Indokina Vietnam, Kambodža, Tajska iz Zagreba

Indokina Vietnam, Kambodža, Tajska iz Zagreba

cena od
1.890
EUR ,00
zdaj od
1.790
EUR ,00
trajanje
19 dni
Prijavi se Povpraševanje
Povpraševanje

Pustolovščina v najbolj znana mesta Indokine. Štartamo iz Vietnama, prvo mesto na našem seznamu je Ho Chi Minh - uživamo v tradicionalnem phoju, peljemo se skozi delto Mekonga, obiščemo tunele Chu Chi. Izvemo vse podrobnosti burne zgodovine Vietnama.

Odpravimo se v Phnom Penh, glavno mesto Kambodže, čarobno državo, polno čudovitih ljudi... Po obisku Phnom Penha se odpravimo v Siam Rep in veličasten tempeljski kompleks Angkor Wat.

Po Kambodži bomo nadaljevali na Tajsko. Čakamo vas v Bangkoku - glavnem mestu Kraljevine Tajske, ki vas bo navdušila s svojimi templji, nočnim življenjem, masažami, plavajočimi tržnicami...


Pot
Zagreb
Doha
Ho Chi Minh
Phnom Penh
Siem Reap
Bangkok
Hua Hin
Bangkok
Doha
Zagreb

Prevoz
Letalo, Lokalni prevoz
Namestitev
Hotel
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvaška
Destinacije
Kambodža, Tajska, Vietnam
Koda potovanja
VKT5
Zahtevnost
Primerno za otroke
Ne
Velikost skupine
Max 20 ,

Načrt in program

Načrt in program velja za odhode 3. 9. 2024

Zbor skupine na mednarodnem letališču "Franjo Tuđman" v Zagrebu dve uri in pol pred poletom. Polet iz Zagreba v Ho Chi Minh s postankom v Dohi.

Prevoz

 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Zagreb – Doha z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Doha - Ho Chi Minh z vključenimi pristojbinami

Kraj

 • Zagreb
 • Doha

Prihod v Ho Chi Minh. Ho Chi Minh ali Saigon, nekaj več kot 300 let staro mesto, središče kulture, izobraževanja in turizma. To je pravzaprav največje mesto v Vietnamu, ki združuje zahodno kulturo z Orientom. Mesto, znano kot dragulj Daljnega vzhoda. V mestu je veliko ostankov iz kolonialnega obdobja, kot so katedrala Notre Dame, pošta Saigon, stara ameriška ambasada... Prevoz do namestitve, prosti čas za počitek in zabavo. Uživamo v okusih, vonjih in barvah Azije.

Prevoz

 • Prevoz od letališča do namestitve

Namestitev

Hotel v Ho Chi Minhu 1 noč

Kraj

 • Ho Chi Minh

Dopoldan fakultativni izlet, kjer si bomo ogledali mestno hišo, saigonsko opero, katedralo Notre Dame, poštno poslopje, ustavili pa se bomo tudi na tržnici Ben Thanh. Nadaljujemo do Palače združitve - simbola nekdanje vlade Saigona, pred letom 1975, da bi izvedeli več o surovi zgodovini vietnamske vojne, ki je trajala od leta 1954 do 1975. Vrnitev v namestitev in prosti čas.

Namestitev

Hotel v Ho Chi Minhu 1 noč

Kraj

 • Ho Chi Minh

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet Cu Chi predori, ki se nahajajo pod mestom Ho Chi Minh in so bili med obema vojnama baza revolucionarjev. Med vojno je bilo Cu Chi podzemno naselje, s tuneli, ki skupaj dosegajo dolžino 200 km in so jih zgradili vietnamski komunistični gverilci, ki danes predstavljajo glavno turistično atrakcijo južnega Vietnama. 

Zvečer prosti čas za sproščujoče masaže in čare nočnega življenja. Zvečer se odpravimo na fakultativno križarjenje po reki Saigon, kjer bomo ob specialitetah vietnamske kuhinje in živi glasbi uživali v čudovitih znamenitostih mesta, osvetljenih z nočnimi lučmi. Povratek v hotel in nočitev.

Namestitev

Hotel v Ho Chi Minhu 1 noč

Kraj

 • Ho Chi Minh

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet do reke Mekong in vožnja s tradicionalnimi čolni skozi gosto vegetacijo in okrog otočkov, ki sestavljajo delto Mekonga. Delta Mekonga je zelo rodovitna in bogata z rižem, citrusi in tropskim sadjem. Obiščemo zanimive obrtniške vasi, kjer najdete opremo za hiše iz kokosovega lesa. Med hojo po mirnih podeželskih cestah bomo naleteli na bogate lokalne sadovnjake, kjer bomo jedli okusno sveže eksotično sadje, pili topel čaj z medom in uživali ob lokalni glasbi. Vrnitev v Ho Chi Minh in prosti čas.

Namestitev

Hotel v Ho Chi Minhu 1 noč

Kraj

 • Ho Chi Minh

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Zapuščamo Ho Chi Minh in gremo proti Phnom Penhu, glavnem mestu Kambodže. Vožnja z avtobusom. Namestitev v hotel in prosti čas.

