Indokina Vietnam, Kambodža, Tajska iz Zagreba

cena od
1.890
EUR ,00
trajanje
20 dni
Prijavi se Povpraševanje
Povpraševanje

Pustolovščina v najbolj znana mesta Indokine. Štartamo iz Vietnama, prvo mesto na našem seznamu je Ho Chi Minh - uživamo v tradicionalnem phoju, peljemo se skozi delto Mekonga, obiščemo tunele Chu Chi. Izvemo vse podrobnosti burne zgodovine Vietnama.

Odpravimo se v Phnom Penh, glavno mesto Kambodže, čarobno državo, polno čudovitih ljudi... Po obisku Phnom Penha se odpravimo v Siam Rep in veličasten tempeljski kompleks Angkor Wat.

Po Kambodži bomo nadaljevali na Tajsko. Čakamo vas v Bangkoku - glavnem mestu Kraljevine Tajske, ki vas bo navdušila s svojimi templji, nočnim življenjem, masažami, plavajočimi tržnicami...


Pot
Zagreb
Doha
Bangkok
Doha
Phuket
Bangkok
Siem Reap
Phnom Penh
Ho Chi Minh
Doha
Zagreb

Prevoz
Letalo, Lokalni prevoz
Namestitev
Hotel, Apartma
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvaška
Destinacije
Kambodža, Tajska, Vietnam
Koda potovanja
VKT5
Zahtevnost
Primerno za otroke
Ne
Velikost skupine
Max 19 ,

Načrt in program

Načrt in program velja za odhode 1. 2. 2024

Zbiranje skupine na letališču "Franjo Tuđman" dve uri pred poletom. Polet iz Zagreba za Doho ob 10:35. Prihod v Doho 17:50.

Prevoz

 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Zagreb – Doha z vključenimi pristojbinami

Kraj

 • Zagreb
 • Doha

Let iz Dohe za Bangkok ob 02:20. Prihod v Bangkok ob 12:40. Let iz Bangkoka za Phuket. Prihod na Phuket. Transfer do hotela in namestitev.

Prevoz

 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Doha – Bangkok z vključenimi pristojbinami
 • Lokalni let na relaciji Bangkok - Phuket z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz od letališča do namestitve

Namestitev

Hotel v Phuketu 1 noč

Kraj

 • Bangkok
 • Doha
 • Phuket

Odhod na izlet v jutranjih urah. Prevoz do opičje jame ("Monkey cave" ali v tajščini "Wat Suwan Kuha"). Ta tempelj, ki se nahaja v jami, ima veliko zgodovinsko, teološko in arheološko vrednost. Imeli bomo priložnost videti številne upodobitve Bude in nahraniti opice, ki prosto tekajo v jami in okoli nje. Krajša vožnja s kanujem okoli otokov in skal. Vožnja z dolgim ​​čolnom do otoka Tapu (Koh Tapu), bolj znanega kot otok Jamesa Bonda. Ta otoček je postal popularen leta 1974, ko so posneli film "The Man with the Golden Gun" z Rogerjem Moorom v glavni vlogi. Na koncu gremo na kosilo v tradicionalno muslimansko plavajočo vas na otoku Panye (Koh Panyee). Po kosilu se je mogoče sprehoditi skozi majhne prehode in ozke ulice te nenavadne vasi vse do mošeje. Prosti čas za nakupe spominkov. Vrnitev v namestitev v popoldanskih urah.

Namestitev

Hotel v Phuketu 1 noč

Kraj

 • Phuket

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Kip Velikega Bude je visok 45 metrov, zgrajen je iz armiranega betona in prekrit z belim marmorjem, ki se sveti, zato ga je mogoče videti iz skoraj vseh delov Phuketa. Nahaja se na vrhu hriba Nakkerd in je eden najbolj svetih krajev v Phuketu. Zraven je zlat kip malega Bude. Za konec se odpravimo še na ogled Phuketa, glavnega mesta otoka. Stari del mesta na vsakem koraku priča o svoji bogati zgodovini, danes pa je zelo priljubljena destinacija glasbenikov in umetnikov z vsega sveta. Zaradi tega je znan tudi kot "hipstersko srce otoka". Močan vpliv Sredozemlja je pustil pečat na arhitekturi, staro mestno jedro pa je znano po pisanih hišah, zgrajenih v kitajsko-portugalskem slogu. Iz tistega obdobja so ostale impresivne kitajske kolonialne palače, zgrajene pred več kot 100 leti. V tem delu mesta si je mogoče ogledati svetišča, templje, urejene in lepo ohranjene trgovine, zanimive kavarne in restavracije, različne muzeje, pa tudi majhno Ulico rdečih svetilk, znano kot Soi Romanee. Danes je v njej običajno fotografirati pare na poročni dan. Tam je tudi najbolj znana lokalna nočna tržnica, ki jo bomo obiskali in kjer boste našli nekaj za vsakogar. Povratek v namestitev v poznih večernih urah.

Namestitev

Hotel v Phuketu 1 noč

Kraj

 • Phuket

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet na otok Phi Phi, kjer so snemali film »Obala«. Eksotični prizori, ki popolnoma zaustavijo dih. Odhod v jutranjih urah. Transfer do pristanišča in vkrcanje na gliser. Obiščemo Maya Bay, dragulj in simbol teh otokov, in se ustavimo ob ogledu lagune Pileh, uživamo v plavanju in turkiznem morju. Gremo mimo vikinške jame in poslušamo zgodbe o starodavnih piratih, prispemo do Monkey beach, kjer je mogoče nahraniti opice. Prosti čas za potapljanje v turkizni vodi z ribami nenavadnih barv. Odmor za kosilo na Phi Phi Donu. Za konec zapustimo Koh Khai, hipijevsko oazo, kjer se bomo sproščali ob poletnih koktajlih in zvokih reggae glasbe. Vrnitev v namestitev v popoldanskih urah. Vrnitev v Phuket.

