Šri Lanka Velika tura iz Zagreba

Šri Lanka Velika tura iz Zagreba

cena od
1.560
EUR ,00
zdaj od
1.460
EUR ,00
trajanje
13 dni
Prijavi se Povpraševanje
Povpraševanje

Šrilanka - potovanje v eksotično in posebno deželo, imenovano biser Indijskega oceana. Država, ki leži južno od Indije, je bogata s čudovitimi plažami, neverjetno naravo, bogato kulturo in seveda gojenjem čaja. Pot začnemo v živahni in živahni prestolnici Colombo.

Spoznali bomo tudi Kandy, z džunglo obdano mesto v središču Šrilanke, nato pa Nuwara Eliyo, mesto svetlobe, obdano z najbolj zelenimi plantažami čaja. To je Šrilanka, kot jo vidimo na razglednicah!

Raziskovali bomo deževne gozdove osrednjega dela otoka, obiskali budistične templje in mesta pod Unescovo zaščito, nabirali in degustirali čaj ter hranili slone. Čakajo nas tropske plaže, majhne pristne vasice, ribiške vasice, zavetišča za slone, zelene lagune, koralni grebeni, slapovi v tropskih gozdovih, gorski vrhovi, plantaže čaja, farme morskih želv, rudniki dragih kamnov, botanični vrtovi, tovarne čaja, templji, katoliške cerkve iz obdobja nizozemske in portugalske kolonialne vladavine, trdnjave, zgodovinski kraji in mesta...

Šri Lanka je otok na katerem boste neizmerno uživali!

Edinstvena izkušnja vožnje z vlakom do Elle - najlepša in najbolj fotogenična vožnja, med katero bomo videli čudovite pokrajine kot iz pravljice.

Na vseh odhodih v letu 2024 so v ceno vključeni tudi izleti:

🌴Stena Pidurangala, NP Minneriya in Levja stena
🌴Ogled Dambulla in Pinnawala
🌴Ogled Kandyja
🌴Nuwara Eliya in poznana vožnja z vlakom do Ella
🌴Hiking do Malega Adamovega vrha, Nine Arch Bridge in ogled slapa Rawana
🌴Plaža Mirissa
🌴Rudnik Moonstone in ogled mesta Galle


Pot
Zagreb
Doha
Colombo
Sigirija
Kandy
Nuwara Eliya
Ella
Mirissa
Unawatuna
Mirissa
Unawatuna
Colombo
Doha
Zagreb

Prevoz
Letalo, Lokalni prevoz
Namestitev
Hotel
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvaška
Vrste potovanj
Oddaljene destinacije
Destinacije
Šri Lanka
Koda potovanja
LK5
Zahtevnost
Primerno za otroke
Ne
Velikost skupine
Max 20 ,

Načrt in program

Načrt in program velja za odhode 10. 10. 202427. 10. 2024

Zbor skupine na letališču v Zagrebu dve uri in pol pred poletom. Polet proti Colombu s postankom v Dohi.

Prevoz

 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Zagreb – Doha z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Doha – Colombo z vključenimi pristojbinami

Kraj

 • Zagreb
 • Doha

Prihod v Colombo v zgodnjih jutranjih urah. Dobrodošli na otoku okusov, nekdanjem Cejlonu, današnji Šrilanki, deželi čaja, dragih kamnov, nasmejanih ljudi, svile... Po prihodu transfer do naše prve destinacije – Sigiriye! Ob prihodu v Sigiriyo si privoščimo pijačo dobrodošlice - Royal cold coconut! Prosti čas.