Prevoz

 • Prevoz od Ho Chi Minha do Phnom Penha

Namestitev

Hotel v Phnom Penhu 1 noč

Kraj

 • Ho Chi Minh
 • Phnom Penh

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izlet, ogledat si gremo to še nerazvito in pristno mesto, ki izžareva pravi duh Azije. Menihi, motorji, ulični prodajalci, sadje, zelenjava, živahno nočno življenje v vzdušju, ki je bistveno drugačno od tistega v Bangkoku in drugih moderniziranih metropolah Azije. Ogled kraljeve palače in srebrne pagode, ki je prekrita z več kot 5000 srebrnimi ploščicami. Obiskali bomo Killing fields in muzej S21, da bi spoznali trpljenje kamboškega ljudstva med režimom Rdečih Kmerov. Vrnitev v hotel in prosti čas.

Namestitev

Hotel v Phnom Penhu 1 noč

Kraj

 • Phnom Penh

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Zgodaj zjutraj odhod z avtobusom v Siem Reap, nekdanje francosko kolonialno mesto, ki se nahaja poleg Angkor Wata, tisoč let starih ruševin templja kmerskega imperija. Na poti se bomo ustavili in poskusili gastronomske specialitete kot so tarantele, črički in druge užitne žuželke. Zvečer namestitev v hotelu in prosti čas.

Prevoz

 • Prevoz od Phnom Penha do Siem Reapa

Namestitev

Hotel v Siem Reapu 1 noč

Kraj

 • Phnom Penh
 • Siem Reap

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izlet v Angkor Wat, največji tempeljski kompleks na svetu, ki ima preko 1000 verskih objektov, templjev, molitvenikov in skulptur. Ta znameniti kompleks je pod zaščito UNESCO in velja za najpomembnejše arheološko najdišče v jugovzhodni Aziji. Sestavljen je iz edinstvenih in lepih zgradb ter ostankov različnih prestolnic kmerskega imperija, ki so bile zgrajene znotraj tega kompleksa. Sam tempelj Angkor Wat je največji in za mnoge najlepši objekt. Današnji dan bomo namenili obisku manjšega kroga templjev. Po ogledu prostI čas v Siem Reapu.

Namestitev

Hotel v Siem Reapu 1 noč

Kraj

 • Siem Reap

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Zjutraj se odpravimo proti plavajoči vasici Kampong Phluk. Kampong Phluk, ki se nahaja na poplavnem območju jezera Tonlé Sap, največjega sladkovodnega jezera v jugovzhodni Aziji, je plavajoča skupnost s približno 3000 prebivalci. Družili se bomo z lokalnim prebivalstvom in spoznavali njihov način življenja in običaje. Popoldne vrnitev v Siem Reap in prosti čas.

Namestitev

Hotel v Siem Reapu 1 noč

Kraj

 • Siem Reap

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Zjutraj zapustimo hotel in se z avtobusom odpeljemo do tajske meje. Po opravljenih carinskih formalnostih na mejnem prehodu nadaljujemo do hotela v Bangkoku. Bangkok – »mesto angelov« – vam ponuja popolnoma novo dimenzijo obstoja, nekaj povsem drugačnega od vsega, kar ste doživeli do sedaj. Mesto, podobno New Yorku, prežeto z vzhodnjaško filozofijo, vonji po popru in drugačno vzdušje. Večer preživimo v enem najbolj znanih nebotičnikov s pogledom na neskončne luči Bangkoka. Prihod v nastanitev v večernih urah in prosti čas.

Prevoz

 • Prevoz od Siem Reapa do Bangkoka

Namestitev

Hotel v Bangkoku 1 noč

Kraj

 • Siem Reap
 • Bangkok

Hrana

 • Zajtrk × 1

Zbudimo se in gremo na fakultativni izlet - Bangkok City Tour. Obiščemo kraljevo palačo, katere gradnja se je začela leta 1782, v času vladavine kralja Rame I., ustanovitelja dinastije Chakri, in je nato postala kraljeva rezidenca. V palači je tudi tempelj smaragdnega Bude, največje tajsko svetišče. Figura Bude, izklesana iz zelenega žada. Nato obiščemo tempelj zore (Wat Arun), tempelj ležečega Bude (Wat Pho) z ogromnim 46 metrov dolgim ​​in 15 metrov visokim kipom, ki predstavlja prehod Bude v nirvano. Vrnitev v namestitev.

Namestitev

Hotel v Bangkoku 1 noč

Kraj

 • Bangkok

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Prost dan za raziskovanje Bangkoka.

Namestitev

Hotel v Bangkoku 1 noč

Kraj

 • Bangkok

Hrana

 • Zajtrk × 1

Dan za fakultativni izlet – Maeklong Train Market in Plavajoča tržnica. Train Market obiščemo ravno pravi čas, da vidimo, kako vlak zapušča postajo in pelje skozi sredino tržnice. Trgovci hitro dvignejo platnene strehe in pospravijo vse, kar ovira prehod vlaka. Vlak odpelje, mi pa nadaljujemo z raziskovanjem in nakupovanjem. Za ne preveč znanim imenom Damnoen Saduak se skriva ena najbolj znanih tajskih znamenitosti - plavajoča tržnica. Približno 100 km jugovzhodno od Bangkoka je majhna tržnica, prepredena s kanali, zgrajenimi v 18. stoletju. V duhu starih tajskih kmetov, ki se s čolni premikajo po zelenkasti vodi, se počasi približujejo trgovci z raznoliko ponudbo. Starke s slamniki nam tako kot pred stotimi leti z nasmehom ponujajo najrazličnejše jedi, dobrote in eksotične sadne sokove. Zapuščamo Bangkok in polet proti Phuketu.