Namestitev

Hotel v Phuketu 1 noč

Kraj

 • Phuket

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Celodnevni izlet na pravljični arhipelag v Andamanskem morju, 120 km oddaljen od Phuketa. Prevoz do mesta odhoda traja dve uri. Glavni del arhipelaga sestavlja 9 otokov, mi pa bomo obiskali 2 ali 3. Otok 1, Koh Hu Yong, je znan po čudovitih balvanih, ki se raztezajo od plaže in morja do vrha hriba. Razgled z balvanov je čudovit - prizori čistega morja v nenavadno lepem zalivu. Prispemo v jutranjih urah in imamo dovolj časa (nekje 1 uro), ravno toliko, da raziščemo otok in se celo povzpnemo na vrh. Razgled je naravnost popoln! Pred nami je dan poln čudovitih koral, turkizno čistega morja in čudovite pokrajine.

Namestitev

Hotel v Phuketu 1 noč

Kraj

 • Phuket

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Letimo iz Phuketa v Bangkok. Bangkok – »mesto angelov« – vam ponuja popolnoma novo dimenzijo obstoja, nekaj povsem drugačnega od vsega, kar ste doživeli do sedaj. Mesto, podobno New Yorku, prežeto z vzhodnjaško filozofijo, vonji po popru in drugačno vzdušje. Večer preživimo v enem najbolj znanih nebotičnikov s pogledom na neskončne luči Bangkoka. Prihod v nastanitev v večernih urah in prosti čas.

Prevoz

 • Prevoz od namestitve do letališča
 • Lokalni let na relaciji Phuket - Bangkok z vključenimi pristojbinami

Namestitev

Hotel v Bangkoku 1 noč

Kraj

 • Phuket
 • Bangkok

Hrana

 • Zajtrk × 1

Zbudimo se in gremo na fakultativni izlet - Bangkok City Tour. Obiščemo kraljevo palačo, katere gradnja se je začela leta 1782, v času vladavine kralja Rame I., ustanovitelja dinastije Chakri, in je nato postala kraljeva rezidenca. V palači je tudi tempelj smaragdnega Bude, največje tajsko svetišče. Figura Bude, izklesana iz zelenega žada. Nato obiščemo tempelj zore (Wat Arun), tempelj ležečega Bude (Wat Pho) z ogromnim 46 metrov dolgim ​​in 15 metrov visokim kipom, ki predstavlja prehod Bude v nirvano. Vrnitev v namestitev.

Namestitev

Hotel v Bangkoku 1 noč

Kraj

 • Bangkok

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Dan za fakultativni izlet – Maeklong Train Market in Plavajoča tržnica. Train Market obiščemo ravno pravi čas, da vidimo, kako vlak zapušča postajo in pelje skozi sredino tržnice. Trgovci hitro dvignejo platnene strehe in pospravijo vse, kar ovira prehod vlaka. Vlak odpelje, mi pa nadaljujemo z raziskovanjem in nakupovanjem. Za ne preveč znanim imenom Damnoen Saduak se skriva ena najbolj znanih tajskih znamenitosti - plavajoča tržnica. Približno 100 km jugovzhodno od Bangkoka je majhna tržnica, prepredena s kanali, zgrajenimi v 18. stoletju. V duhu starih tajskih kmetov, ki se s čolni premikajo po zelenkasti vodi, se počasi približujejo trgovci z raznoliko ponudbo. Starke s slamniki nam tako kot pred stotimi leti z nasmehom ponujajo najrazličnejše jedi, dobrote in eksotične sadne sokove. Zapuščamo Bangkoka, prevoz do Siem Reapa.

Prevoz

 • Prevoz od Bangkoka do Siem Reapa

Namestitev

Hotel v Siem Reapu 1 noč

Kraj

 • Bangkok
 • Siem Reap

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet v Angkor Wat, največji tempeljski kompleks na svetu, ki ima preko 1000 verskih objektov, templjev, molitvenikov in skulptur. Ta znameniti kompleks je pod zaščito UNESCO in velja za najpomembnejše arheološko najdišče v jugovzhodni Aziji. Sestavljen je iz edinstvenih in lepih zgradb ter ostankov različnih prestolnic kmerskega imperija, ki so bile zgrajene znotraj tega kompleksa. Sam tempelj Angkor Wat je največji in za mnoge najlepši objekt. Današnji dan bomo namenili obisku manjšega kroga templjev. Po ogledu prostI čas v Siem Reapu.

Namestitev

Hotel v Siem Reapu 1 noč

Kraj

 • Siem Reap

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Še en dan za fakultativni izlet Angkor. Nadaljujemo ogled velikega kroga tega neverjetnega tempeljskega kompleksa. Vrnitev v hotel in prosti čas.

Namestitev

Hotel v Siem Reapu 1 noč

Kraj

 • Siem Reap

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Nadaljevanje fakultativnega izleta. Zjutraj se odpravimo proti plavajoči vasici Kampong Phluk. Nahaja se na poplavnem območju jezera Tonle Sap - največjega sladkovodnega jezera v jugovzhodni Aziji - Kampong Phluk je plavajoča skupnost s približno 3000 prebivalci. Družili se bomo z lokalnim prebivalstvom in spoznavali njihov način življenja in običaje. Popoldne vrnitev v Siem Reap in prosti čas.

Namestitev

Hotel v Siem Reapu 1 noč

Kraj

 • Siem Reap

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Zapuščamo Siem Reap in gremo proti Phnom Penhu, glavnem mestu Kambodže. Vožnja z avtobusom. Namestitev v hotel in prosti čas.

Prevoz

 • Prevoz od Siem Reapa do Phnom Penha

Namestitev

Hotel v Phnom Penhu 1 noč

Kraj

 • Siem Reap
 • Phnom Penh

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izlet, ogledat si gremo to še nerazvito in pristno mesto, ki izžareva pravi duh Azije. Menihi, motorji, ulični prodajalci, sadje, zelenjava, živahno nočno življenje v vzdušju, ki je bistveno drugačno od tistega v Bangkoku in drugih moderniziranih metropolah Azije. Ogled kraljeve palače in srebrne pagode, ki je prekrita z več kot 5000 srebrnimi ploščicami. Obiskali bomo Killing fields in muzej S21, da bi spoznali trpljenje kamboškega ljudstva med režimom Rdečih Kmerov. Vrnitev v hotel in prosti čas.