Prevoz

 • Prevoz od letališča do namestitve

Namestitev

Hotel v Sigiriji 1 noč

Kraj

 • Colombo
 • Sigirija

Dan rezerviran za zgodnja jutranja doživetja - sončni vzhod na neverjetni skali Pidurangala, ki je nastala zaradi vulkanskega izbruha in je kar 2500 let predstavljala zatočišče velikemu številu duhovnikov. Tempelj na skali je bil zgrajen v času kralja Kasapije z idejo, da bi vse menihe preselili iz Levje skale prav sem, da bi lahko nadaljeval z gradnjo svojega kraljestva. Po tem se odpravimo na safari džipe v nacionalni park Minneriya - dom velikega števila živalskih vrst, jelenov, leopardov, bizonov, krokodilov, medvedov in seveda slonov - kar 700 jih je! Ta kraj je znan po selitvi teh čudovitih in velikih bitij. Po dnevu, polnem čarobnih aktivnosti, se podamo na velik podvig - gremo na Levjo skalo. Uživamo v neverjetnem razgledu in lomih barv, medtem ko sonce izginja za obzorjem. Vrnitev v namestitev.

Namestitev

Hotel v Sigiriji 1 noč

Kraj

 • Sigirija

Hrana

 • Zajtrk × 1

Po zajtrku si ogledamo kompleks jam v Dambulli, ki so na Unescovem seznamu svetovne dediščine. To so največji in najbolje ohranjeni jamski templji na Šrilanki. Skale se dvigajo do višine 160 metrov, v notranjosti pa se skriva 5 votlin, ki so poslikane in hranijo številne kipe Bude, pa tudi kraljev Šrilanke in hindujskih bogov. Jamski templji so bili zgrajeni v 1. stoletje pr. n. št. Ob vznožju stopnic, ki vodijo v jame, je Zlati tempelj – velika, barvita, nekoliko kičasta zgradba z ogromnim zlatim sedečim Budo, visokim kar 30 metrov. Na stopnicah ob vznožju templja srečamo ljubke male prodajalke lotosov in lilij, bralce dlani, neutrudne prodajalke magnetkov, nekaj krotilcev kač s kobrami in pitoni ter zaljubljene pare. Nato se bomo odpravili v rezervat za slone Pinnawala, kjer bomo uživali v druženju s temi pametnimi živalmi. V večini primerov imajo obiskovalci te vasi možnost nahraniti slone in jih opazovati, kako se kopajo v bližnji reki. Transfer v Kandy.

Namestitev

Hotel v Kandyju 1 noč

Kraj

 • Sigirija
 • Kandy

Hrana

 • Zajtrk × 1

Prebujanje ob vrvežu opic na naših terasah! Kandy je mesto v samem osrčju otoka, obdan z džunglo. Njegovi glavni prebivalci so opice, dolgorepi makakiji. Vsak dan se bomo družili s temi dlakavimi barabami. Po zajtrku najprej ogled znamenitega 48m visokega stolpa Ambuluwawa. Po spiralnih stopnicah se povzpnemo na vrh in uživamo v neresničnem razgledu. Po tem se vrnemo v Kandy in gremo na ogled - lokalna tržnica, mestni trg, sprehod okoli jezera... Po sprehodu skozi mesto se odpravimo v bližnji botanični vrt Peradeniya, ki je najlepši botanični vrt na Šrilanki. Kraljevske palme, vrt orhidej, viseči mostovi, potepuške opice in še marsikaj... Na poti si bomo ogledali tudi tovarno za obdelavo dragih in poldragih kamnov. Vrnitev v namestitev.

Namestitev

Hotel v Kandyju 1 noč

Kraj

 • Kandy

Hrana

 • Zajtrk × 1

Po zajtrku zapustimo namestitev. Transfer do naslednje destinacije - Nuwara Eliya. Mesto svetlobe, majhna britanska kolonija, obdana z zelenimi nasadi čaja. Šrilanka, kot jo vidimo na razglednicah! Na poti v Nuwara Eliyo obiščemo plantažo čaja in vsrkavamo vse znamenitosti, po katerih slovi Šrilanka. Pomagamo pri nabiranju, gremo skozi celoten proces pridelave čaja od nabiranja popkov do pitja skodelice na stari britanski način.

Za tem se odpravimo na najlepšo in najbolj razburljivo vožnjo z vlakom do Elle. Čaka nas najbolj fotogenična in znamenita vožnja z vlakom, pokrajine kot iz pravljice, ki je ne smete zamuditi. Nekaj ​​ur vožnje, namestitev v hotelu.