Namestitev

Hotel v Bangkoku 1 noč

Kraj

 • Bangkok

Hrana

 • Zajtrk × 1

Peljemo se proti severu in si ogledamo palačo Maruka Tayawan (Palača ljubezni in upanja), ki jo je zasnoval kralj Rama VI in je bila dokončana leta 1924. Preživite čas ob sprehodu po čudoviti palači iz tikovine, ki je zdaj obnovljena v nekdanjem sijaju... Popoldne si bomo ogledali lokalno območje Hua Hin in njegovo okolico. Naša prva postaja je Hua Hin Railway Station, ena najstarejših železniških postaj na Tajskem. Njegova najbolj presenetljiva značilnost je edinstvena kraljeva čakalnica, ki je bila uporabljena za dobrodošlico kralju in njegovemu dvoru med njunim obiskom mesta. Nadaljujemo in se ustavimo na Khao Takiab Monkey Mountain, kjer stoji velik kip Bude. Tu se lahko povzpnemo na razgledišče s katerega je lep razgled na obalo Hua Hina. Nadaljujemo z obiskom parka Rajabhakti, ene najnovejših znamenitosti Hua Hina. Sedem velikanskih kipov velikih kraljev iz tajske zgodovine stoji v vrsti na ozadju gozdnatih gričev. Impresiven prizor, skoraj 14 metrov visoki bronasti kipi se poklonijo velikim kraljem različnih obdobij tajske zgodovine: Sukhothai, Ayutthaya, Thonburi in Rattanakosin. Na vsakem kipu je ploščica z imenom kralja in obdobjem njegove vladavine. Zaključimo z obiskom templja Huay Mongkol, kjer stoji ogromen kip Luang Phor Thuate, izjemno priljubljenega tajskega meniha, ki naj bi v 17. stoletju delal čudeže.

Namestitev

Hotel v Hua Hinu 1 noč

Kraj

 • Hua Hin

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Danes bomo obiskali Nacionalna parka Sam Roi Yot in Kui Buri. Prvi obalni narodni park na Tajskem, Sam Roi Yot ("Tristo vrhov"), je majhno, a fascinantno območje apnenčastih gora, zalivov, plaž, otokov in mokrišč, kjer raste veliko rastlin in nekaj ogroženih živali. To je čudovito in ne preveč težko mesto za raziskovanje, glavna atrakcija tega nacionalnega parka pa je jama Phraya Nakhon z legendarnim kraljevim paviljonom in ogromno dvorano. Pustolovščino začnemo z obiskom plantaže ananasa, nadaljujemo z vožnjo do ribiške vasice Bang-Pu, nato pa se z ladjo odpeljemo do plaže Phayanakorn. Priporočamo dobro pohodno obutev, saj se povzpnemo 430 metrov do jamske kupole. Ko vstopimo v notranjost, lahko vidimo kapljajoče stalagmite okoli paviljona, ki ga je zgradil kralj Rama V. Po kosilu vožnja do nacionalnega parka Kui Buri, kjer se boste približali največji živali v džungli nacionalnega parka Kui Buri – divjim slonom, skoraj 2 uri vožnje proti jugu. Tukaj boste imeli priložnost opazovati divje slone v gozdu, ki jih je na Tajskem le še nekaj sto.

Namestitev

Hotel v Hua Hinu 1 noč

Kraj

 • Hua Hin

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Prost dan za kopanje, uživanje.

Namestitev

Hotel v Hua Hinu 1 noč

Kraj

 • Hua Hin

Hrana

 • Zajtrk × 1

Zapustitev nastanitve in prevoz na letališče v Bangkoku. Polet v Doho.

Prevoz

 • Prevoz od namestitve do letališča
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Bangkok – Doha z vključenimi pristojbinami

Kraj

 • Bangkok
 • Doha

Hrana

 • Zajtrk × 1

Polet proti Dohi v zgodnjih jutranjih urah. Zjutraj povezava na polet proti Zagrebu. Vrnitev v Zagreb in zaključek izleta.

Prevoz

 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Doha – Zagreb z vključenimi pristojbinami

Kraj

 • Doha
 • Zagreb

Hrana

 • Zajtrk × 1

Odhodi in cene

Za več informacij o odhodu, kot so cene, popusti, plačilni pogoji, kliknite na spodnje polje za odhod
Nalaganje…
Nalaganje…
Nalaganje…
Nalaganje…

Ob prijavi se plača 200 EUR, preostanek cene aranžmaja pa se plača najkasneje 6 tednov pred odhodom.

Cene, objavljene na spletni strani, so izražene s popustom 5% in veljajo za gotovinsko plačilo v poslovalnici, plačilo na transakcijski račun ali enkratno plačilo s kartico. Potovanje je potrebno plačati v največ 3 obrokih (obvezno 1. plačilo ob rezervaciji in zadnje plačilo najkasneje 6 tednov pred datumom odhoda na potovanje. 

Pri kartičnih plačilih na 2 do 12 obrokov (Diners, Maestro Erste, Maestro ZABA, MasterCard ZABA, Visa ZABA, Maestro PBZ, Visa PBZ in Visa Premium PBZ) se plača polna cena potovanja brez 5% popusta.

Plačilo s karticami na obroke je možno izključno s karticami, ki so izdane v Republiki Hrvaški.

Za plačilo na transakcijski račun z računa izven EU in plačilo s kartico Revolut nosite strošek provizije, ki vam jo obračuna banka. 