Namestitev

Hotel v Phnom Penhu 1 noč

Kraj

 • Phnom Penh

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Prevoz do Ho Chi Minha. Prosti čas za spoznavanje mesta. Namestitev.

Prevoz

 • Prevoz od Phnom Penha do Ho Chi Minha

Namestitev

Hotel v Ho Chi Minhu 1 noč

Kraj

 • Phnom Penh
 • Ho Chi Minh

Hrana

 • Zajtrk × 1

Na poldnevni peš turi spoznamo mesto, ki nikoli ne spi in ima 3,5 milijona registriranih motorjev na 9 milijonov prebivalcev. Sprehod se začne v središču mesta in ulici Bùi Viện, kjer bomo na lastni koži izkusili, zakaj je gneča simbol tega mesta. Obiščemo najbolj znano tržnico Bến Thành, kjer bomo našli čisto vse – od tradicionalne vietnamske phở juhe do najlepših spominkov. Najbolj znan spomenik predsedniku in istoimenskemu revolucionarju se nahaja na zgodovinskem trgu Hồ Chí Minh. Ogledali si bomo stavbe mestne hiše, operne hiše in sloviti hotel Rex ter nekaj ostankov iz kolonialnega obdobja - katedralo Notre Dame, pošto, stavbo, v kateri je bila nekoč ameriška ambasada.. Ogledali si bomo tudi Palačo združitve, simbol nekdanje vlade Saigona.

Namestitev

Hotel v Ho Chi Minhu 1 noč

Kraj

 • Ho Chi Minh

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet Cu Chi predori, ki se nahajajo pod mestom Ho Chi Minh in so bili med obema vojnama baza revolucionarjev. Med vojno je bilo Cu Chi podzemno naselje, s tuneli, ki skupaj dosegajo dolžino 200 km in so jih zgradili vietnamski komunistični gverilci, ki danes predstavljajo glavno turistično atrakcijo južnega Vietnama. 

Zvečer prosti čas za sproščujoče masaže in čare nočnega življenja. Zvečer se odpravimo na fakultativno križarjenje po reki Saigon, kjer bomo ob specialitetah vietnamske kuhinje in živi glasbi uživali v čudovitih znamenitostih mesta, osvetljenih z nočnimi lučmi. Povratek v hotel in nočitev.

Namestitev

Hotel v Ho Chi Minhu 1 noč

Kraj

 • Ho Chi Minh

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet do reke Mekong in vožnja s tradicionalnimi čolni skozi gosto vegetacijo in okrog otočkov, ki sestavljajo delto Mekonga. Delta Mekonga je zelo rodovitna in bogata z rižem, citrusi in tropskim sadjem. Obiščemo zanimive obrtniške vasi, kjer najdete opremo za hiše iz kokosovega lesa. Med hojo po mirnih podeželskih cestah bomo naleteli na bogate lokalne sadovnjake, kjer bomo jedli okusno sveže eksotično sadje, pili topel čaj z medom in uživali ob lokalni glasbi. Vrnitev v Ho Chi Minh in prosti čas.

Namestitev

Hotel v Ho Chi Minhu 1 noč

Kraj

 • Ho Chi Minh

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Zapuščamo namestitev. Poslovimo se od Ho Chi Minha. Polet iz Ho Chi Minha v Doho ob 08:55. Prihod v Doho ob 13:05. Dolg postanek.

Prevoz

 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Ho Chi Minh – Doha z vključenimi pristojbinami

Kraj

 • Ho Chi Minh
 • Doha

Hrana

 • Zajtrk × 1

Let iz Dohe ob 02:25. Prihod v Zagreb ob 06:20 in konec potovanja.

Prevoz

 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Doha – Zagreb z vključenimi pristojbinami

Kraj

 • Doha
 • Zagreb

Odhodi in cene

Za več informacij o odhodu, kot so cene, popusti, plačilni pogoji, kliknite na spodnje polje za odhod
Nalaganje…
Nalaganje…

Ob prijavi se plača 200 EUR, preostanek cene aranžmaja pa se plača najkasneje 6 tednov pred odhodom.

Cene, objavljene na spletni strani, so izražene s popustom 5% in veljajo za gotovinsko plačilo v poslovalnici, plačilo na transakcijski račun ali enkratno plačilo s kartico. Potovanje je potrebno plačati v največ 3 obrokih (obvezno 1. plačilo ob rezervaciji in zadnje plačilo najkasneje 6 tednov pred datumom odhoda na potovanje. 

Pri kartičnih plačilih na 2 do 12 obrokov (Diners, Maestro Erste, Maestro ZABA, MasterCard ZABA, Visa ZABA, Maestro PBZ, Visa PBZ in Visa Premium PBZ) se plača polna cena potovanja brez 5% popusta.

Plačilo s karticami na obroke je možno izključno s karticami, ki so izdane v Republiki Hrvaški.

Za plačilo na transakcijski račun z računa izven EU in plačilo s kartico Revolut nosite strošek provizije, ki vam jo obračuna banka. 