Namestitev

Hotel v Elli 1 noč

Kraj

 • Nuwara Eliya
 • Ella

Hrana

 • Zajtrk × 1

Po zajtrku se odpravimo proti plaži, natančneje mestu Mirissa. Na poti nas čaka vzpon na Mali Adamov vrh. Po krajšem vzponu bomo uživali v neresnični naravi in ​​razgledu od zgoraj. V preostalem delu dneva si ogledamo Nine Arch Bridge, mojstrovino kolonialne arhitekture, ki se nahaja v džungli, in slap Rawana. Nadaljevanje vožnje do Unuwatune. Nastanitev v hotelu.

Namestitev

Hotel v Unawatuni 1 noč

Kraj

 • Mirissa
 • Unawatuna

Hrana

 • Zajtrk × 1

Zbudimo se na jugu otoka. Po vožnji do Mirisse začnemo raziskovanje južne obale s fotografiranjem na znamenitem Palm Hillu. Nato gremo v vasico Weligama, da si ogledamo slavne ribiče na palicah v morju. Eden najboljših krajev na svetu za opazovanje kitov je Mirissa, še posebej za ogled modrih kitov, največjih in najbolj znanih morskih sesalcev. Tu jih imamo možnost opazovati v njihovem naravnem okolju. Vrnitev v namestitev.

Namestitev

Hotel v Unawatuni 1 noč

Kraj

 • Mirissa
 • Unawatuna

Hrana

 • Zajtrk × 1

Fakultativni izleti

Po zajtrku se odpravimo v rudnik mesečevega kamna, po katerem je Šrilanka na splošno znana. Ta dragi kamen je mogoče najti samo na tem mestu, kar pomeni, da je ta rudnik edini naravni vir mesečevega kamna na celem svetu. Naša naslednja postaja je Muzej cunamija, zgrajen v spomin na cunami, ki je leta 2004 prizadel Šrilanko in velja za eno največjih naravnih katastrof, s katerimi se je otok kdaj soočil, saj je bilo neposredno prizadetih veliko obalnih mest. Kasneje gremo na farmo želv. Srečanje s temi čudovitimi bitji vas bo zagotovo razveselilo. Naslednja aktivnost je vožnja s katamaranom po zeleni laguni. Občudovali bomo naravo tega kraja. Obiskali bomo tudi majhno kolonialno mesto Galle, ki ga krasi nizozemska arhitektura in peščica majhnih umetniških galerij in mirnih kavarn. Ogledamo si trdnjavo, mošejo, svetilnik, lokalni zapor in sodišče, staro katoliško in protestantsko cerkev v samem središču trdnjave. Nato si bomo ogledali znameniti budistični tempelj, ki je dostopen samo z jezera. Vrnitev v namestitev.

Namestitev

Hotel v Unawatuni 1 noč

Kraj

 • Unawatuna

Hrana

 • Zajtrk × 1

Prosti dnevi v Unuwatuni za uživanje in počitek.

Namestitev

Hotel v Unawatuni 2 noči

Kraj

 • Unawatuna

Hrana

 • Zajtrk × 2

Zapustimo namestitev in se poslovimo od otoka s panoramskim ogledom betonske džungle – Colombo! Živahna azijska metropola, betonska džungla, ki nikoli ne spi. Norost na ulici, dirkanje rikš kot v igrici, tržnice vsepovsod, stolpnice in neskončni parki. Transfer na letališče.

Prevoz

 • Prevoz od namestitve do letališča

Kraj

 • Unawatuna
 • Colombo

Hrana

 • Zajtrk × 1

Let za Doho zgodaj zjutra. Prihod v Doho in let za Zagreb. Prihod v Zagreb v popoldanskem času.

Prevoz

 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Colombo – Doha z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Doha – Zagreb z vključenimi pristojbinami

Kraj

 • Doha
 • Zagreb

Odhodi in cene

Za več informacij o odhodu, kot so cene, popusti, plačilni pogoji, kliknite na spodnje polje za odhod
Nalaganje…
Nalaganje…
Nalaganje…
Nalaganje…

Ob prijavi se plača 100 EUR, preostanek cene aranžmaja pa se plača najkasneje 6 tednov pred odhodom.