Kaj je vključeno

Namestitev

Hotel v Ho Chi Minhu Primer 4 noči
Hotel v Phnom Penhu Primer 2 noči
Hotel v Siem Reapu Primer 3 noči
Hotel v Bangkoku Primer 4 noči
Hotel v Hua Hinu Primer 3 noči

Prevoz

 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Zagreb – Doha z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Doha - Ho Chi Minh z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz od letališča do namestitve
 • Prevoz od Ho Chi Minha do Phnom Penha
 • Prevoz od Phnom Penha do Siem Reapa
 • Prevoz od Siem Reapa do Bangkoka
 • Prevoz od namestitve do letališča
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Bangkok – Doha z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Doha – Zagreb z vključenimi pristojbinami

Hrana

17 × Zajtrk

Ni vključeno v ceno

 • Mednarodno zdravstveno zavarovanje (lahko se uredi preko agencije)
 • Individualni stroški potnika v času potovanja
 • Fakultativni izleti in vstopnice za kulturno-zgodovinske spomenike
 • Viza za Tajsko – 35 EUR viza z enim vhodom + 20 EUR nadomestilo agenciji za izdelavo vize
 • Viza za Vietnam 25€ + 15€ storitev agencije
 • Viza za Kambodžo 36 € + storitev agencije za izdelavo vize 20 €

Fakultativni izleti

Opomba! Termini in cene fakultativnih izletov so informativni in spremenljivi ter so odvisni od prostih terminov v krajih, števila prijavljenih potnikov in objektivnih okoliščin.

Ogled Ho Chi Minha – Indokina

Ogled Ho Chi Minha – Indokina
Cena: 30,00 USD

Odhod na izlet v jutranjih urah. Spoznajmo mesto, ki nikoli ne spi in ima 3,5 milijona registriranih motorjev na 9 milijonov prebivalcev. Sprehod se začne v središču mesta na ulici Bui Vien, ki izžareva vrvež in kaos, ki je simbol tega mesta. Obiščemo najbolj znano tržnico Ben Tan, kjer bomo našli čisto vse – od tradicionalne vietnamske juhe pho, do najlepših spominkov. Na trgu Ho Chi Minh je spomenik Ho Chi Minhu, ki je najbolj znan v mestu. Ogledali si bomo Mestno hišo, Saigonsko opero in hotel Rex. V mestu je veliko ostankov iz kolonialnega obdobja, kot so katedrala Notre Dame, sajgonska pošta, stara ameriška ambasada... Sprehod do Palače združitve. Povratek v nastanitev v popoldanskih urah.

Cena izleta vključuje:

- strokovnega licenciranega vodiča v angleščini

- kosilo brez pijače

- organiziran prevoz po predvidenem programu

Cu Chi predori

Cu Chi predori
Cena: 35,00 USD

Odhod na izlet v zgodnjih jutranjih urah. Prevoz na lokacijo. Predori Cu Chi se nahajajo pod mestom Ho Chi Minh in so bili med obema vojnama baza revolucionarjev. Med vojno je bil Cu Chi "podzemna vas" s tuneli, ki skupaj merijo v dolžino 200 km, zgradili so jih vietnamski komunistični gverilci. Danes pa predstavljajo glavno turistično atrakcijo Južnega Vietnama. Gverilci Cu Chija, med katerimi so bile tako ženske kot mladoletniki, so leta živeli v ozkih, temnih in zadušljivih rovih, skozi katere se je dalo lesti le po kolenih. Od prvih zemljank, ki so jih v džungli izkopali leta 1948 za boj proti francoskemu okupatorju, so zgradili mrežo podzemnih prehodov in prostorov, ki so bili sestavljeni iz spalnice, kuhinje, sobe za sestanke in načrtovanje akcij, skladišča hrane in streliva ter prazne predore, ki niso imeli nobenega drugega namena kot zavajati sovražnika, če bi se infiltriral v tunele. Iz predorov so večinoma ponoči vdrli v sovražne čete, pri čemer so uporabljali veliko opreme in orožja. Predori v džungli so zgrajeni v obliki labirinta, ozkih in razvejanih hodnikov, tako da so poleg potrebne kamuflaže tudi dovolj odporni na zračno bombardiranje. Obiskovalci lahko vidijo tudi smrtonosno paleto kamufliranih pasti, namenjenih ubijanju ali hudemu pohabljanju sovražnikov. Vrnitev v namestitev v popoldanskih urah.

Cena izleta vključuje:

 • strokovnega vodiča v angleščini
 • organiziran prevoz po načrtu in programu
 • vstopnino

Večerno križarjenje po reki Saigon

Večerno križarjenje po reki Saigon
Cena: 50,00 USD

Dvourno večerno križarjenje po reki Saigon z bogato buffet večerjo, živo glasbo in čudovitim razgledom na Ho Chi Minh City.