Kaj je vključeno

Namestitev

Hotel v Phuketu Primer 5 noči
Hotel v Bangkoku Primer 2 noči
Hotel v Siem Reapu Primer 4 noči
Hotel v Phnom Penhu Primer 2 noči
Hotel v Ho Chi Minhu Primer 4 noči

Prevoz

 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Zagreb – Doha z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Doha – Bangkok z vključenimi pristojbinami
 • Lokalni let na relaciji Bangkok - Phuket z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz od letališča do namestitve
 • Prevoz od namestitve do letališča
 • Lokalni let na relaciji Phuket - Bangkok z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz od Bangkoka do Siem Reapa
 • Prevoz od Siem Reapa do Phnom Penha
 • Prevoz od Phnom Penha do Ho Chi Minha
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Ho Chi Minh – Doha z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Doha – Zagreb z vključenimi pristojbinami

Hrana

17 × Zajtrk

Ni vključeno v ceno

 • Mednarodno zdravstveno zavarovanje (lahko se uredi preko agencije)
 • Individualni stroški potnika v času potovanja
 • Fakultativni izleti in vstopnice za kulturno-zgodovinske spomenike
 • Viza za Tajsko – 35 EUR viza z enim vhodom + 20 EUR nadomestilo agenciji za izdelavo vize
 • Viza za Vietnam 25€ + 15€ storitev agencije
 • Viza za Kambodžo 36 € + storitev agencije za izdelavo vize 20 €

Fakultativni izleti

Opomba! Termini in cene fakultativnih izletov so informativni in spremenljivi ter so odvisni od prostih terminov v krajih, števila prijavljenih potnikov in objektivnih okoliščin.

Otok Jamesa Bonda, vožnja s kanuji in otoki Naka Yai

Cena: 55,00 EUR

Ta otoček je del arhipelaga manjših apnenčastih otokov in skal, ki se dvigajo iz turkiznega morja in v katerih se skrivajo jame, bogate s kapniki. Naš prvi postanek je otok Panak, od koder se vkrcamo na kanuje, da bi raziskovali zaliv in jame. Nato nas čaka vožnja z dolgim ​​čolnom do otoka Tapu (Koh Tapu), bolj znanega kot otok Jamesa Bonda. Ta otoček je postal popularen leta 1974, ko so posneli film "The Man with the Golden Gun" z Rogerjem Moorom v glavni vlogi. Na koncu gremo na kosilo v tradicionalno muslimansko plavajočo vas na otoku Panye (Koh Panyee). Po kosilu se je mogoče sprehoditi skozi majhne prehode in ozke ulice te nenavadne vasi vse do mošeje. Prosti čas za nakupe spominkov. Vrnitev v namestitev v popoldanskih urah. 

Cena izleta vključuje: 

 • povratni prevoz od hotela do pristanišča in vožnjo z gliserjem, 
 • vožnjo s kanujem ,
 • kosilo brez pijače.

Veliki Buda in Phuket Town

Cena: 30,00 EUR

Kip Velikega Bude je visok 45 metrov, zgrajen je iz armiranega betona in prekrit z belim marmorjem, ki se sveti, zato ga je mogoče videti iz skoraj vseh delov Phuketa. Nahaja se na vrhu hriba Nakkerd in je eden najbolj svetih krajev v Phuketu. Zraven je zlat kip malega Bude. Za konec se odpravimo še na ogled Phuketa, glavnega mesta otoka. Stari del mesta na vsakem koraku priča o svoji bogati zgodovini, danes pa je zelo priljubljena destinacija glasbenikov in umetnikov z vsega sveta. Zaradi tega je znan tudi kot "hipstersko srce otoka". Močan vpliv Sredozemlja je pustil pečat na arhitekturi, staro mestno jedro pa je znano po pisanih hišah, zgrajenih v kitajsko-portugalskem slogu. Iz tistega obdobja so ostale impresivne kitajske kolonialne palače, zgrajene pred več kot 100 leti. V tem delu mesta si je mogoče ogledati svetišča, templje, urejene in lepo ohranjene trgovine, zanimive kavarne in restavracije, različne muzeje, pa tudi majhno Ulico rdečih svetilk, znano kot Soi Romanee. Danes je v njej običajno fotografirati pare na poročni dan. Tam je tudi najbolj znana lokalna nočna tržnica, ki jo bomo obiskali in kjer boste našli nekaj za vsakogar. Povratek v namestitev v poznih večernih urah.

Cena vključuje:

 • lokalnega strokovnega vodiča,
 • organiziran prevoz po predvidenem programu in načrtu.

Koh Phi Phi, zaliv Maya in Koh Khai

Cena: 55,00 EUR

Odhod v jutranjih urah. Transfer do pristanišča in vkrcanje na gliser. Prispemo v arhipelag otočja Phi Phi, kjer so snemali film "Obala". Obiščemo Maya Bay, dragulj in simbol teh otokov, in se ustavimo ob ogledu lagune Pileh in uživamo v plavanju in turkiznem morju. Gremo mimo vikinške jame in poslušamo zgodbe o starodavnih piratih, prispemo do Monkey beach, kjer je mogoče nahraniti opice. Prosti čas za potapljanje v turkizni vodi z ribami nenavadnih barv. Odmor za kosilo na Phi Phi Donu. Za konec zapustimo Koh Khai, hipijevsko oazo, kjer se bomo sprostili ob poletnih koktajlih in zvokih reggae glasbe. Vrnitev v namestitev v popoldanskih urah.

Cena vključuje:

 • povratni prevoz od hotela do pristanišča in vožnja s speed boat-om
 • malica in pijača dobrodošlice
 • kosilo brez pijače
 • maske za snorkeling in life jacket
 • vstopnica v nacionalni park

Similan Islands

Cena: 90,00 EUR

Celodnevni izlet na pravljični arhipelag v Andamanskem morju, 120 km oddaljen od Phuketa. Prevoz do točke odhoda traja dve uri. Glavni del arhipelaga sestavlja 9 otokov, mi pa bomo obiskali dva ali tri izmed teh. Koh Hu Yong, je znan po čudovitih balvanih, ki se raztezajo od vrha hriba do plaže in morja. Razgled z balvanov je čudovit - prizori čistega morja v nenavadno lepem zalivu. Prispemo v jutranjih urah in imamo dovolj časa (kakšno uro) da raziščemo otok in se povzpnemo na vrh. Razgled je naravnost čudovit! Pred nami je dan poln čudovitih koral, turkiznih prizorov čistega morja in čudovite pokrajine.

Imeli bomo skupno štiri odmore - dva za snorkljanje, dva za uživanje na plaži.

