

*opomba: za zasebni skupinski izlet je potrebnih najmanj 12 prijavljenih potnikov. V primeru, da je prijavljeno manjše število potnikov, se potniki lahko pridružijo drugim turističnim skupinam (do 40 oseb) in v tem primeru je cena izleta 75€.

Pamukkale

Pamukkale
Cena: 125,00 EUR

Jutranji odhod na izlet. Zapeljemo se do naravnega fenomena Pamukkale, izvira termalne vode, ki se preliva po travertinskih terasah. Vožnja traja približno štiri ure (na poti naredimo odmor). Pamukkale v turščini pomeni "bombažni grad". Na vrhu Pamukkale je Hierapolis, eno najpomembnejših starodavnih mest v Turčiji. To mesto imenujejo tudi »Sveto mesto«. Ustanovljen je bil v 2. stoletju pred našim štetjem, vendar njegove glavne značilnosti izvirajo iz poznejših rimskih časov.

Po Hierapolisu se odpravimo na ogled Pamukkal. Hodimo po terasastih skalah, ki so bile zgrajene iz znamenitega travertina. Edinstveno belo strukturo gore je ustvarila kombinacija naravne termalne vode, ki teče v njej, izrazitih vremenskih razmer in kemičnih reakcij. Celotno pot bomo prehodili bosi, stopali v ribnike in termalno vodo, ki priteka iz struge. Med sprehodom lahko fotografirate ta čudež narave in izkoristite zdravstvene prednosti belega blata na travertinskih terasah. Po kosilu lahko uživate v prostem času v Kleopatrinem bazenu (vstopnina se doplača). Ta starodavni bazen je nastal naravno, po potresu in poplavi termalne vode. Vstopnina za bazen se plača dodatno in znaša 130 lir (približno 5 EUR) za dve uri in vključuje možnost uporabe garderobe, ki se prav tako zaračuna. Obiskovalci morajo prinesti svojo brisačo ali pa jo kupiti v trgovini v zdravilišču. V kavarni ob bazenu strežejo pijače in lahke obroke.

V Pamukkalah je tudi možnost jadralnega padalstva.

Vključeno v ceno: prevoz, vstopnine, kosilo, storitve lokalnega vodiča v angleščini

Ni vključeno v ceno: Kleopatrin bazen, paragliding

*Opomba: za zasebni skupinski izlet je potrebnih najmanj 12 prijavljenih potnikov. V primeru, da bo prijavljeno manjše število potnikov, se potniki lahko pridružijo drugim turističnim skupinam (do 40 oseb) in v tem primeru je cena izleta 110€.

Izlet po otokih

Izlet po otokih
Cena: 130,00 EUR

Odhod v jutranjih urah (okoli 9:00) v marino v Kemerju in vkrcanje na ladjo s katero plujemo ob obali. Uživamo v kopanju in plavanju na plaži Phaselis, ki se nahaja v starodavnem mestu z istim imenom. Po kosilu nas čaka še več užitkov v kristalno čistem morju na enem izmed najbolj priljubljenih krajev za kopanje, v bližini gusarske jame! Povratek v namestitev okoli 17:00.

*opomba: za zasebni skupinski izlet je potrebnih najmanj 10 prijavljenih potnikov. V primeru manjšega števila prijavljenih potnikov se lahko potniki pridružijo drugim turističnim skupinam.

Namestitev

La Fairy Cappadocia hotel

La Fairy Cappadocia hotel
To je primer namestitve, ki jo lahko pričakujete. Dejanska namestitev je lahko drugačna, vendar podobna v tem, kar nudi.

La Fairy Cappadocia hotel je namestitveni objekt v Kapadokiji, ki ima dvoposteljne sobe z lastno kopalnico. Storitev je na osnovi nočitve z zajtrkom.

Laren Family Hotel & Spa

Laren Family Hotel & Spa
To je primer namestitve, ki jo lahko pričakujete. Dejanska namestitev je lahko drugačna, vendar podobna v tem, kar nudi.