Cene, objavljene na spletni strani, so izražene s popustom 5% in veljajo za gotovinsko plačilo v poslovalnici, plačilo na transakcijski račun ali enkratno plačilo s kartico. Potovanje je potrebno plačati v največ 3 obrokih (obvezno 1. plačilo ob rezervaciji in zadnje plačilo najkasneje 6 tednov pred datumom odhoda na potovanje. 

Pri kartičnih plačilih na 2 do 12 obrokov (Diners, Maestro Erste, Maestro ZABA, MasterCard ZABA, Visa ZABA, Maestro PBZ, Visa PBZ in Visa Premium PBZ) se plača polna cena potovanja brez 5% popusta.

Plačilo s karticami na obroke je možno izključno s karticami, ki so izdane v Republiki Hrvaški.

Za plačilo na transakcijski račun z računa izven EU in plačilo s kartico Revolut nosite strošek provizije, ki vam jo obračuna banka. 

Kaj je vključeno

Namestitev

Hotel v Sigiriji Primer 2 noči
Hotel v Kandyju Primer 2 noči
Hotel v Elli Primer 1 noč
Hotel v Unawatuni Primer 5 noči

Prevoz

 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Zagreb – Doha z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Doha – Colombo z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz od letališča do namestitve
 • Prevoz od namestitve do letališča
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Colombo – Doha z vključenimi pristojbinami
 • Prevoz z letalom v ekonomskem razredu na relaciji Doha – Zagreb z vključenimi pristojbinami

Hrana

10 × Zajtrk

Ni vključeno v ceno

 • Mednarodno zdravstveno zavarovanje (lahko se uredi preko agencije)
 • Individualni stroški potnika v času potovanja
 • Viza za Šri Lanko – $50 + 15 EUR storitev agencije

Fakultativni izleti

Opomba! Termini in cene fakultativnih izletov so informativni in spremenljivi ter so odvisni od prostih terminov v krajih, števila prijavljenih potnikov in objektivnih okoliščin.

Whale watching

Whale watching
Cena: 100,00 USD

Eden najboljših krajev na svetu za opazovanje kitov je Mirissa, še posebej za ogled modrih kitov, največjih in najbolj znanih morskih sesalcev. Tukaj jih imamo priložnost opazovati v njihovem naravnem okolju. Opazovanje kitov v Mirissi je ena od celoletnih atrakcij na Šrilanki. Ti očarljivi velikani v globokih modrih vodah spadajo v kategorijo morskih sesalcev. Kiti živijo samo v slani vodi, kar jim pomaga, da si hitro opomorejo od poškodb in so odporni na bolezni. Mirissa, še posebej točka Dondra, je odlično mesto za opazovanje več vrst kitov, kot so modri kit, kit Bryde in kit grbavec. Poleg teh neverjetnih kitov boste morda opazili tudi ljubke in inteligentne delfine, med vrste delfinov spadajo delfini pliskavke, vzhodnopacifiški delfini, Rissovi delfini in črtasti delfini.

V ceno izleta je vključeno:

 • prevoz
 • obrok
 • brezalkoholna pijača
 • lokalni vodič

Namestitev

Hotel v Sigiriji

Hotel v Sigiriji
To je primer namestitve, ki jo lahko pričakujete. Dejanska namestitev je lahko drugačna, vendar podobna v tem, kar nudi.

Hotel*** (po lokalni kategorizaciji) v Sigiriyi je namestitveni objekt z dvoposteljnimi sobami. Storitev je na osnovi nočitve z zajtrkom.

Hotel v Kandyju

Hotel v Kandyju
To je primer namestitve, ki jo lahko pričakujete. Dejanska namestitev je lahko drugačna, vendar podobna v tem, kar nudi.

Hotel*** (po lokalni kategorizaciji) v Kandyju je namestitveni objekt z dvoposteljnimi sobami. Storitev je na osnovi nočitve z zajtrkom.