Cena vključuje: prevoz, zajtrk, kosilo, pozno malico, opremo za snorkljanje, masko in plavuti, strokovnega vodiča v angleščini.

Ogled Bangkoka

Cena: 60,00 EUR

Na tem izletu boste imeli priložnost videti vse najpomembnejše in najlepše znamenitosti mesta Bangkok. Odhod iz hotela v jutranjih urah in prevoz do kraljeve palače (Grand Palace) in templja smaragdnega Bude (Wat Phra Kaew). Kraljeva palača je največja turistična atrakcija v Bangkoku. Kratek sprehod do naslednje znamenitosti – templja ležečega Bude (Wat Pho). Ta tempelj se nahaja tik ob kraljevi palači in je eden najstarejših in največjih templjev v Bangkoku s površino 8 hektarjev. V Wat Pho si lahko ogledate več kot 1000 slik Bude! Največja znamenitost pa je kip "Ležečega Bude", po katerem je poimenovan celoten kompleks. Kip je dolg 46 metrov in visok 15 metrov in predstavlja Budo v stanju nirvane. Wat Pho je znan tudi po tradicionalni šoli tajske masaže. Kratek sprehod do reke in prehod s čolnom na drugo stran do templja zore (Wat Arun). Ta tempelj je eden najbolj znanih simbolov celotne Tajske in zelo pogosto spremlja vsako predstavitev Tajske. Vrnitev v hotel v popoldanskih urah.

Cena vključuje:

 • vstopnica za Grand Palace in Wat Phra Kaew
 • vstopnica za Wat Pho
 • vstopnica za Wat Arun
 • strokovni vodič v angleščini skozi celotni izlet
 • organiziran prevoz po predvidenem načrtu

*Za ta izlet je potrebno imeti oblačila primerna za vstop in obisk budističnega templja.

Plavajoča tržnica in Maeklong Train Market

Cena: 45,00 EUR

Odhod iz hotela v zgodnjih jutranjih urah. Na tržnico Train pridemo ravno pravi čas. Vidimo lahko, kako vlak zapusti postajo in pelje točno skozi sredino tržnice. Prodajalci v naglici postavljajo platnene strehe in pospravljajo vse, kar se vlaku znajde na poti. Turisti in nakupovalci tekajo s takšno hitrostjo, da bi sprostili tire za vlak. Zasliši se glasna sirena in vsi navdušeni stojimo in čakamo. Vlak pride mimo, pomahamo potnikom z vlaka, oni pomahajo nam. Takoj ko vlak odpelje, se vrnemo k raziskovanju trga in nakupu raznega sadja, zelenjave, rož, mesa in rib. Ta linija vozi večkrat na dan na relaciji Meaklong – Banlaem, sama vožnja pa traja približno 90 minut. Odhod do plavajoče tržnice »Damnoen Saduak«. Za ne tako znanim imenom »Damnoen Saduak« se skriva ena najbolj znanih znamenitosti na Tajskem – plavajoča tržnica. Približno 100 km jugovzhodno od Bangkoka je majhno trgovsko mesto, ki ga sekajo kanali, zgrajeni v 18. stoletju. V duhu starih tajskih kmetov se s čolni po zelenkasti vodi počasi približujejo trgovci z raznovrstno ponudbo. Starke s slamniki nam tako kot pred stotimi leti z nasmehom ponujajo najrazličnejše jedi, dobrote in eksotične sadne sokove. Po vožnji z ladjico imamo nekaj prostega časa za sprehod po kopenskem delu tržnice. Vrnitev v hotel v poznih popoldanskih urah.

Cena vključuje:

 • strokovni vodič v angleščini
 • organiziran prevoz po predvidenem načrtu
 • vožnja s čolnom

Angkor Wat in kamboška plavajoča vas Kampong Pluk

Cena: 175,00 USD

Fakultativni tridnevni izlet v Angkor Wat, največji tempeljski kompleks na svetu, ki ima preko 1000 verskih objektov, templjev, molitvenikov in skulptur. Ta znameniti kompleks je pod zaščito UNESCO in velja za najpomembnejše arheološko najdišče v jugovzhodni Aziji. Sestavljen je iz edinstvenih in lepih zgradb ter ostankov različnih prestolnic kmerskega imperija, ki so bile zgrajene znotraj tega kompleksa. Plavajoča vas Kampong Phluk se nahaja na poplavni ravnini jezera Tonle Sap – največjega sladkovodnega jezera v jugovzhodni Aziji – Kampong Phluk je plavajoča skupnost s približno 3000 prebivalci. Družili se bomo z lokalnim prebivalstvom in spoznavali njihov način življenja in običaje.

Cena izleta vključuje:

- strokovnega licenciranega vodiča v angleščini

- organiziran prevoz po predvidenem programu

Ogled Phnom Penha

Cena: 65,00 USD

Fakultativni izlet, ogledat si gremo to še nerazvito in pristno mesto, ki izžareva pravi duh Azije. Menihi, motorji, ulični prodajalci, sadje, zelenjava, živahno nočno življenje v vzdušju, ki je bistveno drugačno od tistega v Bangkoku in drugih moderniziranih metropolah Azije. Ogled kraljeve palače in srebrne pagode, ki je prekrita z več kot 5000 srebrnimi ploščicami. Obiskali bomo Killing fields in muzej S21, da bi spoznali trpljenje kamboškega ljudstva med režimom Rdečih Kmerov.