Laren Family Hotel & Spa je namestitveni objekt v Antalyi, ki ima dvoposteljne sobe. Storitev je na osnovi nočitve z zajtrkom.

Drugi odhodi za Evropo Evropa

Koristne informacije

Tukaj boste našli koristne informacije o destinaciji, pa tudi nekaj nasvetov za to potovanje.

Pomembne opombe

Prosimo, da natančno preberete te opombe. Zelo pomembna se nam zdi dobra informiranost potnikov, ki omogoča manj nesporazumov med potovanjem in bolj prijetno izkušnjo potovanja.

 • Organizator paketnega aranžmaja je turistična agencija Neobična putovanja d.o.o., Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID koda: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponujena kombinacija potovalnih storitev je paketni aranžma v smislu Zakona o opravljanju dejavnosti v turizmu.
 • Potovanje je organizirano za najmanj 10 in največ 35 potnikov na termin za potovanje z letalom oziroma najmanj 40 in največ 95 potnikov na avtobus za potovanje z avtobusom, razen če je v pogodbi o paketnem aranžmaju navedeno drugače.
 • Organizator lahko odpove pogodbo o paketnem potovanju pred začetkom izvajanja paketnega aranžmaja in potniku vrne vsa prejeta plačila za paketni aranžma v celoti, brez obveznosti plačila odškodnine potniku, če je število prijavljenih oseb za turistični aranžma manjše od navedenega minimalnega števila potnikov in če organizator potnika obvesti o odpovedi pogodbe v roku, določenem v pogodbi, vendar najkasneje: a) 20 dni pred pričetkom paket-aranžmaja za potovanja, ki trajajo več kot šest dni, b) sedem dni pred začetkom paketnega aranžmaja za potovanja, ki trajajo od dva do šest dni, oziroma c) 48 ur pred začetkom turističnega aranžmaja za potovanja, ki trajajo manj kot dva dni.
 • Potnik lahko odpove pogodbo o paketnem potovanju kadarkoli pred začetkom turističnega paketa. Potem organizator izgubi pravico do dogovorjene cene aranžmaja in lahko od potnika zahteva plačilo standardne provizije za odstop od pogodbe, ki temelji na obdobju od trenutka odpovedi pogodbe do začetka veljavnosti paket aranžmaja in pričakovani prihranek stroškov organizatorja ter prihodek od zagotavljanja potovalnih storitev drugemu uporabniku. V skladu s standardnimi stroški odpovedi pogodbe organizator ob odpovedi potovanja do 45 dni pred začetkom potovanja zadrži minimalni znesek plačan ob prijavi na potovanje, v vseh ostalih primerih pa se izračuna lestvica odpovedi iz Splošnih pogojev potovanja.
 • Ker nekatere lokalne nastanitve in lokalni prevozi niso prilagojeni osebam z omejeno mobilnostjo, to potovanje ni priporočljivo za osebe z omejeno mobilnostjo.
 • V agenciji Neobična putovanja d.o.o. lahko sklenete turistično zavarovanje, v sodelovanju z zavarovalnico UNIQA osiguranje d.d. Možno je skleniti prostovoljno turistično zdravstveno zavarovanje, nezgodno zavarovanje, zavarovanje prtljage, zavarovanje odpovedi ali prekinitve leta, zavarovanje pred zamudo leta in zavarovanje odgovornosti. Zavarovanje odpovedi ali prekinitve potovanja je možno vplačati najkasneje v 5 delovnih dneh od dneva sklenitve aranžmaja. Ostale opcije lahko plačate do 7 dni pred odhodom. Cena zavarovanja je odvisna od trajanja aranžmaja in od celotne vsote aranžmaja. Za natančen izračun nas lahko kontaktirate na kontakt@jungletribe.si.