Hotel v Elli

Hotel v Elli
To je primer namestitve, ki jo lahko pričakujete. Dejanska namestitev je lahko drugačna, vendar podobna v tem, kar nudi.

Hotel*** (po lokalni kategorizaciji) v Elli je namestitveni objekt z dvoposteljnimi sobami. Storitev je na osnovi nočitve z zajtrkom.

Hotel v Unawatuni

Hotel v Unawatuni
To je primer namestitve, ki jo lahko pričakujete. Dejanska namestitev je lahko drugačna, vendar podobna v tem, kar nudi.

Hotel *** je namestitveni objekt z dvoposteljnimi sobami. Vse sobe imajo zasebno kopalnico. Storitev je na osnovi nočitve z zajtrkom.

Koristne informacije

Tukaj boste našli koristne informacije o destinaciji, pa tudi nekaj nasvetov za to potovanje.

Pomembne opombe

Prosimo, da natančno preberete te opombe. Zelo pomembna se nam zdi dobra informiranost potnikov, ki omogoča manj nesporazumov med potovanjem in bolj prijetno izkušnjo potovanja.

 • Organizator paketnega aranžmaja je turistična agencija Neobična putovanja d.o.o., Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID koda: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponujena kombinacija potovalnih storitev je paketni aranžma v smislu Zakona o opravljanju dejavnosti v turizmu.
 • Potovanje je organizirano za najmanj 10 in največ 35 potnikov na termin za potovanje z letalom oziroma najmanj 40 in največ 95 potnikov na avtobus za potovanje z avtobusom, razen če je v pogodbi o paketnem aranžmaju navedeno drugače.
 • Organizator lahko odpove pogodbo o paketnem potovanju pred začetkom izvajanja paketnega aranžmaja in potniku vrne vsa prejeta plačila za paketni aranžma v celoti, brez obveznosti plačila odškodnine potniku, če je število prijavljenih oseb za turistični aranžma manjše od navedenega minimalnega števila potnikov in če organizator potnika obvesti o odpovedi pogodbe v roku, določenem v pogodbi, vendar najkasneje: a) 20 dni pred pričetkom paket-aranžmaja za potovanja, ki trajajo več kot šest dni, b) sedem dni pred začetkom paketnega aranžmaja za potovanja, ki trajajo od dva do šest dni, oziroma c) 48 ur pred začetkom turističnega aranžmaja za potovanja, ki trajajo manj kot dva dni.
 • Potnik lahko odpove pogodbo o paketnem potovanju kadarkoli pred začetkom turističnega paketa. Potem organizator izgubi pravico do dogovorjene cene aranžmaja in lahko od potnika zahteva plačilo standardne provizije za odstop od pogodbe, ki temelji na obdobju od trenutka odpovedi pogodbe do začetka veljavnosti paket aranžmaja in pričakovani prihranek stroškov organizatorja ter prihodek od zagotavljanja potovalnih storitev drugemu uporabniku. V skladu s standardnimi stroški odpovedi pogodbe organizator ob odpovedi potovanja do 45 dni pred začetkom potovanja zadrži minimalni znesek plačan ob prijavi na potovanje, v vseh ostalih primerih pa se izračuna lestvica odpovedi iz Splošnih pogojev potovanja.
 • Ker nekatere lokalne nastanitve in lokalni prevozi niso prilagojeni osebam z omejeno mobilnostjo, to potovanje ni priporočljivo za osebe z omejeno mobilnostjo.
 • V agenciji Neobična putovanja d.o.o. lahko sklenete turistično zavarovanje, v sodelovanju z zavarovalnico UNIQA osiguranje d.d. Možno je skleniti prostovoljno turistično zdravstveno zavarovanje, nezgodno zavarovanje, zavarovanje prtljage, zavarovanje odpovedi ali prekinitve leta, zavarovanje pred zamudo leta in zavarovanje odgovornosti. Zavarovanje odpovedi ali prekinitve potovanja je možno vplačati najkasneje v 5 delovnih dneh od dneva sklenitve aranžmaja. Ostale opcije lahko plačate do 7 dni pred odhodom. Cena zavarovanja je odvisna od trajanja aranžmaja in od celotne vsote aranžmaja. Za natančen izračun nas lahko kontaktirate na kontakt@jungletribe.si.