Cena izleta vključuje:

- strokovnega licenciranega vodiča v angleščini

- organiziran prevoz po predvidenem programu
 

Ogled Ho Chi Minha – Indokina

Cena: 30,00 USD

Odhod na izlet v jutranjih urah. Spoznajmo mesto, ki nikoli ne spi in ima 3,5 milijona registriranih motorjev na 9 milijonov prebivalcev. Sprehod se začne v središču mesta na ulici Bui Vien, ki izžareva vrvež in kaos, ki je simbol tega mesta. Obiščemo najbolj znano tržnico Ben Tan, kjer bomo našli čisto vse – od tradicionalne vietnamske juhe pho, do najlepših spominkov. Na trgu Ho Chi Minh je spomenik Ho Chi Minhu, ki je najbolj znan v mestu. Ogledali si bomo Mestno hišo, Saigonsko opero in hotel Rex. V mestu je veliko ostankov iz kolonialnega obdobja, kot so katedrala Notre Dame, sajgonska pošta, stara ameriška ambasada... Sprehod do Palače združitve. Povratek v nastanitev v popoldanskih urah.

Cena izleta vključuje:

- strokovnega licenciranega vodiča v angleščini

- kosilo brez pijače

- organiziran prevoz po predvidenem programu

Cu Chi predori

Cena: 35,00 USD

Odhod na izlet v zgodnjih jutranjih urah. Prevoz na lokacijo. Predori Cu Chi se nahajajo pod mestom Ho Chi Minh in so bili med obema vojnama baza revolucionarjev. Med vojno je bil Cu Chi "podzemna vas" s tuneli, ki skupaj merijo v dolžino 200 km, zgradili so jih vietnamski komunistični gverilci. Danes pa predstavljajo glavno turistično atrakcijo Južnega Vietnama. Gverilci Cu Chija, med katerimi so bile tako ženske kot mladoletniki, so leta živeli v ozkih, temnih in zadušljivih rovih, skozi katere se je dalo lesti le po kolenih. Od prvih zemljank, ki so jih v džungli izkopali leta 1948 za boj proti francoskemu okupatorju, so zgradili mrežo podzemnih prehodov in prostorov, ki so bili sestavljeni iz spalnice, kuhinje, sobe za sestanke in načrtovanje akcij, skladišča hrane in streliva ter prazne predore, ki niso imeli nobenega drugega namena kot zavajati sovražnika, če bi se infiltriral v tunele. Iz predorov so večinoma ponoči vdrli v sovražne čete, pri čemer so uporabljali veliko opreme in orožja. Predori v džungli so zgrajeni v obliki labirinta, ozkih in razvejanih hodnikov, tako da so poleg potrebne kamuflaže tudi dovolj odporni na zračno bombardiranje. Obiskovalci lahko vidijo tudi smrtonosno paleto kamufliranih pasti, namenjenih ubijanju ali hudemu pohabljanju sovražnikov. Vrnitev v namestitev v popoldanskih urah.

Cena izleta vključuje:

 • strokovnega vodiča v angleščini
 • organiziran prevoz po načrtu in programu
 • vstopnino

Večerno križarjenje po reki Saigon

Cena: 70,00 USD

Dvourno večerno križarjenje po reki Saigon z bogato večerjo s 5 hodi, živo glasbo in čudovitim razgledom na Ho Chi Minh City.

Delta Mekonga

Cena: 60,00 USD

Odhod na izlet v zgodnjih jutranjih urah. Transfer do pristanišča in vkrcanje na ladjo. Mekong je največja reka Indokine in izvira v Tibetu, teče skozi Burmo, Laos in se v Vietnamu izliva v Južnokitajsko morje, ob izlivu pa tvori veliko delto z 9 kraki, ki jo Vietnamci imenujejo »Cuu Long« oziroma "Devet zmajev". Delta Mekonga, znana tudi kot "biološki rudnik zlata", je zelo rodovitna z rižem, citrusi in tropskim sadjem. Obiskujemo zanimive obrtniške vasice, kjer je moč najti vse za hišo, ampak le iz kokosovega lesa. Trgovanje opravljajo predvsem ženske, ki nosijo tradicionalne bambusove klobuke. Med hojo po mirnih podeželskih cestah bomo naleteli na bogate lokalne sadovnjake, kjer bomo jedli okusno sveže eksotično sadje, pili topel čaj z medom in uživali ob lokalni glasbi. Odmor za malico. Odpravljamo se na nepozabno vožnjo po delti. Pred nami je prizor, ki jemlje dih, začne se mir in tišina. Na kosilo se odpravimo v tradicionalno vietnamsko vas, po kosilu pa bomo imeli možnost druženja s kačami, krokodili in opicami. Kdor želi, se lahko sprehodi ali pa si izposodi kolo za vožnjo po vasi. Vrnitev v namestitev v popoldanskih urah.

Cena izleta vključuje:

- strokovnega vodiča v angleščini

- organiziran prevoz po načrtu in programu

- vožnjo z ladjo in čolnom

- vstopnino

- kosilo brez pijače

Cena izleta ne vključuje:

- vožnjo s kolesom čez vietnamsko vas (opcijsko)

Namestitev

Hotel v Phuketu

To je primer namestitve, ki jo lahko pričakujete. Dejanska namestitev je lahko drugačna, vendar podobna v tem, kar nudi.

Hotel*** (po lokalni kategorizaciji) se nahaja v Phuketu. Hotel ima dvoposteljne in triposteljne sobe. Storitev temelji na nočitvi z zajtrkom.

Hotel v Ho Chi Minhu

To je primer namestitve, ki jo lahko pričakujete. Dejanska namestitev je lahko drugačna, vendar podobna v tem, kar nudi.

Hotel*** (po lokalni kategorizaciji) se nahaja v mestu Ho Chi Minh. Hotel ima dvo in triposteljne sobe. Storitev temelji na nočitvi z zajtrkom.

Hotel v Phnom Penhu

To je primer namestitve, ki jo lahko pričakujete. Dejanska namestitev je lahko drugačna, vendar podobna v tem, kar nudi.

Hotel*** (po lokalni kategorizaciji) se nahaja v Phnom Penhu. Hotel ima dvoposteljne in triposteljne sobe. Storitev temelji na nočitvi z zajtrkom.

Hotel v Siem Reapu

To je primer namestitve, ki jo lahko pričakujete. Dejanska namestitev je lahko drugačna, vendar podobna v tem, kar nudi.