 • Vsem potnikom priporočamo plačilo zavarovanja za primer odpovedi ali prekinitve potovanja. Zavarovanje lahko poravnate v agenciji Neobična putovanja d.o.o., v sodelovanju z zavarovalnico UNIQA osiguranje d.d., ali neposredno pri eni od zavarovalnic. V primeru utemeljenega razloga za odpoved potovanja (po pogojih izbrane zavarovalnice) potnik, ki je vplačal zavarovanje odpovedi ali prekinitve potovanja, uveljavlja povračilo stroškov pri zavarovalnici.
 • Vsi potni listi morajo biti veljavni najmanj 180 dni (6 mesecev) od datuma zaključka paketnega aranžmaja.
 • Organizator/prodajalec ne odgovarja za ustno podane podatke.
 • V prevoznih sredstvih je strogo prepovedano kajenje, uživanje alkohola in opojnih substanc.
 • Potniki so dolžni v avtobusu in drugih prevoznih sredstvih ostati na svojih sedežih in jih ne zapuščati na mestih, ki niso namenjena odmorom (meje, kontrolne točke, cestninske postaje ipd.). V primeru, da potnik zapusti vozilo brez predhodnega dogovora s predstavnikom agencije, nosi vse morebitne stroške in posledice sam.
 • Potnik, ki bo s svojim neprimernim vedenjem motil druge potnike ali oviral voznike in predstavnike agencije pri njihovem delu, bo nemudoma izločen s potovanja in vsa odgovornost pa bo prešla nanj.
 • Potnik je dolžan upoštevati urnik, ki ga določi predstavnik agencije na potovanju.
 • Na avtobusnih vožnjah ni možna uporaba stranišča v avtobusih; v skladu z načrtom in programom potovanja se vsake 3-4 ure naredijo odmori (odvisno od lokacije in opremljenosti bencinskega servisa), te potniki lahko izkoristijo za uporabo stranišča.
 • Agencija določi sedežni red, kraj odhoda, kraj odmora in njegovo dolžino.
 • V primeru aranžmajev, ki vključujejo letalsko potovanje, je po nakupu vozovnice vračilo le-teh nemogoče in v tem primeru veljajo pogoji letalskih družb.
 • Cene paket aranžmajev, ki vključujejo letalski prevoz z nizkocenovnimi prevozniki, se lahko spremenijo, po prijavi na potovanje in plačilu zneska za prijavo pa se cene preverijo in potniku se sporoči potrjena cena potovanja.
 • Organizator potovanja ne odgovarja za spremembe letalskih povezav letalskega prevoznika.
 • Vozni redi, ki so navedeni v voznem redu ali pridobljeni s strani organizatorja, se lahko spremenijo in so odvisni izključno od letalskega prevoznika.
 • Organizator potovanja si pridržuje pravico do izbire prevoznih sredstev za prevoz in prevoza do namestitve, če je to fizično možno.
 • Organizator potovanja si pridržuje pravico do popravka dogovorjene cene pred pričetkom potovanja zaradi spremembe menjalnega tečaja ali spremembe tarife prevoznika in v primerih, ki jih določa zakon.
 • Za vse ponujene ali razpoložljive izbirne dodatne storitve v zvezi z načrtom potovanja in programom ali namestitvijo je potrebno organizatorju javiti ob prijavi na potovanje.
 • Če se potnik odloči spremeniti del načrta in programa potovanja, organizator ni dolžan potniku zagotoviti prevoz/zgodnejšo ali kasnejšo prijavo ali odjavo v namestitveni objekt/drugačne nočitve v namestitvenem objektu kot je predvideno v načrtu in programu potovanja.
 • Mladoletni potniki morajo imeti za potovanje overjeno soglasje staršev.
 • Priporočamo, da ste med potovanjem še posebej pozorni na osebne dokumente in denar.
 • Za ta aranžma veljajo Splošni pogoji potovanja.