Delta Mekonga

Delta Mekonga
Cena: 60,00 USD

Odhod na izlet v zgodnjih jutranjih urah. Transfer do pristanišča in vkrcanje na ladjo. Mekong je največja reka Indokine in izvira v Tibetu, teče skozi Burmo, Laos in se v Vietnamu izliva v Južnokitajsko morje, ob izlivu pa tvori veliko delto z 9 kraki, ki jo Vietnamci imenujejo »Cuu Long« oziroma "Devet zmajev". Delta Mekonga, znana tudi kot "biološki rudnik zlata", je zelo rodovitna z rižem, citrusi in tropskim sadjem. Obiskujemo zanimive obrtniške vasice, kjer je moč najti vse za hišo, ampak le iz kokosovega lesa. Trgovanje opravljajo predvsem ženske, ki nosijo tradicionalne bambusove klobuke. Med hojo po mirnih podeželskih cestah bomo naleteli na bogate lokalne sadovnjake, kjer bomo jedli okusno sveže eksotično sadje, pili topel čaj z medom in uživali ob lokalni glasbi. Odmor za malico. Odpravljamo se na nepozabno vožnjo po delti. Pred nami je prizor, ki jemlje dih, začne se mir in tišina. Na kosilo se odpravimo v tradicionalno vietnamsko vas, po kosilu pa bomo imeli možnost druženja s kačami, krokodili in opicami. Kdor želi, se lahko sprehodi ali pa si izposodi kolo za vožnjo po vasi. Vrnitev v namestitev v popoldanskih urah.

Cena izleta vključuje:

- strokovnega vodiča v angleščini

- organiziran prevoz po načrtu in programu

- vožnjo z ladjo in čolnom

- vstopnino

- kosilo brez pijače

Cena izleta ne vključuje:

- vožnjo s kolesom čez vietnamsko vas (opcijsko)

Ogled Phnom Penha

Ogled Phnom Penha
Cena: 65,00 USD

Fakultativni izlet, ogledat si gremo to še nerazvito in pristno mesto, ki izžareva pravi duh Azije. Menihi, motorji, ulični prodajalci, sadje, zelenjava, živahno nočno življenje v vzdušju, ki je bistveno drugačno od tistega v Bangkoku in drugih moderniziranih metropolah Azije. Ogled kraljeve palače in srebrne pagode, ki je prekrita z več kot 5000 srebrnimi ploščicami. Obiskali bomo Killing fields in muzej S21, da bi spoznali trpljenje kamboškega ljudstva med režimom Rdečih Kmerov.

Cena izleta vključuje:

- strokovnega licenciranega vodiča v angleščini

- organiziran prevoz po predvidenem programu
 

Angkor Wat in kamboška plavajoča vas Kampong Pluk

Angkor Wat in kamboška plavajoča vas Kampong Pluk
Cena: 120,00 USD

Fakultativni dvodnevni izlet v Angkor Wat, največji tempeljski kompleks na svetu, ki ima preko 1000 verskih objektov, templjev, molitvenikov in skulptur. Ta znameniti kompleks je pod zaščito UNESCO in velja za najpomembnejše arheološko najdišče v jugovzhodni Aziji. Sestavljen je iz edinstvenih in lepih zgradb ter ostankov različnih prestolnic kmerskega imperija, ki so bile zgrajene znotraj tega kompleksa. Plavajoča vas Kampong Phluk se nahaja na poplavni ravnini jezera Tonle Sap – največjega sladkovodnega jezera v jugovzhodni Aziji – Kampong Phluk je plavajoča skupnost s približno 3000 prebivalci. Družili se bomo z lokalnim prebivalstvom in spoznavali njihov način življenja in običaje.

Cijena izleta uključuje:

 • stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku
 • organiziran prijevoz prema predviđenom itineraru

Ogled Bangkoka

Ogled Bangkoka
Cena: 60,00 EUR

Na tem izletu boste imeli priložnost videti vse najpomembnejše in najlepše znamenitosti mesta Bangkok. Odhod iz hotela v jutranjih urah in prevoz do kraljeve palače (Grand Palace) in templja smaragdnega Bude (Wat Phra Kaew). Kraljeva palača je največja turistična atrakcija v Bangkoku. Kratek sprehod do naslednje znamenitosti – templja ležečega Bude (Wat Pho). Ta tempelj se nahaja tik ob kraljevi palači in je eden najstarejših in največjih templjev v Bangkoku s površino 8 hektarjev. V Wat Pho si lahko ogledate več kot 1000 slik Bude! Največja znamenitost pa je kip "Ležečega Bude", po katerem je poimenovan celoten kompleks. Kip je dolg 46 metrov in visok 15 metrov in predstavlja Budo v stanju nirvane. Wat Pho je znan tudi po tradicionalni šoli tajske masaže. Kratek sprehod do reke in prehod s čolnom na drugo stran do templja zore (Wat Arun). Ta tempelj je eden najbolj znanih simbolov celotne Tajske in zelo pogosto spremlja vsako predstavitev Tajske. Vrnitev v hotel v popoldanskih urah.

Cena vključuje:

 • vstopnica za Grand Palace in Wat Phra Kaew
 • vstopnica za Wat Pho
 • vstopnica za Wat Arun
 • strokovni vodič v angleščini skozi celotni izlet
 • organiziran prevoz po predvidenem načrtu

*Za ta izlet je potrebno imeti oblačila primerna za vstop in obisk budističnega templja.