Hotel*** (po lokalni kategorizaciji) se nahaja v Siem Reapu. Hotel ima dvoposteljne in triposteljne sobe. Storitev temelji na nočitvi z zajtrkom.

Hotel v Bangkoku

To je primer namestitve, ki jo lahko pričakujete. Dejanska namestitev je lahko drugačna, vendar podobna v tem, kar nudi.

Hotel*** (po lokalni kategorizaciji) se nahaja v Bangkoku. Hotel ima dvoposteljne in triposteljne sobe. Storitev temelji na nočitvi z zajtrkom.

Drugi odhodi za Evropo Vietnam

Koristne informacije

Tukaj boste našli koristne informacije o destinaciji, pa tudi nekaj nasvetov za to potovanje.

Pomembne opombe

Prosimo, da natančno preberete te opombe. Zelo pomembna se nam zdi dobra informiranost potnikov, ki omogoča manj nesporazumov med potovanjem in bolj prijetno izkušnjo potovanja.

 • Organizator paketnega aranžmaja je turistična agencija Neobična putovanja d.o.o., Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID koda: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponujena kombinacija potovalnih storitev je paketni aranžma v smislu Zakona o opravljanju dejavnosti v turizmu.
 • Potovanje je organizirano za najmanj 10 in največ 35 potnikov na termin za potovanje z letalom oziroma najmanj 40 in največ 95 potnikov na avtobus za potovanje z avtobusom, razen če je v pogodbi o paketnem aranžmaju navedeno drugače.
 • Organizator lahko odpove pogodbo o paketnem potovanju pred začetkom izvajanja paketnega aranžmaja in potniku vrne vsa prejeta plačila za paketni aranžma v celoti, brez obveznosti plačila odškodnine potniku, če je število prijavljenih oseb za turistični aranžma manjše od navedenega minimalnega števila potnikov in če organizator potnika obvesti o odpovedi pogodbe v roku, določenem v pogodbi, vendar najkasneje: a) 20 dni pred pričetkom paket-aranžmaja za potovanja, ki trajajo več kot šest dni, b) sedem dni pred začetkom paketnega aranžmaja za potovanja, ki trajajo od dva do šest dni, oziroma c) 48 ur pred začetkom turističnega aranžmaja za potovanja, ki trajajo manj kot dva dni.
 • Potnik lahko odpove pogodbo o paketnem potovanju kadarkoli pred začetkom turističnega paketa. Potem organizator izgubi pravico do dogovorjene cene aranžmaja in lahko od potnika zahteva plačilo standardne provizije za odstop od pogodbe, ki temelji na obdobju od trenutka odpovedi pogodbe do začetka veljavnosti paket aranžmaja in pričakovani prihranek stroškov organizatorja ter prihodek od zagotavljanja potovalnih storitev drugemu uporabniku. V skladu s standardnimi stroški odpovedi pogodbe organizator ob odpovedi potovanja do 45 dni pred začetkom potovanja zadrži minimalni znesek plačan ob prijavi na potovanje, v vseh ostalih primerih pa se izračuna lestvica odpovedi iz Splošnih pogojev potovanja.
 • Ker nekatere lokalne nastanitve in lokalni prevozi niso prilagojeni osebam z omejeno mobilnostjo, to potovanje ni priporočljivo za osebe z omejeno mobilnostjo.
 • V agenciji Neobična putovanja d.o.o. lahko sklenete turistično zavarovanje, v sodelovanju z zavarovalnico UNIQA osiguranje d.d. Možno je skleniti prostovoljno turistično zdravstveno zavarovanje, nezgodno zavarovanje, zavarovanje prtljage, zavarovanje odpovedi ali prekinitve leta, zavarovanje pred zamudo leta in zavarovanje odgovornosti. Zavarovanje odpovedi ali prekinitve potovanja je možno vplačati najkasneje v 5 delovnih dneh od dneva sklenitve aranžmaja. Ostale opcije lahko plačate do 7 dni pred odhodom. Cena zavarovanja je odvisna od trajanja aranžmaja in od celotne vsote aranžmaja. Za natančen izračun nas lahko kontaktirate na kontakt@jungletribe.si.
 • Vsem potnikom priporočamo plačilo zavarovanja za primer odpovedi ali prekinitve potovanja. Zavarovanje lahko poravnate v agenciji Neobična putovanja d.o.o., v sodelovanju z zavarovalnico UNIQA osiguranje d.d., ali neposredno pri eni od zavarovalnic. V primeru utemeljenega razloga za odpoved potovanja (po pogojih izbrane zavarovalnice) potnik, ki je vplačal zavarovanje odpovedi ali prekinitve potovanja, uveljavlja povračilo stroškov pri zavarovalnici.
 • Vsi potni listi morajo biti veljavni najmanj 180 dni (6 mesecev) od datuma zaključka paketnega aranžmaja.
 • Organizator/prodajalec ne odgovarja za ustno podane podatke.
 • V prevoznih sredstvih je strogo prepovedano kajenje, uživanje alkohola in opojnih substanc.
 • Potniki so dolžni v avtobusu in drugih prevoznih sredstvih ostati na svojih sedežih in jih ne zapuščati na mestih, ki niso namenjena odmorom (meje, kontrolne točke, cestninske postaje ipd.). V primeru, da potnik zapusti vozilo brez predhodnega dogovora s predstavnikom agencije, nosi vse morebitne stroške in posledice sam.
 • Potnik, ki bo s svojim neprimernim vedenjem motil druge potnike ali oviral voznike in predstavnike agencije pri njihovem delu, bo nemudoma izločen s potovanja in vsa odgovornost pa bo prešla nanj.
 • Potnik je dolžan upoštevati urnik, ki ga določi predstavnik agencije na potovanju.
 • Na avtobusnih vožnjah ni možna uporaba stranišča v avtobusih; v skladu z načrtom in programom potovanja se vsake 3-4 ure naredijo odmori (odvisno od lokacije in opremljenosti bencinskega servisa), te potniki lahko izkoristijo za uporabo stranišča.
 • Agencija določi sedežni red, kraj odhoda, kraj odmora in njegovo dolžino.
 • V primeru aranžmajev, ki vključujejo letalsko potovanje, je po nakupu vozovnice vračilo le-teh nemogoče in v tem primeru veljajo pogoji letalskih družb.
 • Cene paket aranžmajev, ki vključujejo letalski prevoz z nizkocenovnimi prevozniki, se lahko spremenijo, po prijavi na potovanje in plačilu zneska za prijavo pa se cene preverijo in potniku se sporoči potrjena cena potovanja.
 • Organizator potovanja ne odgovarja za spremembe letalskih povezav letalskega prevoznika.
 • Vozni redi, ki so navedeni v voznem redu ali pridobljeni s strani organizatorja, se lahko spremenijo in so odvisni izključno od letalskega prevoznika.
 • Organizator potovanja si pridržuje pravico do izbire prevoznih sredstev za prevoz in prevoza do namestitve, če je to fizično možno.
 • Organizator potovanja si pridržuje pravico do popravka dogovorjene cene pred pričetkom potovanja zaradi spremembe menjalnega tečaja ali spremembe tarife prevoznika in v primerih, ki jih določa zakon.
 • Za vse ponujene ali razpoložljive izbirne dodatne storitve v zvezi z načrtom potovanja in programom ali namestitvijo je potrebno organizatorju javiti ob prijavi na potovanje.
 • Če se potnik odloči spremeniti del načrta in programa potovanja, organizator ni dolžan potniku zagotoviti prevoz/zgodnejšo ali kasnejšo prijavo ali odjavo v namestitveni objekt/drugačne nočitve v namestitvenem objektu kot je predvideno v načrtu in programu potovanja.
 • Mladoletni potniki morajo imeti za potovanje overjeno soglasje staršev.
 • Priporočamo, da ste med potovanjem še posebej pozorni na osebne dokumente in denar.
 • Za ta aranžma veljajo Splošni pogoji potovanja.