 • Vsem potnikom priporočamo plačilo zavarovanja za primer odpovedi ali prekinitve potovanja. Zavarovanje lahko poravnate v agenciji Neobična putovanja d.o.o., v sodelovanju z zavarovalnico UNIQA osiguranje d.d., ali neposredno pri eni od zavarovalnic. V primeru utemeljenega razloga za odpoved potovanja (po pogojih izbrane zavarovalnice) potnik, ki je vplačal zavarovanje odpovedi ali prekinitve potovanja, uveljavlja povračilo stroškov pri zavarovalnici.
 • Vsi potni listi morajo biti veljavni najmanj 180 dni (6 mesecev) od datuma zaključka paketnega aranžmaja.
 • Organizator/prodajalec ne odgovarja za ustno podane podatke.
 • V prevoznih sredstvih je strogo prepovedano kajenje, uživanje alkohola in opojnih substanc.
 • Potniki so dolžni v avtobusu in drugih prevoznih sredstvih ostati na svojih sedežih in jih ne zapuščati na mestih, ki niso namenjena odmorom (meje, kontrolne točke, cestninske postaje ipd.). V primeru, da potnik zapusti vozilo brez predhodnega dogovora s predstavnikom agencije, nosi vse morebitne stroške in posledice sam.
 • Potnik, ki bo s svojim neprimernim vedenjem motil druge potnike ali oviral voznike in predstavnike agencije pri njihovem delu, bo nemudoma izločen s potovanja in vsa odgovornost pa bo prešla nanj.
 • Potnik je dolžan upoštevati urnik, ki ga določi predstavnik agencije na potovanju.
 • Na avtobusnih vožnjah ni možna uporaba stranišča v avtobusih; v skladu z načrtom in programom potovanja se vsake 3-4 ure naredijo odmori (odvisno od lokacije in opremljenosti bencinskega servisa), te potniki lahko izkoristijo za uporabo stranišča.
 • Agencija določi sedežni red, kraj odhoda, kraj odmora in njegovo dolžino.
 • V primeru aranžmajev, ki vključujejo letalsko potovanje, je po nakupu vozovnice vračilo le-teh nemogoče in v tem primeru veljajo pogoji letalskih družb.
 • Cene paket aranžmajev, ki vključujejo letalski prevoz z nizkocenovnimi prevozniki, se lahko spremenijo, po prijavi na potovanje in plačilu zneska za prijavo pa se cene preverijo in potniku se sporoči potrjena cena potovanja.
 • Organizator potovanja ne odgovarja za spremembe letalskih povezav letalskega prevoznika.
 • Vozni redi, ki so navedeni v voznem redu ali pridobljeni s strani organizatorja, se lahko spremenijo in so odvisni izključno od letalskega prevoznika.
 • Organizator potovanja si pridržuje pravico do izbire prevoznih sredstev za prevoz in prevoza do namestitve, če je to fizično možno.
 • Organizator potovanja si pridržuje pravico do popravka dogovorjene cene pred pričetkom potovanja zaradi spremembe menjalnega tečaja ali spremembe tarife prevoznika in v primerih, ki jih določa zakon.
 • Za vse ponujene ali razpoložljive izbirne dodatne storitve v zvezi z načrtom potovanja in programom ali namestitvijo je potrebno organizatorju javiti ob prijavi na potovanje.
 • Če se potnik odloči spremeniti del načrta in programa potovanja, organizator ni dolžan potniku zagotoviti prevoz/zgodnejšo ali kasnejšo prijavo ali odjavo v namestitveni objekt/drugačne nočitve v namestitvenem objektu kot je predvideno v načrtu in programu potovanja.
 • Mladoletni potniki morajo imeti za potovanje overjeno soglasje staršev.
 • Priporočamo, da ste med potovanjem še posebej pozorni na osebne dokumente in denar.
 • Za ta aranžma veljajo Splošni pogoji potovanja.