Ogled Hua Hina

Ogled Hua Hina
Cena: od 45,00 EUR do 45,00 EUR

Peljemo se proti severu in si ogledamo palačo Maruka Tayawan (Palača ljubezni in upanja), ki jo je zasnoval kralj Rama VI in je bila dokončana leta 1924. Preživite čas ob sprehodu po čudoviti palači iz tikovine, ki je danes obnovljena ima sijaj, kot v preteklosti... Popoldne si bomo ogledali lokalno območje Hua Hin in njegovo okolico. Naša prva postaja je Hua Hin Railway Station, ena najstarejših železniških postaj na Tajskem. Njegova najbolj presenetljiva značilnost je edinstvena kraljeva čakalnica, ki je bila uporabljena za dobrodošlico kralju in njegovemu dvoru med njunim obiskom mesta. Nadaljujemo in se ustavimo na Khao Takiab Monkey Mountain, kjer stoji velik kip Bude. Tu se lahko povzpnemo na razgledišče s katerega je lep razgled na obalo Hua Hina. Nadaljujemo z obiskom parka Rajabhakti, ene najnovejših znamenitosti Hua Hina. Sedem velikanskih kipov velikih kraljev iz tajske zgodovine stoji v vrsti na ozadju gozdnatih gričev. Impresiven prizor, skoraj 14 metrov visoki bronasti kipi se poklonijo velikim kraljem različnih obdobij tajske zgodovine: Sukhothai, Ayutthaya, Thonburi in Rattanakosin. Na vsakem kipu je ploščica z imenom kralja in obdobjem njegove vladavine. Zaključimo z obiskom templja Huay Mongkol, kjer stoji ogromen kip Luang Phor Thuate, izjemno priljubljenega tajskega meniha, ki naj bi v 17. stoletju delal čudeže.

Cena vključuje: prevoz po programu, storitve lokalnega vodnika v angleškem jeziku, vstopnice za omenjene lokacije

Nacionalna parka Sam Roi Yot in Kui Buri

Nacionalna parka Sam Roi Yot in Kui Buri
Cena: od 70,00 EUR do 70,00 EUR

Prvi obalni narodni park na Tajskem, Sam Roi Yot ("Tristo vrhov"), je majhno, a fascinantno območje apnenčastih gora, zalivov, plaž, otokov in mokrišč, kjer raste veliko rastlin in nekaj ogroženih živali. To je čudovito in ne preveč težko mesto za raziskovanje, glavna atrakcija tega nacionalnega parka pa je jama Phraya Nakhon z legendarnim kraljevim paviljonom in ogromno dvorano. Pustolovščino začnemo z obiskom plantaže ananasa, nadaljujemo z vožnjo do ribiške vasice Bang-Pu, nato pa se z ladjo odpeljemo do plaže Phayanakorn. Priporočamo dobro pohodno obutev, saj se povzpnemo 430 metrov do jamske kupole. Ko vstopimo v notranjost, lahko vidimo kapljajoče stalagmite okoli paviljona, ki ga je zgradil kralj Rama V. Po kosilu vožnja do nacionalnega parka Kui Buri, kjer se boste približali največji živali v džungli nacionalnega parka Kui Buri – divjim slonom, skoraj 2 uri vožnje proti jugu. Tukaj boste imeli priložnost opazovati divje slone v gozdu, ki jih je na Tajskem le še nekaj sto.

Vključeno v ceno: prevoz po načrtovanem programu, lokalno vodenje v angleščini, vstopnice do navedenih lokacij, vožnja z džipom za opazovanje divjih slonov

Namestitev

Hotel v Ho Chi Minhu

Hotel v Ho Chi Minhu
To je primer namestitve, ki jo lahko pričakujete. Dejanska namestitev je lahko drugačna, vendar podobna v tem, kar nudi.

Hotel*** (po lokalni kategorizaciji) se nahaja v mestu Ho Chi Minh. Hotel ima dvoposteljne sobe. Storitev temelji na nočitvi z zajtrkom.

Hotel v Phnom Penhu

Hotel v Phnom Penhu
To je primer namestitve, ki jo lahko pričakujete. Dejanska namestitev je lahko drugačna, vendar podobna v tem, kar nudi.

Hotel*** (po lokalni kategorizaciji) se nahaja v Phnom Penhu. Hotel ima dvoposteljne sobe. Storitev temelji na nočitvi z zajtrkom.

Hotel v Siem Reapu

Hotel v Siem Reapu
To je primer namestitve, ki jo lahko pričakujete. Dejanska namestitev je lahko drugačna, vendar podobna v tem, kar nudi.

Hotel*** (po lokalni kategorizaciji) se nahaja v Siem Reapu. Hotel ima dvoposteljne sobe. Storitev temelji na nočitvi z zajtrkom.

Hotel v Bangkoku

Hotel v Bangkoku
To je primer namestitve, ki jo lahko pričakujete. Dejanska namestitev je lahko drugačna, vendar podobna v tem, kar nudi.

Hotel*** (po lokalni kategorizaciji) se nahaja v Bangkoku. Hotel ima dvoposteljne sobe. Storitev temelji na nočitvi z zajtrkom.

Hotel v Hua Hinu

Hotel v Hua Hinu
To je primer namestitve, ki jo lahko pričakujete. Dejanska namestitev je lahko drugačna, vendar podobna v tem, kar nudi.

Hotel*** (po lokalni kategorizaciji) se nahaja v Hua Hinu. Hotel ima dvoposteljne sobe. Storitev temelji na nočitvi z zajtrkom.

Koristne informacije

Tukaj boste našli koristne informacije o destinaciji, pa tudi nekaj nasvetov za to potovanje.

Pomembne opombe

Prosimo, da natančno preberete te opombe. Zelo pomembna se nam zdi dobra informiranost potnikov, ki omogoča manj nesporazumov med potovanjem in bolj prijetno izkušnjo potovanja.