Opombe glede nastanitve

 • Organizator potovanja si pridržuje pravico do razporeditve sob glede na strukturo sob nastanitvenega objekta; če obstaja možnost, bo organizator potovanja poskušal ugoditi željam potnikov, če bo le to mogoče.
 • V namestitveni objekt se vstopi prvi dan bivanja v skladu s pravili nastanitvenega objekta. Najpogosteje je prijava v popoldanskem času (14. ali 15. ura), odjava zadnji dan bivanja pa običajno do 10. ali 11. ure.
 • Opisi namestitvenih kapacitet so informativne narave.
 • Nekatere dodatne vsebine namestitvenih objektov so na voljo proti doplačilu. Možna so odstopanja in spremembe glede razpoložljivosti nekaterih storitev, saj so le-te odvisne izključno od namestitvenega objekta (npr. sef, parkirišče, mini bar, TV, klima...).
 • Potnik je dolžan spoštovati pravila nastanitvenega objekta in nosi odgovornost za izrečne sankcije s strani osebja nastanitvenega objekta.
 • Nekatere nastanitve v Aziji, Afriki in Latinski Ameriki nimajo tople vode.
 • Nastanitvene zmogljivosti sprejemajo potnike in določajo razporeditev in vrsto sob glede na njihovo razpoložljivost v danem trenutku. Organizator strankam ne more potrditi, ali bodo postelje ločene ali zakonske (velika francoska postelja), prav tako ne more zagotoviti na katerem nadstropju bodo sobe v namestitvenem objektu.
 • Potniki, ki potujejo sami, imajo v nekaterih programih možnost, da so proti doplačilu sami v enoposteljni sobi. Če se potnik želi povezati z drugim potnikom iz skupine in ne želi plačati doplačila, se strinja s povezavo s katero koli osebo iz skupine, ne glede na starost in spol sopotnika. V teh situacijah organizator ne odgovarja za morebitne nevšečnosti ali nesoglasja, ki bi jih potniki imeli na poti.

Opombe glede viz

 • Potniki, ki niso državljani Republike Hrvaške, so se dolžni seznaniti z vizumskim režimom države, v katero potujejo.
 • Nekatera veleposlaništva zahtevajo osebno prisotnost potnikov med postopkom pridobitve vizuma, potniki pa so dolžni upoštevati pravila veleposlaništva.
 • Potniki morajo dokumente za vize predložiti v zahtevanem roku, sicer si morajo potovalno vizo zagotoviti sami.
 • Organizator ne jamči za pridobitev vize in ni pooblaščen za ugotavljanje veljavnosti dokumentov.
 • V primeru nepridobitve vize agencija ne odgovarja.

Opombe o fakultativnih izletih

 • Fakultativni izleti niso obvezni del potovanja, prav tako pa fakultativni izleti niso zajeti v garanciji potovanja.
 • Fakultativne izlete realizirajo lokalne agencije in organizator paket aranžmaja ne odgovarja za izvedbo ali morebitno škodo potniku v zvezi z njimi.
 • Fakultativne izlete vodijo lokalni vodniki po samih krajih v angleškem jeziku. S plačilom izleta potnik sprejema vse pogoje lokalne agencije ali organizatorja fakultativnega izleta brez pravice do ugovora. Naknadne spremembe, spremembe in odpovedi potovanja po plačilu niso možne, prav tako v nobenem primeru ni možno dobiti vračila vplačanega denarja. Lokalna agencija oziroma organizator fakultativnega izleta je dolžan potnike seznaniti s pogoji izleta.
 • Vse potnike prosimo, da se pred vplačilom fakultativnega izleta seznanijo s predvidenim programom in pogoji fakultativnega izleta.
 • Organizator potovanja ne more vplivati na dolžino izleta v določen ciljni kraj, čas odhoda, vrnitev ali ogled ter strokovnost lokalnih vodnikov.
 • Termini in cene fakultativnih izletov so spremenljivi in odvisni od prostih terminov v ciljnih krajih, števila prijavljenih potnikov in objektivnih okoliščin.