Opombe glede nastanitve

 • Organizator potovanja si pridržuje pravico do razporeditve sob glede na strukturo sob nastanitvenega objekta; če obstaja možnost, bo organizator potovanja poskušal ugoditi željam potnikov, če bo le to mogoče.
 • V namestitveni objekt se vstopi prvi dan bivanja v skladu s pravili nastanitvenega objekta. Najpogosteje je prijava v popoldanskem času (14. ali 15. ura), odjava zadnji dan bivanja pa običajno do 10. ali 11. ure.
 • Opisi namestitvenih kapacitet so informativne narave.
 • Nekatere dodatne vsebine namestitvenih objektov so na voljo proti doplačilu. Možna so odstopanja in spremembe glede razpoložljivosti nekaterih storitev, saj so le-te odvisne izključno od namestitvenega objekta (npr. sef, parkirišče, mini bar, TV, klima...).
 • Potnik je dolžan spoštovati pravila nastanitvenega objekta in nosi odgovornost za izrečne sankcije s strani osebja nastanitvenega objekta.
 • Nekatere nastanitve v Aziji, Afriki in Latinski Ameriki nimajo tople vode.
 • Nastanitvene zmogljivosti sprejemajo potnike in določajo razporeditev in vrsto sob glede na njihovo razpoložljivost v danem trenutku. Organizator strankam ne more potrditi, ali bodo postelje ločene ali zakonske (velika francoska postelja), prav tako ne more zagotoviti na katerem nadstropju bodo sobe v namestitvenem objektu.
 • Potniki, ki potujejo sami, imajo v nekaterih programih možnost, da so proti doplačilu sami v enoposteljni sobi. Če se potnik želi povezati z drugim potnikom iz skupine in ne želi plačati doplačila, se strinja s povezavo s katero koli osebo iz skupine, ne glede na starost in spol sopotnika. V teh situacijah organizator ne odgovarja za morebitne nevšečnosti ali nesoglasja, ki bi jih potniki imeli na poti.

Opombe glede viz

 • Potniki, ki niso državljani Republike Hrvaške, so se dolžni seznaniti z vizumskim režimom države, v katero potujejo.
 • Nekatera veleposlaništva zahtevajo osebno prisotnost potnikov med postopkom pridobitve vizuma, potniki pa so dolžni upoštevati pravila veleposlaništva.
 • Potniki morajo dokumente za vize predložiti v zahtevanem roku, sicer si morajo potovalno vizo zagotoviti sami.
 • Organizator ne jamči za pridobitev vize in ni pooblaščen za ugotavljanje veljavnosti dokumentov.
 • V primeru nepridobitve vize agencija ne odgovarja.

Opombe o fakultativnih izletih

 • Fakultativni izleti niso obvezni del potovanja, prav tako pa fakultativni izleti niso zajeti v garanciji potovanja.
 • Fakultativne izlete realizirajo lokalne agencije in organizator paket aranžmaja ne odgovarja za izvedbo ali morebitno škodo potniku v zvezi z njimi.
 • Fakultativne izlete vodijo lokalni vodniki po samih krajih v angleškem jeziku. S plačilom izleta potnik sprejema vse pogoje lokalne agencije ali organizatorja fakultativnega izleta brez pravice do ugovora. Naknadne spremembe, spremembe in odpovedi potovanja po plačilu niso možne, prav tako v nobenem primeru ni možno dobiti vračila vplačanega denarja. Lokalna agencija oziroma organizator fakultativnega izleta je dolžan potnike seznaniti s pogoji izleta.
 • Vse potnike prosimo, da se pred vplačilom fakultativnega izleta seznanijo s predvidenim programom in pogoji fakultativnega izleta.
 • Organizator potovanja ne more vplivati na dolžino izleta v določen ciljni kraj, čas odhoda, vrnitev ali ogled ter strokovnost lokalnih vodnikov.
 • Termini in cene fakultativnih izletov so spremenljivi in odvisni od prostih terminov v ciljnih krajih, števila prijavljenih potnikov in objektivnih okoliščin.