 • Organizator paketnega aranžmaja je turistična agencija Neobična putovanja d.o.o., Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID koda: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponujena kombinacija potovalnih storitev je paketni aranžma v smislu Zakona o opravljanju dejavnosti v turizmu.
 • Potovanje je organizirano za najmanj 10 in največ 35 potnikov na termin za potovanje z letalom oziroma najmanj 40 in največ 95 potnikov na avtobus za potovanje z avtobusom, razen če je v pogodbi o paketnem aranžmaju navedeno drugače.
 • Organizator lahko odpove pogodbo o paketnem potovanju pred začetkom izvajanja paketnega aranžmaja in potniku vrne vsa prejeta plačila za paketni aranžma v celoti, brez obveznosti plačila odškodnine potniku, če je število prijavljenih oseb za turistični aranžma manjše od navedenega minimalnega števila potnikov in če organizator potnika obvesti o odpovedi pogodbe v roku, določenem v pogodbi, vendar najkasneje: a) 20 dni pred pričetkom paket-aranžmaja za potovanja, ki trajajo več kot šest dni, b) sedem dni pred začetkom paketnega aranžmaja za potovanja, ki trajajo od dva do šest dni, oziroma c) 48 ur pred začetkom turističnega aranžmaja za potovanja, ki trajajo manj kot dva dni.
 • Potnik lahko odpove pogodbo o paketnem potovanju kadarkoli pred začetkom turističnega paketa. Potem organizator izgubi pravico do dogovorjene cene aranžmaja in lahko od potnika zahteva plačilo standardne provizije za odstop od pogodbe, ki temelji na obdobju od trenutka odpovedi pogodbe do začetka veljavnosti paket aranžmaja in pričakovani prihranek stroškov organizatorja ter prihodek od zagotavljanja potovalnih storitev drugemu uporabniku. V skladu s standardnimi stroški odpovedi pogodbe organizator ob odpovedi potovanja do 45 dni pred začetkom potovanja zadrži minimalni znesek plačan ob prijavi na potovanje, v vseh ostalih primerih pa se izračuna lestvica odpovedi iz Splošnih pogojev potovanja.
 • Ker nekatere lokalne nastanitve in lokalni prevozi niso prilagojeni osebam z omejeno mobilnostjo, to potovanje ni priporočljivo za osebe z omejeno mobilnostjo.
 • V agenciji Neobična putovanja d.o.o. lahko sklenete turistično zavarovanje, v sodelovanju z zavarovalnico UNIQA osiguranje d.d. Možno je skleniti prostovoljno turistično zdravstveno zavarovanje, nezgodno zavarovanje, zavarovanje prtljage, zavarovanje odpovedi ali prekinitve leta, zavarovanje pred zamudo leta in zavarovanje odgovornosti. Zavarovanje odpovedi ali prekinitve potovanja je možno vplačati najkasneje v 5 delovnih dneh od dneva sklenitve aranžmaja. Ostale opcije lahko plačate do 7 dni pred odhodom. Cena zavarovanja je odvisna od trajanja aranžmaja in od celotne vsote aranžmaja. Za natančen izračun nas lahko kontaktirate na kontakt@jungletribe.si.
 • Vsem potnikom priporočamo plačilo zavarovanja za primer odpovedi ali prekinitve potovanja. Zavarovanje lahko poravnate v agenciji Neobična putovanja d.o.o., v sodelovanju z zavarovalnico UNIQA osiguranje d.d., ali neposredno pri eni od zavarovalnic. V primeru utemeljenega razloga za odpoved potovanja (po pogojih izbrane zavarovalnice) potnik, ki je vplačal zavarovanje odpovedi ali prekinitve potovanja, uveljavlja povračilo stroškov pri zavarovalnici.
 • Vsi potni listi morajo biti veljavni najmanj 180 dni (6 mesecev) od datuma zaključka paketnega aranžmaja.
 • Organizator/prodajalec ne odgovarja za ustno podane podatke.
 • V prevoznih sredstvih je strogo prepovedano kajenje, uživanje alkohola in opojnih substanc.
 • Potniki so dolžni v avtobusu in drugih prevoznih sredstvih ostati na svojih sedežih in jih ne zapuščati na mestih, ki niso namenjena odmorom (meje, kontrolne točke, cestninske postaje ipd.). V primeru, da potnik zapusti vozilo brez predhodnega dogovora s predstavnikom agencije, nosi vse morebitne stroške in posledice sam.
 • Potnik, ki bo s svojim neprimernim vedenjem motil druge potnike ali oviral voznike in predstavnike agencije pri njihovem delu, bo nemudoma izločen s potovanja in vsa odgovornost pa bo prešla nanj.
 • Potnik je dolžan upoštevati urnik, ki ga določi predstavnik agencije na potovanju.
 • Na avtobusnih vožnjah ni možna uporaba stranišča v avtobusih; v skladu z načrtom in programom potovanja se vsake 3-4 ure naredijo odmori (odvisno od lokacije in opremljenosti bencinskega servisa), te potniki lahko izkoristijo za uporabo stranišča.
 • Agencija določi sedežni red, kraj odhoda, kraj odmora in njegovo dolžino.
 • V primeru aranžmajev, ki vključujejo letalsko potovanje, je po nakupu vozovnice vračilo le-teh nemogoče in v tem primeru veljajo pogoji letalskih družb.
 • Cene paket aranžmajev, ki vključujejo letalski prevoz z nizkocenovnimi prevozniki, se lahko spremenijo, po prijavi na potovanje in plačilu zneska za prijavo pa se cene preverijo in potniku se sporoči potrjena cena potovanja.
 • Organizator potovanja ne odgovarja za spremembe letalskih povezav letalskega prevoznika.
 • Vozni redi, ki so navedeni v voznem redu ali pridobljeni s strani organizatorja, se lahko spremenijo in so odvisni izključno od letalskega prevoznika.
 • Organizator potovanja si pridržuje pravico do izbire prevoznih sredstev za prevoz in prevoza do namestitve, če je to fizično možno.
 • Organizator potovanja si pridržuje pravico do popravka dogovorjene cene pred pričetkom potovanja zaradi spremembe menjalnega tečaja ali spremembe tarife prevoznika in v primerih, ki jih določa zakon.
 • Za vse ponujene ali razpoložljive izbirne dodatne storitve v zvezi z načrtom potovanja in programom ali namestitvijo je potrebno organizatorju javiti ob prijavi na potovanje.
 • Če se potnik odloči spremeniti del načrta in programa potovanja, organizator ni dolžan potniku zagotoviti prevoz/zgodnejšo ali kasnejšo prijavo ali odjavo v namestitveni objekt/drugačne nočitve v namestitvenem objektu kot je predvideno v načrtu in programu potovanja.
 • Mladoletni potniki morajo imeti za potovanje overjeno soglasje staršev.
 • Priporočamo, da ste med potovanjem še posebej pozorni na osebne dokumente in denar.
 • Za ta aranžma veljajo Splošni pogoji potovanja.