Opombe glede nastanitve

 • Organizator potovanja si pridržuje pravico do razporeditve sob glede na strukturo sob nastanitvenega objekta; če obstaja možnost, bo organizator potovanja poskušal ugoditi željam potnikov, če bo le to mogoče.
 • V namestitveni objekt se vstopi prvi dan bivanja v skladu s pravili nastanitvenega objekta. Najpogosteje je prijava v popoldanskem času (14. ali 15. ura), odjava zadnji dan bivanja pa običajno do 10. ali 11. ure.
 • Opisi namestitvenih kapacitet so informativne narave.
 • Nekatere dodatne vsebine namestitvenih objektov so na voljo proti doplačilu. Možna so odstopanja in spremembe glede razpoložljivosti nekaterih storitev, saj so le-te odvisne izključno od namestitvenega objekta (npr. sef, parkirišče, mini bar, TV, klima...).
 • Potnik je dolžan spoštovati pravila nastanitvenega objekta in nosi odgovornost za izrečne sankcije s strani osebja nastanitvenega objekta.
 • Nekatere nastanitve v Aziji, Afriki in Latinski Ameriki nimajo tople vode.
 • Nastanitvene zmogljivosti sprejemajo potnike in določajo razporeditev in vrsto sob glede na njihovo razpoložljivost v danem trenutku. Organizator strankam ne more potrditi, ali bodo postelje ločene ali zakonske (velika francoska postelja), prav tako ne more zagotoviti na katerem nadstropju bodo sobe v namestitvenem objektu.
 • Potniki, ki potujejo sami, imajo v nekaterih programih možnost, da so proti doplačilu sami v enoposteljni sobi. Če se potnik želi povezati z drugim potnikom iz skupine in ne želi plačati doplačila, se strinja s povezavo s katero koli osebo iz skupine, ne glede na starost in spol sopotnika. V teh situacijah organizator ne odgovarja za morebitne nevšečnosti ali nesoglasja, ki bi jih potniki imeli na poti.

Opombe glede viz

 • Potniki, ki niso državljani Republike Hrvaške, so se dolžni seznaniti z vizumskim režimom države, v katero potujejo.
 • Nekatera veleposlaništva zahtevajo osebno prisotnost potnikov med postopkom pridobitve vizuma, potniki pa so dolžni upoštevati pravila veleposlaništva.
 • Potniki morajo dokumente za vize predložiti v zahtevanem roku, sicer si morajo potovalno vizo zagotoviti sami.
 • Organizator ne jamči za pridobitev vize in ni pooblaščen za ugotavljanje veljavnosti dokumentov.
 • V primeru nepridobitve vize agencija ne odgovarja.

Opombe o fakultativnih izletih

 • Fakultativni izleti niso obvezni del potovanja, prav tako pa fakultativni izleti niso zajeti v garanciji potovanja.
 • Fakultativne izlete realizirajo lokalne agencije in organizator paket aranžmaja ne odgovarja za izvedbo ali morebitno škodo potniku v zvezi z njimi.
 • Fakultativne izlete vodijo lokalni vodniki po samih krajih v angleškem jeziku. S plačilom izleta potnik sprejema vse pogoje lokalne agencije ali organizatorja fakultativnega izleta brez pravice do ugovora. Naknadne spremembe, spremembe in odpovedi potovanja po plačilu niso možne, prav tako v nobenem primeru ni možno dobiti vračila vplačanega denarja. Lokalna agencija oziroma organizator fakultativnega izleta je dolžan potnike seznaniti s pogoji izleta.
 • Vse potnike prosimo, da se pred vplačilom fakultativnega izleta seznanijo s predvidenim programom in pogoji fakultativnega izleta.
 • Organizator potovanja ne more vplivati na dolžino izleta v določen ciljni kraj, čas odhoda, vrnitev ali ogled ter strokovnost lokalnih vodnikov.
 • Termini in cene fakultativnih izletov so spremenljivi in odvisni od prostih terminov v ciljnih krajih, števila prijavljenih potnikov in objektivnih okoliščin.