Opombe glede nastanitve

 • Organizator potovanja si pridržuje pravico do razporeditve sob glede na strukturo sob nastanitvenega objekta; če obstaja možnost, bo organizator potovanja poskušal ugoditi željam potnikov, če bo le to mogoče.
 • V namestitveni objekt se vstopi prvi dan bivanja v skladu s pravili nastanitvenega objekta. Najpogosteje je prijava v popoldanskem času (14. ali 15. ura), odjava zadnji dan bivanja pa običajno do 10. ali 11. ure.
 • Opisi namestitvenih kapacitet so informativne narave.
 • Nekatere dodatne vsebine namestitvenih objektov so na voljo proti doplačilu. Možna so odstopanja in spremembe glede razpoložljivosti nekaterih storitev, saj so le-te odvisne izključno od namestitvenega objekta (npr. sef, parkirišče, mini bar, TV, klima...).
 • Potnik je dolžan spoštovati pravila nastanitvenega objekta in nosi odgovornost za izrečne sankcije s strani osebja nastanitvenega objekta.
 • Nekatere nastanitve v Aziji, Afriki in Latinski Ameriki nimajo tople vode.
 • Nastanitvene zmogljivosti sprejemajo potnike in določajo razporeditev in vrsto sob glede na njihovo razpoložljivost v danem trenutku. Organizator strankam ne more potrditi, ali bodo postelje ločene ali zakonske (velika francoska postelja), prav tako ne more zagotoviti na katerem nadstropju bodo sobe v namestitvenem objektu.
 • Potniki, ki potujejo sami, imajo v nekaterih programih možnost, da so proti doplačilu sami v enoposteljni sobi. Če se potnik želi povezati z drugim potnikom iz skupine in ne želi plačati doplačila, se strinja s povezavo s katero koli osebo iz skupine, ne glede na starost in spol sopotnika. V teh situacijah organizator ne odgovarja za morebitne nevšečnosti ali nesoglasja, ki bi jih potniki imeli na poti.

Opombe glede viz

 • Potniki, ki niso državljani Republike Hrvaške, so se dolžni seznaniti z vizumskim režimom države, v katero potujejo.
 • Nekatera veleposlaništva zahtevajo osebno prisotnost potnikov med postopkom pridobitve vizuma, potniki pa so dolžni upoštevati pravila veleposlaništva.
 • Potniki morajo dokumente za vize predložiti v zahtevanem roku, sicer si morajo potovalno vizo zagotoviti sami.
 • Organizator ne jamči za pridobitev vize in ni pooblaščen za ugotavljanje veljavnosti dokumentov.
 • V primeru nepridobitve vize agencija ne odgovarja.

Opombe o fakultativnih izletih

 • Fakultativni izleti niso obvezni del potovanja, prav tako pa fakultativni izleti niso zajeti v garanciji potovanja.
 • Fakultativne izlete realizirajo lokalne agencije in organizator paket aranžmaja ne odgovarja za izvedbo ali morebitno škodo potniku v zvezi z njimi.
 • Fakultativne izlete vodijo lokalni vodniki po samih krajih v angleškem jeziku. S plačilom izleta potnik sprejema vse pogoje lokalne agencije ali organizatorja fakultativnega izleta brez pravice do ugovora. Naknadne spremembe, spremembe in odpovedi potovanja po plačilu niso možne, prav tako v nobenem primeru ni možno dobiti vračila vplačanega denarja. Lokalna agencija oziroma organizator fakultativnega izleta je dolžan potnike seznaniti s pogoji izleta.
 • Vse potnike prosimo, da se pred vplačilom fakultativnega izleta seznanijo s predvidenim programom in pogoji fakultativnega izleta.
 • Organizator potovanja ne more vplivati na dolžino izleta v določen ciljni kraj, čas odhoda, vrnitev ali ogled ter strokovnost lokalnih vodnikov.
 • Termini in cene fakultativnih izletov so spremenljivi in odvisni od prostih terminov v ciljnih krajih, števila prijavljenih potnikov in objektivnih okoliščin.